سرمقاله

چرا بهار ۱۴۰۰ نشد ولی امروز شاید بشود؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 45409  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 06 اردیبهشت 1404
    سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز از مسیر آذربایجان وارد می شود
    تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه
    وزیر نفت با اعلام اینکه پیش‌تر تفاهم‌نامه‌ای برای واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه به ایران امضا شده بود، گفت بررسی‌های لازم درباره مسیرهای انتقال انجام شد و در نهایت، تفاهم بر سر استفاده از مسیر زمینی از طریق خاک جمهوری آذربایجان حاصل شد.
    وزیر نفت با بیان اینکه مسیر زمینی برای انتقال گاز روسیه به ایران در مذاکرات دوجانبه نهایی شده است، گفت: با تفاهمات صورت گرفته، گاز روسیه را در آستارا تحویل می‌گیریم.
    به گزارش ایرنا، محسن‌ پاک‌نژاد این سخنان را جمعه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسش خبرگزاری جمهوری اسلامی پس از شرکت در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سرگئی تسویلیف وزیر انرژی روسیه در پایان نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه بیان کرد.
    خبرنگار ایرنا از وزیر نفت پرسیده بود که پس از دیدار روز پنجشنبه شما با الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه، مسکو اعلام کرد که در این دیدار درباره ادامه کار بر روی پروژه‌های مشترک ساخت مسیرهای گازی جدید از روسیه به ایران گفت و گو شد. آخرین مذاکرات دو کشور در این زمینه در چه وضعیتی است؟
    وزیر نفت در پاسخ اظهار داشت: پیش از این، ایران و روسیه تفاهم نامه‌ای برای انتقال حجم مشخصی گاز به کشورمان امضا کرده‌انند.
    وی افزود: حجم گاز مورد توافق طرفین درآن تفاهم‌نامه سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب که معادل حدود ۱۵۰ تا ۱۵۱ میلیون مترمکعب در روز است، می‌شود.
    مسیر زمینی نهایی شد
    پاک‌نژاد در پاسخ به پرسش ایرنا که کدامیک از مسیرهای دریایی یا زمینی برای انتقال گاز روسیه به ایران مدنظر است، گفت: مسیرهای مختلف در این زمینه بررسی شد و در نهایت تفاهم شد که این کار از مسیر خشکی با استفاده از سرزمین جمهوری آذربایجان صورت گیرد و بدین ترتیب، ما گاز روسیه را در آستارا تحویل خواهیم گرفت.
    رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه ادامه داد: مسکو و باکو در حال رایزنی و دستیابی به تفاهمات مورد نیاز برای اجرایی شدن فاز نخست این طرح هستند.
    وزیر نفت یادآور شد: این طرح دارای فاز دومی نیز هست که جزئیات آن در زمان مقتضی بررسی و نهایی خواهد شد.
    به گزارش ایرنا، کابینه دولت روسیه شامگاه پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه و محسن پاک نژاد وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در جریان مذاکرات خود در مسکو درباره ادامه کار بر روی پروژه‌های مشترک ساخت مسیرهای گازی زمینی جدید از روسیه به ایران اعلام آمادگی کردند.
    محسن پاک‌نژاد وزیر نفت و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه ظهر پنجشنبه چهارم اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با هدف شرکت در هجدهمین نشست این کمیسیون و دیدار و رایزنی با مقامات روسی وارد مسکو شد. نشست اختتامیه این کمیسیون روز جمعه پنجم اردیبهشت‌ماه برگزار شد.
    مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران که با هدف همراهی وزیر نفت و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه به مسکو سفر کرده است، پنجشنبه در جمع خبرنگاران با تشریح آخرین وضعیت تفاهم‌نامه انتقال گاز روسیه به کشورمان گفت: این طرح در راستای تبدیل ایران به هاب گازی و رفع نیاز مناطق شمالی کشور به گاز طبیعی در حال پیگیری است.
    سعید توکلی افزود: خوشبختانه مذاکره‌ها و اقدام‌های لازم در این زمینه آغاز شده و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که پیش‌تر با طرف روسی امضا شده، به مراحل خوبی رسیده‌ایم.
    وی ادامه داد: اگر یکی دو مورد باقی‌مانده در مذاکرات درباره این پروژه به نتیجه برسد، کشور ما می‌تواند به‌ویژه در مناطق شمالی که کمترین تولید گاز را دارند، به منابع گاز روسیه متصل و از مزایای آن بهره‌مند شود.
    مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر لزوم تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، مذاکرات و اقدامات اجرایی برای اتصال به منابع گاز روسیه را در این راستا توصیف کرد و گفت: همکاری با روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گامی مهم در مسیر تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه‌ای است.
    توکلی یادآور شد: بر اساس اسناد بالادستی، شرکت ملی گاز ایران موظف است زمینه‌های تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه را فراهم کند.