صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • بازدید معاون رئیس‌جمهوری از روند پیشرفت سامانه «فواد» در ایرانسل
  • درخشش بانوان هندبالیست ایران با حمایت ایرانسل در حضور رئیس‌جمهوری
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 44079  |  صفحه ۷ | ایران و جهان  |  تاریخ: 28 اسفند 1403
    هدف ترامپ از حمله به یمن و تهدید ایران چیست؟
    تلاشی برای جبران ناکامی‌ها
    هدف رئیس جمهور آمریکا از حمله گسترده به یمن، جبران و پوشاندن چالش‌هایی است که در ماه‌های اخیر با آن مواجه شده است. او با این حمله و با تصور ضعف یمن، درپی ساختن برگ برنده‌ای برای خود است.
    به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های آمریکا و انگلیس شامگاه شنبه ۲۵ اسفند از مناطقی در شهرهای صنعاء و صعده یمن را هدف حملات خود قرار دادند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده این حمله مناطق مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی یمن را تخریب و برق بخش‌های گسترده‌ای از این شهرها را قطع کرده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، رسانه‌ها تعداد شهدا و مجروحان در شهرهای صنعاء و صعده را به ترتیب ۲۴ غیرنظامی شهید و ۲۳ مجروح و در منطقه قُحزه در شمال یمن، ۱۰ شهید و ۱۹ مجروح گزارش کرده‌اند که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند.
    ایالات متحده آمریکا مدعی است که این حملات به منظور مقابله با حملات ارتش یمن و انصارالله به کشتی‌های آمریکایی و غربی از دریای سرخ است اما انصارالله تاکید دارد که هرگونه حمله به کشتی‌ها در پاسخ به حملات نیروهای آمریکایی بوده و ارتش یمن از تمامیت ارضی این کشور دفاع کرده است.
    رئیس‌جمهور آمریکا در فرمان حمله خود به یمن، این حمله را قاطع و قدرتمند دانسته و ادعا کرده است که در صورت حمایت ایران از این گروه آمریکا با تهران ملایم نخواهد بود. دونالد ترامپ، همچنین هشدار داده است که حملات حوثی‌ها به حمل و نقل دریایی در دریای سرخ باید متوقف شود، در غیر این صورت جهنمی را تجربه خواهند کرد که هیچ‌گاه مشابه آن را ندیده‌اند.
    حملات واشنگتن به شهرهای یمن بامحکومیت شدید ایران روبرو شد؛ «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این حملات گفت: تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس نقض فاحش اصول منشور ملل متحد و قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل در خصوص منع توسل به زور و احترام به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی کشورها است.
    سخنگوی وزارت امور خارجه ریشه ناامنی در منطقه غرب آسیا را تداوم کشتار و اشغال در فلسطین اشغالی دانست و گفت: با پشتیبانی همه‌جانبه آمریکا، انگلیس و برخی دیگر از کشورهای غربی استمرار یافته و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را در معرض خطر کم‌سابقه قرار داده است.
    «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه هم در واکنش به این اقدام و در گفت‌وگو با «مارک روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا بر ضرورت توقف فوری استفاده از زور علیه جنبش انصارالله یمن و نیز آغاز مذاکرات سیاسی برای جلوگیری از درگیری‌های بیشتر تاکید کرد. بر اساس آنچه در رسانه‌های غربی از این حمله منتشر شده است، جنگنده‌های آمریکایی در این حمله، سکوهای پرتاب موشک حوثی‌ها را هدف حمله قرار داده‌اند.
    اهداف آمریکا در حمله به یمن و تهدید ایران
    دولت جدید آمریکا در حالی بمباران مناطقی از یمن را آغاز کرده است و دونالد ترامپ در ابتدای ورود به کاخ سفید تاکید کرده بود که نمی‌خواهد در منطقه غرب آسیا درگیر جنگی تازه شود. حمله به یمن و در کنار آن تهدید ایران در حالی است که آتش‌بس در غزه هر روز از سوی رژیم صهیونیستی نقض شده و دلیل اصلی حمله نیروهای یمن به کشتی‌های تجاری رژیم اسرائیل همین نقض مکرر آتش‌بس و نسل‌کشی مردم غزه با سلاح گرسنگی است.
    «جعفر قنادباشی» تحلیلگر مسائل منطقه و کارشناس امور یمن در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، هدف اصلی آمریکا از این حمله را حفظ امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند و معتقد است: بر اساس سیاست راهبردی آمریکا در منطقه غرب آسیا، حفظ امنیت اسرائیل در اولویت قرار دارد و در حال حاضر امنیت این رژیم مدت‌هاست که در خطر قرار دارد. اقدام یمنی‌ها در طول ماه‌های گذشته امنیت تجاری رژیم صهیونیستی را با جلوگیری از تردد کشتی‌ها به خطر انداخته است. یمنی‌ها در واکنش به جلوگیری از ورود کشتی‌های آب و غذا به غزه و نیز کشتار مردم این منطقه، پس از چندین اخطار، اقدامات خود را علیه اسرائیل از سر گرفتند.
    وی ادامه داد: از زمان آغاز عملیات طوفان‌الاقصی یمنی‌ها اعلام کرده بودند که اگر به غزه غذا و دارو نرسد، به عملیات خود ادامه خواهند داد و هدف اصلی انصارالله از حمله باز داشتن اسرائیل از کشتار و ممانعت از ورود مواد غذایی به غزه بود. از همان زمان هم مورد حملات هوایی انگلیس و آمریکا قرار گرفتند. پس از نقض آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی و قطع آب و برق و مواد غذایی به روی مردم غزه، عملیات یمنی‌ها در ممانعت از ورود کشتی‌های اسرائیلی ادامه یافت و حمله آمریکا به شهرهای این کشور پاسخ مجدد به این ممانعت است. آمریکا پیش از این هم شهرهای صعده، صنعا و بندر حدیده را بارها بمباران کرده بود و این حملات جدید نیست.
    این تحلیلگر بمباران یمن از سوی آمریکا یک اقدام واکنشی به حمایت یمن از کودکان غزه است، گفت: اقدام انسان‌دوستانه و فداکارانه یمن با وجود فاصله با غزه، نباید باید بمباران آمریکا پاسخ داده شود.
    قنادباشی درباره تفاوت حمله به یمن در دوران ترامپ و بایدن توضیح داد: هدف ترامپ از این حمله، نوعی جبران و پوشاندن چالش‌هایی است که در ماه‌های اخیر با آن مواجه شده است. ترامپ در پرونده‌های تنش با کانادا، تغییر نام خلیج مکزیک، ادعای جزایر گریلند، جنگ اوکراین و طرح کوچاندن مردم غزه با مخالفت کشورهای مختلف روبرو و به نوعی مجبور به عقب‌نشینی شد و در حال حاضر و با این حمله و با تصور ضعف یمن، درپی ساختن برگ برنده‌ای برای خود است.