کد خبر: 43802 | صفحه ۷ | ایران و جهان | تاریخ: 23 اسفند 1403
مقدمه ای برای توافق یا افزایش تنش؟
امارات نامهرسان ترامپ به تهران
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی حامل نامه رئیسجمهور آمریکا به ایران است.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه «انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی عصر امروز با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه دیدار و رایزنی میکند، گفت که او در جریان این سفر حامل نامه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به ایران است.
دیپلمات ارشد اماراتی که به تهران سفر کرده است، با وزیر امور خارجه ایران دیدار و رایزنی کرد.
به گزارش ایسنا، «انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی که به منظور دیدار و رایزنی با مقامات ایران و همچنین تحویل نامه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به تهران سفر کرده، بعدازظهر دیروز چهارشنبه با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کرد.
پیش از این «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه قرقاش عصر امروز با عراقچی دیدار و رایزنی میکند، گفت که او در جریان این سفر حامل نامه ترامپ به ایران است.
رئیسجمهور آمریکا روز جمعه مدعی شد که در ارتباط با موضوع توافق و مذاکره نامهای را به رهبر انقلاب نوشته است.
برخی تحلیلگران معتقدند نامه ترامپ به ایران، مشابه اقدام اوباما در سال ۲۰۰۹ اعلام شد که منجر به توافق هسته ای با ایران شد.
«اماسانبیسینیوز» در گزارشی نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته، ۲ کار درست در حوزه سیاست خارجی انجام داد.
این رسانه آمریکایی، نامه ادعایی ترامپ به ایران را یکی از اقدامات مثبت وی در هفته گذشته دانست و افزود: او نامهای به آیتالله خامنهای رهبری ایران ارسال کرد و تمایل خود را برای رسیدن به توافقی صلحآمیز درباره برنامه هستهای ایران اعلام کرد. این اقدام مشابه کاری است که «باراک اوباما» در سال ۲۰۰۹ انجام داد، که در نهایت به توافق هستهای ایران منجر شد.
اماسانبیسینیوز، پاسخ کوبنده رهبر معظم انقلاب اسلامی به نامه مورد ادعای آمریکایی ها را یادآور شد و نوشت: با اینکه رهبری ایران، درخواست ترامپ برای مذاکره را رد کرد و آن را تلاشی برای اعمال سلطه دانست؛ اما اقدام ترامپ نشان میدهد که مذاکره با دشمنان نشانه ضعف نیست، بلکه نشانه قدرت و دوراندیشی است.
این رسانه انگلیسی زبان افزود: اگرچه مشخص نیست که این مذاکرات چگونه پیش خواهند رفت، اما این اقدامات نشان میدهند که رؤسای جمهوری آمریکا نباید از گفتگو با دشمنان خود بترسند.
اماسانبیسینیوز، نامه اوباما به ایران را از دید منتقدان آن نشانه ضعف دانست و نوشت: منتقدان معتقد بودند که اوباما خود را تسلیم ایران کرده است.
این رسانه آمریکایی با بیان اینکه ترامپ، مقایسه شدن اقدامش با اقدام اوباما را دوست نخواهد داشت، نوشت: نامه اوباما به رهبری ایران موجب ذوب شدن یخهای تنش بین تهران و واشنگتن شد و یکی از بزرگترین پیروزیهای سیاست خارجی آمریکا در دهه های گذشته را با امضای توافق هسته ای با ایران رقم زد.
اماسانبیسینیوز نوشت: ترامپ با این اقدام نشان داد که او مثل اوباما می داند که گفتوگو با دشمنان نشانه ضعف نیست بلکه نشانه قدرت و دوراندیشی است.
این رسانه آمریکایی در عین حال، ترامپ را قابل پیش بینی ندانست و نوشت این ترامپ بود که توافق هسته ای امضا شده توسط دولت اوباما را در دور اول ریاست جمهوری خود پاره کرد.
اماسانبیسینیوز، مذاکره مستقیم با حماس برای آزادی اسرای آمریکایی-اسرائیلی در نوار غزه را دومین اقدام مثبت ترامپ دانست و افزود: هدف ترامپ از این مذاکرات، دستیابی به توافقی گسترده تر و آزادی اسرای آمریکایی بود.
این رسانه آمریکایی به تلاش مقامات صهیونیست برای مختل کردن مذاکرات واشنگتن با حماس و تنش در روابط تلآویو-واشنگتن اشاره کرد و نوشت: این وضعیت نشان میدهد که آمریکا نباید اجازه دهد اسرائیل سیاستهای خود را به آن دیکته کند.
اماسانبیسینیوز از تاثیرپذیری روسای جمهوری آمریکا از تلآویو نیز انتقاد کرد و افزود: اسرائیلی که به حمایت دیپلماتیک و تسلیحاتی آمریکا وابسته است به مقامات ایالات متحده می گوید که بدون هماهنگی با ما، طرحی را به حماس پیشنهاد ندهید. واقعا این سئوال پیش می آید که ابرقدرت، کدامیک از آنها هستند.
این رسانه آمریکایی با بیان اینکه روسای جمهوری آمریکا نباید اجازه دهند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل و «رون درمر» وزیر امور راهبردی این رژیم، آنها را تحت فشار قرار دهند، افزود: باید صبر کنیم ببینیم آیا ترامپ هم می خواهد راه «جو بایدن» رئیس جمهوری سابق ایالات متحده را ادامه دهد.