سرمقاله

ایران و آمریکا؛گفتگو با شانس حداکثری / شهاب زمانی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جشنواره بهارانه جیب‌جت ایرانسل با جوایز میلیونی
  • استرس کنکور از بین نمی‌رود، ولی مدیریت چرا؛ پیشنهاد فولیتو چیست؟
  • درباره برنامه سفر سه‌ روزه به قشم
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 44883  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 27 فروردین 1404
    خوزستان و بخش هایی از غرب کشور در چنبره گرد وخاک گرفتار شدند
    تنفس در غبار
    گروه حوادث- مدارس و ادارات استان های کرمانشاه، بوشهر، لرستان روز سه شنبه به دلیل ورود موج گردو خاک تعطیل شدند.
    ادارات و مدارس خوزستان هم دورکار و غیرحضوری شدند. ادارات استان مرکزی هم تعطیل و مدارس ایلام دورکار شد.
    در خوزستان به‌ دلیل گرد و غبار تمامی مدارس و دانشگاه‌ها روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین‌ماه به‌صورت غیرحضوری فعالیت خواهند کرد و فعالیت ادارات نیز به‌صورت دورکاری خواهد بود.
    به‌دنبال هشدار سازمان هواشناسی درباره ورود توده گرد و غبار و افزایش آلودگی هوا در استان کرمانشاه، تمامی ادارات، بانک‌ها، مدارس و دانشگاه‌های این استان در روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ تعطیل اعلام شد.
    خوزستان در چنبره گرد وخاک
    سال‌ها‌ست که خوزستان با معضل گردوخاک دست و پنجه نرم می‌کند اما طوفان شدید ‌که از عراق و عربستان به این استان سرازیر شد شرایط را سخت ‌و آسمان را سیاه و تیره کرد به نحوی که ‌مردم‌ به سختی نفس می‌کشند.
    به گزارش تسنیم از اهواز، از دو شب گذشته، استان خوزستان شاهد ورود توده عظیم گرد و خاک با منشأ کشورهای عراق و عربستان بود؛ این پدیده جوی که با وزش بادهای شدید همراه بوده، کیفیت هوا را به سطح خطرناک رساند و بلافاصله مسئولان استان در واکنش به این وضعیت، مدارس را برای روز سه‌شنبه تعطیل اعلام کردند.
    این پدیده که موجب کاهش شدید کیفیت هوا شده مشکلات تنفسی گسترده‌ای را برای شهروندان به وجود آورده و مراکز درمانی استان نیز شاهد افزایش مراجعات مرتبط با مشکلات تنفسی بوده‌اند.
    800نفر روانه بیمارستان شدند
    معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر میثم معزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: کلیه بیمارستان ها و مراکز درمانی استان خوزستان از دیشب به حالت آماده باش هستند و متاسفانه از شب گذشته تا به امروز 800بیمار با علائم تنفسی و قلبی ناشی از آلودگی هوا به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند‌؛ 20 نفر از این 800 نفر بستری هستند و نیز بقیه بیماران ترخیص شده‌اند.
    ورود گسترده گرد و خاک به نیمه غربی کشور
    آخرین تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که توده‌های گرد و خاک از مرزهای جنوب‌غربی کشور وارد شده و مناطق وسیعی از نیمه غربی ایران را تحت تأثیر قرار داده‌ و سپس گسترش یافته است.
    تصویر ماهواره‌ای ثبت‌شده در ساعت 03:00 UTC (ساعت هماهنگ جهانی) برابر با 06:30 صبح امروز( 26 فروردین 1404) نفوذ گرد و غبار از مرزهای جنوب‌غربی و توسعه آن در نیمه غربی ایران را نشان می‌دهد. این وضعیت که از عصر دیروز آغاز شده، امروز گسترش یافته و امروز به استان‌های مرکزی کشور نیز رسیده است.
    این توده گرد و خاک که ابتدا استان خوزستان را درگیر کرده بود، به‌تدریج به ایلام، کرمانشاه، بوشهر و همدان نیز نفوذ کرده سپس استان‌های مرکزی و قم را نیز تحت تأثیر قرار داده و بر همین اساس سبب کاهش دید و کیفیت هوا شده است.
    مراجعه 233 بیمار به بیمارستان‌های جنوب غرب خوزستان
    سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی آبادان در پی وقوع گرد و خاک شدید از شب گذشته تا صبح امروز 233 بیمار به بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی آبادان و غیردانشگاه در جنوب غرب خوزستان مراجعه کردند.
    مسعود هدایت اظهار کرد: از تعداد کل بیماران مراجعه کننده 49 بیمار بستری و مابقی به صورت سرپایی درمان و از بیمارستان مرخص شدند؛ 46 بیمار دارای مشکلات قلبی، 184 بیمار تنفسی و سه بیمار چشمی بودند که از 10 نفر مشکلات قلبی و 155 بیمار دارای مشکل تنفسی 29 نفر بستری شدند؛ بیمارستان شهید بهشتی آبادان با 72 بیمار بیشترین مراجعات به اورژانس را داشته است.
    مهدی رزاز مدیرکل فرودگاه خوزستان گفت: به دلیل وقوع گرد و غبار هشت پرواز فرودگاه بین المللی شهید سلیمانی اهواز با تاخیر و سه پرواز باطل شده است.
    براساس اعلام اداره کل محیط زیست خوزستان غلظت گرد و غبار (پی ام 10) امروز سه‌شنبه در شهرهای اهواز و حمیدیه به 10 هزار میکروگرم بر مترمکعب رسیده و بیش از سایر شهرهای استان است.
    بر اساس اعلام اداره کل محیط زیست خوزستان، غلظت گرد و غبار امروز سه شنبه در شهرهای آبادان 9 هزار و 398، امیدیه 6 هزار و 526، اندیمشک چهار هزار و 334، بهبهان 6 هزار و 877 میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.
    همچنین غلظت گرد و غبار در شهرهای خرمشهر 2 هزار و 654، دزفول چهار هزار و 86، سوسنگرد پنج هزار و 929، شوش 9 هزار و 985، شوشتر 9 هزار و 985، گتوند پنج هزار و 409، ماهشهر چهار هزار و 342، هندیجان 6 هزار و 75 و هویزه پنج هزار 232 میکروگرم بر مترمکعب است
    آماده‌باش اورژانس خوزستان در پی هشدار قرمز گرد و غبار
    سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از آماده‌باش اورژانس در پی هشدار سطح قرمز وقوع گرد و غبار شدید در استان خوزستان خبر داد.
    مهران احمدی با اشاره به هشدار قرمز وقوع گرد و غبار شدید در استان خوزستان اظهار کرد: با توجه به وضعیت کنونی و آلودگی هوا، به تمامی شهروندان توصیه می‌شود نکات بهداشتی را جدی بگیرند.
    وی افزود: شهروندان بویژه کودکان، سالمندان، بیماران قلبی، تنفسی و زنان باردار تا حد امکان از منزل خارج نشوند و باید در خانه بمانند و در صورت نیاز به خروج، از ماسک‌های فیلتردار مانند N95 که می‌تواند تا حدی از ورود ذرات معلق به ریه جلوگیری کند، استفاده شود.
    احمدی با بیان اینکه در شرایط گرد و غبار باید درها و پنجره‌ها بسته نگهداشته شود، گفت: از ورود گرد و غبار به داخل منزل جلوگیری و درزهای پنجره‌ها را مسدود کنید. همچنین نباید از تهویه‌های غیرمجهز به فیلتر استفاده شود و باید توجه شود کولرهای آبی و پنجره‌ای که هوای بیرون را به داخل می‌کشند، ممکن است آلودگی را وارد خانه کنند.
    وی با تأکید بر لزوم مصرف مایعات فراوان در شرایط آلودگی هوا افزود: نوشیدن آب کافی به کاهش خشکی گلو و پاکسازی مجاری تنفسی کمک می‌کند.
    سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی‌ شاپور اهواز گفت: داروهای بیماران مزمن باید در دسترس باشند و بیماران مبتلا به آسم، بیماری‌های تنفسی و قلبی هم باید داروهای خود مانند اسپری تنفسی را همراه داشته باشند.
    وی بیان کرد: در صورت بروز علائم شدید، مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرفه‌های مداوم یا هرگونه علائم غیرطبیعی دیگر، حتما به اورژانس مراجعه شود.
    احمدی با اشاره به آماده‌باش کامل اورژانس در شرایط گرد و غبار گفت: نیروهای امدادی در سطح شهر مستقر شده‌اند و تماس با 115 در صورت نیاز توصیه می‌شود. همچنین آمادگی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برای خدمات‌رسانی به بیماران احتمالی اعلام شده است.
    ورود توده گرد و غبار به کردستان
    همچنین کارشناس هواشناسی استان کردستان از ورود توده گرد و غبار به آسمان کردستان خبر داد و گفت: کیفیت هوای کردستان کاهش یافته است.
    روناک حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان کردستان بە ویژه شهر سنندج از ساعات اولیه صبح امروز سه شنبه ۲۶ فروردین از وضعیت نرمال خارج شده و متأسفانه مناطق وسیعی از آن در وضعیت خطرناک قرار گرفته است.
    وی عنوان کرد: طبق اعلام سازمان هواشناسی، علت اصلی این وضعیت، کاهش شدید کیفیت هوا به دلیل ورود حجم قابل توجهی از گرد و غبار از کشورهای همسایه، عراق و سوریه، بوده است که خوشبختانه پیش‌بینی می‌شود که در ساعات آینده از میزان این گرد و غبار کاسته شود و وضعیت بهبود یابد.
    حسینی اضافه کرد: با توجه به این شرایط نامساعد جوی، اکیداً توصیه می‌شود گروه‌های حساس شامل افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی، سالمندان، کودکان و سایر افراد با شرایط خاص تا زمان بهبود کامل کیفیت هوا از تردد غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.
    کارشناس هواشناسی کردستان ادامه داد: همچنین، متأسفانه شامگاه دوشنبه ۲۵ فروردین شاهد وزش باد شدید در برخی مناطق استان بودیم که منجر به خسارات جزیی به باغات و برخی سازه‌های ساختمانی شده است، بر اساس گزارش‌های دریافتی از ایستگاه‌های هواشناسی، شدت وزش باد در برخی مناطق به حدود ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت و در شهر سنندج به حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت رسیده است.
    حسینی اضافه کرد: روز گذشتە فعالیت سامانه بارشی به طور عمده محدود به نواحی غربی و شمالی استان بود و بیشترین میزان بارندگی ثبت شده در این مناطق حدود چهار میلی‌متر بوده است.
    وی بیان کرد: برای امروز نیز، همچنان شاهد فعالیت این سامانه بارشی خواهیم بود که تمرکز آن بیشتر در همان نواحی غربی و شمال غربی استان است.
    کارشناس هواشناسی کردستان افزود: پیش‌بینی می‌شود از ساعات بعد از ظهر به بعد، گستره این بارش‌ها افزایش یابد و مناطق بیشتری را در بر بگیرد، لازم به ذکر است که بارش‌ها در ارتفاعات، گردنه‌ها و نواحی سردسیر شمالی استان به صورت باران و برف خواهد بود.
    وی خاطرنشان کرد: این وضعیت بارندگی تا اوایل صبح روز چهارشنبه نیز ادامه خواهد داشت، اما پدیده جوی قابل توجه برای امروز، علاوه بر گرد و غبار، همچنان وزش باد شدید در سطح استان است.
    حسینی، تصریح کرد: همانگونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، ورود گرد و غبار از کشورهای عراق و سوریه باعث کاهش کیفیت هوا شده است و برای امروز نیز پتانسیل تشکیل و انتقال مجدد این ذرات به استان وجود دارد، با این حال با توجه به سرعت بالای وزش باد، انتظار می‌رود این گرد و خاک به سرعت از آسمان استان تخلیه شده و ماندگاری چندانی نداشته باشد.
    وی یادآور شد: همچنین از بعد از ظهر امروز شاهد کاهش محسوس دما در سطح استان خواهیم بود و بر اساس پیش‌بینی‌ها، دمای هوا برای صبح روزهای چهارشنبه تا جمعه در اغلب نقاط استان به زیر صفر درجه سانتیگراد خواهد رسید و شرایط برای وقوع یخبندان فراهم خواهد شد.