سرمقاله

اروپا دیر هوشیار شد / سیف‌الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • دعای عهد: تجدید پیمان با امام زمان (عج)
  • تفاوت بین دارالترجمه رسمی و مترجمان غیررسمی
  • تخفیف ویژه سیم‌کارت‌‌های ۰۹۰۰ و حرفه‌ای ایرانسل به مناسبت عید نوروز
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 43608  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 20 اسفند 1403
    تصمیمات جدید استاندار هرمزگان برای توسعه آبزی‌پروری
    آشوری تازیانی: روش‌های سنتی دیگر پاسخگو نیستند
    جمیله دبیری نیا، یکصد و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برگزار شد.
    یکصد و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی هرمزگان با حضور محمد آشوری، استاندار هرمزگان، اعضای هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی، مدیران اجرایی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد. در این نشست، توسعه صنعت آبزی‌پروری به‌عنوان یکی از محورهای اقتصاد دریامحور استان مورد بحث قرار گرفت.
    *تصمیمات کلیدی برای آینده صنعت آبزی‌پروری
    استاندار هرمزگان با تأکید بر ظرفیت‌های بالای استان در این صنعت، از اتخاذ تصمیمات مهم برای رفع موانع و توسعه زنجیره تولید خبر داد.
    محمد آشوری تازیانی، افزود: بر اساس این تصمیمات، در یک بازه سه‌ماهه، مطالعات امکان‌سنجی برای توسعه این صنعت انجام خواهد شد همچنین، تجهیز منابع مالی و ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز در دستور کار قرار گرفت.
    آشوری تازیانی با تأکید بر ضرورت اصلاح ساختار تولید، گفت: روش‌های سنتی دیگر پاسخگوی نیازهای این صنعت نیستند برای تحقق اهداف برنامه‌های توسعه‌ای، باید از فناوری‌های نوین در آبزی‌پروری بهره برد.
    *حرکت به‌سوی زنجیره تولید پایدار
    وی، ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موضوعات این نشست، توسعه مراکز تکثیر و پرورش میگو و سایر آبزیان بود.
    آشوری مطرح کرد: تقویت زنجیره تولید و اصلاح ساختار بهره‌وری می‌تواند نقش مهمی در تحقق اهداف اقتصادی استان داشته باشد.
    در پایان این جلسه، ۴ مصوبه مهم برای بهبود وضعیت صنعت آبزی‌پروری تصویب شد.
    اتاق بازرگانی و دستگاه‌های اجرایی موظف شدند اصلاح ساختار تولید و بهره‌وری را تسریع کنند.
    استاندار هرمزگان در پایان تأکید کرد: با همکاری دولت و بخش خصوصی، هرمزگان می‌تواند به قطب اصلی تولید آبزیان در کشور تبدیل شود.
    رئیس اتحادیه آبزیان اتاق بازرگانی هرمزگان:
    میگو آلاینده نیست، بلکه دوست دریاست/ اروپا، جذاب‌ترین بازار برای میگوی ایران
    رئیس اتحادیه آبزیان اتاق بازرگانی استان هرمزگان، در یکصد و دومین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن جلسات اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد، گفت: موضوعات کلیدی صنعت پرورش میگو مورد بحث قرار گرفت.
    مهرداد بازرگان،با بیان اینکه صنعت میگو نیازمند حمایت جدی دولت است، عنوان کرد: اروپا جذاب‌ترین بازار برای میگوی ایران است و ورود به این بازار نیازمند شناسنامه‌دار شدن محصولات و دریافت کد رهگیری است.
    *ضرورت تأمین بودجه برای مولدسازی SPF
    بازرگان با اشاره به مطالعات اولیه انجام‌شده از سال ۱۹۹۲ توسط یک شرکت آلمانی، بیان داشت: برای توسعه پرورش میگو، دولت باید بودجه لازم را برای مطالعات مکان‌یابی و امکان‌سنجی تأمین کند. پس از آن، اجرای طرح به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
    *بیماری‌های صنعت میگو؛ چالشی جهانی، نه محلی
    وی درخصوص بیماری‌های رایج در صنعت پرورش میگو اظهار داشت: بیماری AHPND که اخیراً شایع شده، یک مشکل جهانی است و ما یاد گرفته‌ایم که در کنار این بیماری کار کنیم، اما رعایت ضوابط بهداشتی ضروری است اگر یک مزرعه این ضوابط را رعایت نکند، کل مزارع تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
    *سامانه پایش؛ کلیدی برای کنترل بیماری‌ها و افزایش صادرات
    با توجه به اهمیت سامانه پایش و شناسنامه‌دار کردن میگوها، بازرگان توضیح داد: این سامانه امکان دسترسی سریع به اطلاعات را فراهم می‌کند و با یک کلیک می‌توان نکات خطرساز را شناسایی کرد این در حالی است که ثبت اطلاعات به‌صورت دستی زمان‌بر و غیرکاربردی است.
    *صادرات محدود به روسیه و امارات؛ اروپا، هدف اصلی صنعت میگو
    رئیس اتحادیه آبزیان در خصوص محدودیت‌های صادراتی صنعت میگو هشدار داد: درحال حاضر، صادرات ما تقریباً به روسیه و امارات محدود شده، اما بازار اروپا جذاب‌ترین مقصد برای میگوی ایران است. اگر بتوانیم محصولات را شناسنامه‌دار کنیم و کد رهگیری دریافت کنیم راه ورود به بازارهای جهانی هموار خواهد شد.
    *درخواست اصلاح ساختار بانکی و حمایت از تولیدکنندگان
    وی خواستار تغییرات اساسی در ساختار بانکی و ارائه تسهیلات مناسب برای تولیدکنندگان شد و مطرح کرد: انتظار داریم بانک‌ها در ارائه تسهیلات انعطاف بیشتری داشته باشند تا بتوانیم ظرفیت تولید را تا ۱۰ برابر افزایش دهیم. این هدف با حمایت دولت و فعالیت بخش خصوصی قابل تحقق است.
    *صنعت میگو، آلاینده نیست
    در پاسخ به نگرانی‌ها درباره آلایندگی مزارع میگو، بازرگان تصریح کرد: صنعت میگو آلاینده نیست، مگر در مناطقی که در نزدیکی رودخانه‌ها قرار دارند و مزارع هرمزگان در کنار دریا هستند و پساب آن‌ها به دریا بازمی‌گردد و به عنوان غذای سخت‌پوستان عمل می‌کند. بنابراین، این صنعت هیچ خطری برای انسان و محیط زیست ندارد.