سرمقاله

پیام‌های دوگانه واشنگتن به تهران ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • قفل‌گشایی از ظرفیت دی‌فای: معرفی OneSwap Pump
  • لیست موزه های شهر مشهد
  • هزینه های راه اندازی اینترنت ثابت در ایران
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 4445  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 12 بهمن 1401
    ادامه روند بازدهی اعجاب آور از اوراق سکه، ارز سهمیه‌ای و خودرو
    سهمیه های سودمند
    خرید دلار، سکه و خودرو حالا دیگر به ابزاری تازه برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است و بسیار از شهروندان نیز با همین ترفند هر هفته در طرح‌های پیش‌فروش ایرانخودرو و سایپا ثبت‌نام می‌کنند. در همین حال بانک مرکزی با هدف کنترل قیمت‌ها از آبان سال جاری عرضه اوراق گواهی سکه مرکزی را کلید زده و از ۱۰ روز پیش فروش ارز سهمیه‌ای با سرو‌شکل جدیدی ازسرگرفته شد و همزمان از اواسط سال شاهد فروش خودرو در بورس هستیم. در همین حال اما بنا به گزارش فرارو حالا مشخص شده است که آن‌ دسته از شهروندانی که در اولین روز‌های عرضه اوراق سکه مرکزی برای خرید آن اقدام کرده اند، تا اینجا به سود ۴۳ درصدی دست یافته اندو متقاضیان ارز دولتی با خرید پنج هزار یورو به‌عنوان سقف ارز سهمیه‌ای، اکنون در تنها یک روز ۵.۵ میلیون سود به جیب می‌زنند و آن‌هایی که در اولین عرضه پژو ۲۰۷ دستی در بورس سراغش رفتند، حالا می‌توانند این مدل را در بازار آزاد ۳۵ درصد گران‌تر از قیمت تمام‌شده بفروشند.
    از طرفی خریداران پژو پارس سفارشی که در قالب طرح پیش‌فروش سه‌ماهه آبان تقریبا ۲۰۹ میلیون به حساب ایرانخودرو واریز کردند، با نزدیک شدن به موعد تحویل می‌توانند روی سود ۲۷۰ میلیونی حساب باز کنند.
    دفاع عشقی از عرضه خودرو در بورس
    در همین حال رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه این سازمان از ادامه عرضه خودرو در بورس کاملا دفاع می‌کند، گفت: توقف عرضه خودرو در بورس کالا تبعات عجیبی درپی‌خواهد داشت. به گزارش ایسنا، مجید عشقی  با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری بلای جان صنعت است، اظهار کرد: برخی تمایل دارند تجربه‌های دیگران را بارها تجربه کنند.  اگر درمورد فولاد و پتروشیمی هم کوتاه می آمدیم زیان انباشته‌ای که در خودروسازها وجود دارد در آنجا هم اتفاق می‌افتاد.او ادامه داد: صنعت خودرو چندین سال است که توسط شورای رقابت و سازمان حمایت گروگان گرفته شده است. سازمان بورس هم درابتدا با عرضه خودرو در بورس مخالف بود اما با توجه به ساختار این صنعت به این نتیجه رسیدیم که این صنعت راه نجاتی جز این ندارد.رئیس سازمان بورس با اشاره به معاملات خودرو در بورس کالا عنوان کرد: ممکن است در ابتدا خودروها بالاتر از قیمت بازار معامله شود، اما بعد از مدتی به تعادل می‌رسد.عشقی ادامه داد: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان توسط مجموع خودروسازها توزیع می‌شود که ۱۰۰ هزار میلیارد آن مانند یک یارانه کور در یک قرعه‌کشی توزیع و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان آن پشت پرده توزیع می‌شود.او با تاکید بر اینکه سازمان بورس عرضه خودرو در بورس را با جدیت پیگیری و از آن دفاع می‌کند،  عنوان کرد: اگر عرضه ادامه پیدا نکند امیدی به زنده‌شدن این صنعت وجود ندارد. سهامدارانی که ابتدای سال خودرو خریدند تاکنون سود زیادی کردند اما سهام‌دارانی که سهام خودروسازها را خریدند باید متحمل ریسک شوند. توقف عرضه خودرو در بورس تبعات عجیبی خواهد داشت.
    سود ۴۳ درصدی خریداران پژو پارس
    به گزارش فرارو، فروش خودرو به‌شکل قرعه‌کشی از سال ۹۸ آغاز شد و عرضه محصولات داخلی و مونتاژی به این شیوه، کماکان ادامه دارد. در این شیوه محصولات ایرانخودرو، سایپا و خودروسازان مونتاژی، با نرخ کارخانه به دست مردم می‌رسد و به‌همین دلیل هر از گاهی صحبت‌هایی درباره شکستن رکورد متقاضیان خرید خودرو در طرح‌های پیش‌فروش خودروسازان مطرح می‌شود. مثلا در پیش‌فروش سه‌ماهه آبان ایرانخودرو که موعد تحویل محصولات این کارخانه نیمه بهمن امسال تعیین شده بود، حدود ۶.۵ میلیون نفر ثبت‌نام کردند تا با احتساب ۳۹ هزار دستگاهی که ایرانخودرو قصد فروششان را داشت، شانس برنده شدن در قرعه‌کشی یک به ۱۶۶ برآورد شود. از این ۶.۵ میلیون نفر، حدود چهار میلیون نفر روی پژو پارس سفارشی ELX با موتور XU۷p دست گذاشتند و برنده‌های خوش‌شانس، بابت آن ۲۰۹ میلیون تومان به حساب ایرانخودرو واریز کردند. حالا با گذشت سه ماه و نزدیک شدن به موعد تحویل، قیمت پژو پارس سفارشی ELX با موتور XU۷p به حدود ۴۸۰ میلیون تومان رسیده است. یعنی برنده‌های طرح پیش‌فروش آبان ایرانخودرو بابت خرید و فروش پژو پارس سفارشی ELX با موتور XU۷p الان چیزی نزدیک ۴۳ درصد کمتر از بازار آزاد دست به جیب شدند.
    سود ۳۵ درصدی خریداران پژو ۲۰۷
    عرضه خودرو در بورس شهریور امسال برای اولین بار کلید خورد و با گذشت تقریبا پنج ماه، اغلب مدل‌های داخلی به این شیوه فروخته شدند. در همان مرحله اول، شاهین از گروه خودروسازی سایپا با قیمت پایه ۳۰۴ میلیون تومان عرضه شد و به‌خاطر اینکه رقابتی در مرحله فروش آن شکل نگرفت، نهایتا با قیمت پایه به‌فروش رسید. البته قیمت تمام‌شده شاهین در آن مرحله با احتساب هزینه‌های ناشی از مالیات، شماره‌گذاری و ... به حدود ۳۴۴ میلیون تومان رسید. شرایط عرضه شاهین در آن روز‌ها نشان می‌داد، موعد تحویل این خودرو سه ماه بعد، یعنی اواخر آذر امسال بوده است. به‌این ترتیب متقاضیانی که موفق به خرید شاهین از بورس شدند، می‌توانستند این مدل را در آخرین روز‌های آذر حدود ۱۰۰ میلیون گران‌تر یعنی ۴۴۵ میلیون بفرشند و همین مدل در اولین روز‌های بهمن امسال به جمع‌مدل‌های میلیاردی اضافه شد و حالا ۵۱۵ میلیون ارزش دارد. یا مثلا پژو ۲۰۷ فرمان‌برقی که پای آن به‌عنوان اولین محصول ایرانخودرو در آخرین روز آبان امسال به تالار بورس باز شد و هر هزار دستگاه آن ظرف یک ساعت فروخته شد. آن زمان قیمت پایه پژو ۲۰۷ دستی فرمان‌برقی ۱۸۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اعلام شد و قیمت تمام‌شده برای خریداران به ۳۹۱ میلیون تومان رسید. موعد تحویل این مدل‌ها آخرین روز‌های بهمن امسال اعلام شده و تا همین الان که ارزش این مدل در بازار آزاد به ۶۰۰ میلیون رسیده است، خریداران آن از بورس حدود ۳۵ درصد کمتر از بازار آزاد هزینه کردند. ناگفته نماند که در مراحل قبلی عرضه خودرو در بورس، کمترین سودی که نصیب خریداران شده، بابت تارا اتوماتیک بوده و این عدد نزدیک شش درصد محاسبه شده اشت.
    اوراق گواهی سکه در بورس؛ سود ۴۳ درصدی
    خرید اوراق سکه از بورس به‌عنوان ابزار جدیدی برای سرمایه‌گذاری از ۱۸ آبان امسال امکان‌پذیر شده است. البته سررسید اوراق سکه شش‌ماهه است و این یعنی خریداران آن باید برای دریافت، حداقل تا ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ دندان روی جگر بگذارند. با این حال مزیت خرید و فروش اوراق سکه، جذابیت معاملات آن را بالاتر برده است. یعنی کسی که روز ۱۸ آبان برای خرید اوراق سکه اقدام کرده، همین الان می‌تواند برای فروش دست به کار شود. شخصی که روز ۱۸ آبان هر برگه اوراق سکه را حدود ۱۵۸ هزار تومان خریده، روز دوشنبه ۱۰ بهمن می‌توانسته روی عدد ۲۲۶ هزار تومان برای فروش حساب باز کند؛ یعنی در کمتر از سه ماه به سود ۴۳ درصدی رسیده است. از طرفی خریداران اوراق سکه در بورس از پرداخت مالیات معاف هستند، به اشخاص حقیقی اجازه خرید حداکثر ۱۰۰ قطعه تمام‌سکه معادل ۱۰ هزار برگه اوراق – هر سکه معادل ۱۰۰ برگه اوراق- داده شده و خریداران اوراق سکه می‌توانند از آن به عنوان وثیقه بانکی استفاده کنند.
    خرید ارز سهمیه‌ای؛ سود ۵.۵ میلیونی خریداران دلار دولتی
    فروش ارز سهمیه‌ای با سرو‌شکل جدیدی از هشتم بهمن امسال ازسرگرفته شد. متقاضیان خرید ارز سهمیه‌ای از این به بعد به‌جای دو هزار یورو، می‌توانند تا سقف پنج هزار یورو یا معادل ارزی آن دریافت کنند و برای خرید، به‌جز کارت ملی به مدرک دیگری احتیاج ندارند. البته شرایط خرید ارز سهمیه‌ای مشخص می‌کند فقط افراد بالای ۱۸ سال می‌توانند برای دریافت آن اقدام کنند و به هر متقاضی فقط سالی یک بار سهمیه ارز دولتی تعلق می‌گیرد. از طرفی قیمت دلار و یورو برای متقاضیان ارز سهمیه‌ای براساس آخرین نرخ صرافی‌ها در سامانه بازار متشکل ارزی محاسبه می‌شود. شخصی را تصور کنید که روز دوشنبه ۱۰ بهمن به قصد خرید پنج هزار یورو – معادل ۵۴۵ دلار- به‌عنوان سقف ارز سهمیه‌ای، راهی صرافی‌ها شده است. این شخص بابت هر دلار تقریبا ۴۳ هزار و ۶۵۰ تومان پرداخت کرده و اگر بتواند در بازار آزاد مشتری پیدا کند، می‌تواند آن را دو درصد گران‌تر بفروشد. به‌این ترتیب سود حاصل از خرید و فروش پنج هزار یورو – پنج هزار و ۵۴۵ دلار- چیزی نزدیک پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود.