سرمقاله

ایران و آمریکا؛گفتگو با شانس حداکثری / شهاب زمانی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جشنواره بهارانه جیب‌جت ایرانسل با جوایز میلیونی
  • استرس کنکور از بین نمی‌رود، ولی مدیریت چرا؛ پیشنهاد فولیتو چیست؟
  • درباره برنامه سفر سه‌ روزه به قشم
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 44907  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 27 فروردین 1404
    سفیر چین:
    یک کشور، قلدری یک‌جانبه اعمال می‌کند
    سفیر جمهوری خلق چین در تهران از سیاست‌ها و جنگ‌ تعرفه‌ای ایالات متحده علیه کشورش انتقاد کرده و در ادامه تاکید کرد پکن طرفدار این است که باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک مساله هسته‌ای ایران حل و فصل شود.
    به گزارش ایسنا، «زونگ پی وو» سفیر پکن در تهران با حمایت از حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مساله هسته‌ای ایران تاکید کرد: چین طرفدار این است که باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک مساله هسته‌ای ایران حل و فصل شود. درخواست داریم که مبتنی بر چارچوب برجام به یک توافق رسید.
    نشست سه‌جانبه برای مقابله با یک‌جانبه‌گرایی و برنامه اتمی
    دیپلمات ارشد چین در پاسخ به سوالی در خصوص نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه در پکن و مقابله با یک‌جانبه‌گرایی و موضوع هسته‌ای ایران گفت: طرف چینی میزبان مذاکره سه‌جانبه در پکن بود و در نهایت ما یک بیانیه مشترک منتشر کردیم که باعث توجه گسترده جهانی شده است. طرف چینی همواره طرفدار این است که باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک مساله هسته‌ای ایران حل شود. ما درخواست داریم که باید مبتنی بر چارچوب برجام به یک توافق برسیم. در حال حاضر مساله هسته‌ای ایران به چهارراه مهمی رسیده است.
    این دیپلمات چینی افزود: فرصتی مهم وجود دارد که طرف‌ها از طریق گفت‌وگو یک برنامه حل و فصل ترتیب دهند. در وضعیت فعلی، طرف‌ها چه اقدامی انجام دهند سوال مهم است. فکر می‌کنیم که در وضعیت فعلی طرف‌های مربوطه باید باهم به همین سمت حرکت کنند و تماس‌ها را تقویت کنند. آمریکا به عنوان کشوری که یک‌جانبه از برجام خارج شد، باید حسن‌نیت سیاسی را نشان دهد، در این گفت‌وگوها شرکت کند و در عین حال استفاده از زور و فشار حداکثری را متوقف کند.
    وی افزود: طرف چینی هم توجه دارد که آمریکا و ایران درباره مساله هسته‌ای گفت‌وگو کردند. ما کماکان با طرف‌های مربوطه تماس خود را حفظ می‌کنیم تا به یک برنامه حل و فصل سیاسی که همه دغدغه‌های طرف‌ها را در نظر بگیرد، برسد. اهداف طرف چینی روشن است. یعنی از سیستم عدم اشاعه هسته‌ای حمایت کنند.
    آمریکا استفاده از تعرفه‌ها برای سرکوب اقتصاد چین دست بردارد
    سفیر پکن در تهران طی نشست خبری که در محل سفارت این کشور برگزار شد، همچنین درباره مواضع چین نسبت به اعمال تعرفه‌های آمریکا اظهار داشت: وضعیت بین‌المللی پر از آشفتگی است اما در این شرایط یک کشور بزرگ بی‌پروا قلدری یک‌جانبه اعمال می‌کند.
    وی افزود: در روزهای اخیر آمریکا به بهانه‌های مختلف اعلام کرده به تمامی شرکت‌های تجاری از جمله چین تعرفه اعمال می‌کند، این مساله قوانین سازمان تجارت را نقض کرده است. این اقدام ثبات اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار داده است. دولت چین به شدت این موضوع را محکوم کرده و قاطعانه مخالفت می‌کند و اقداماتی را برای مقابله با آن اتخاذ کرده است.
    این دیپلمات چینی همچنین بیان کرد: روابط اقتصادی تجاری چین و آمریکا باید منافع متقابل و برد - برد باشد. آمریکا باید طبق نظر دو کشور و جهان اعمال کند. آمریکا استفاده از تعرفه‌ها برای سرکوب توسعه اقتصاد چین و سرکوب توسعه مردم چین دست بردارد.
    چین و تهران، حامی تجارت آزاد
    زونگ پی وو ادامه داد: توسعه چین مبتنی بر اتکا خود بوده است، مهم نیست چگونه محیط خارجی چین ادامه می‌یابد. چین خونسردی خود را حفظ کرده و بر انجام کارهای خود تمرکز می‌کند.
    وی تاکید کرد: می‌ایستیم تا قدرتمندان را متوقف کرده و اقدامات لازم برای مقابله با قلدری آمریکا انجام می‌دهیم، نه فقط برای حفظ حقوق خود، بلکه برای بشریت و جلوگیری از دنیای جنگلی است.
    مخالفت چین با فشارها برای ورود شورای امنیت به مساله هسته‌ای ایران
    زونگ پی وو در ادامه درباره اقدامات چین در ارتباط با مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران هم گفت: در ماه گذشته طرف چینی میزبان نشست سه‌جانبه بود و بیانیه مشترکی در این راستا منتشر گردید. در این بیانیه پنج ابتکار از سوی طرف چینی برای حل و فصل مساله هسته‌ای ایران از طریق مناسب را مطرح کردیم. این ابتکارها، یک سیستم برای حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مساله هسته‌ای ایران است.
    وی ادامه داد: در ابتکارهای ارائه شده، نوع چهارم آن به این اشاره دارد که ما به گفت‌وگو برای همکاری پایبند هستیم و چین با فشار برای مداخله شورای امنیت سازمان ملل متحد مخالف است.
    وی ادامه داد: تاکید می‌کنیم مداخله عجولانه شورای امنیت سازمان ملل کمکی به ایجاد اعتماد و یا رفع اختلافات میان طرف‌های مربوطه نخواهد کرد و استفاده از این ساز و کار اسنپ‌بک فقط باعث می‌شود که تلاش‌های سال‌های اخیر بی‌فایده باشد و ما باید به طور محتاطانه این کار را بررسی کنیم.
    این دیپلمات چینی همچنین بیان کرد: این مذاکره سه‌جانبه در پکن، تلاش دیپلماتیک مهم طرف چینی است.