سرمقاله

توسعه داخلی، تنش زدایی و تقویت منافع ملی / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور همراه اول در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵
  • اطلاعیه ایرانسل درباره پیامک‌های سقف مصرف مجاز
  • چطور یک منبع تحلیل بیت کوین حسرتم رو جبران کرد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 45522  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 08 اردیبهشت 1404
    48 ساعت پرالتهاب با بیش از هزارتن مجروح و 28 جانباخته
    بندر غرق در خون، ایران در ماتم بندر
    گروه حوادث - جنوب ایران مگر چه دارد به غیر از رقص و اندوه. رقصی که از غم سرچشمه می‌گیرد. استان هرمزگان و بندرعباس غرق در خون و اندوه است. غمی جانکاه که هیچ کلمه ای قادر به بیان عمق آن نیست.
    انفجار ظهر شنبه در بندر شهید رجایی، آتش سوزی شدیدی درپی داشت که اطفای آن از ساعاتی پیش به مراحل پایانی رسیده است، در این حادثه 28 نفر جانباخته اند.
    انفجار ظهر شنبه در بندر شهید رجایی، آتش سوزی شدیدی درپی داشت که بلافاصله نیروهای عملیاتی و امدادی وارد عمل شده و اقدام به مهار آتش و رسیدگی به مجروحان کردند.
    در این حادثه متأسفانه 28 هموطن جان باختند و بیش از 1000 نفر نیز مجروح شدند.
    اسکندر مؤمنی، وزیر کشور با شب گذشته با حضور در محل حادثه اظهار داشت: ما از ابتدا در کنار عملیات امداد، نجات و اطفای حریق، به آسیب‌شناسی و بررسی علل حادثه نیز توجه داشتیم. تیم‌های تخصصی در حال بررسی هستند و با مقصران یا کسانی که کوتاهی کرده‌اند، بدون تعارف برخورد قانونی خواهد شد.
    وی افزود: با وجود شرایط نامساعد جوی، از جمله وزش باد شدید و تغییر جهت آن که عملیات اطفای حریق را دشوار کرده بود، نیروهای آتش‌نشانی و امدادی با توانمندی و تجربه خود در حال مهار کانون اصلی آتش هستند. امیدواریم تا ساعات آینده این کانون به‌طور کامل مهار شود. وزیر کشور با اشاره به پایداری نسبی در مناطق اصلی بندر، تأکید کرد که سیستم‌های بندر و گمرک آسیبی ندیده‌اند و عملیات بارگیری، ترخیص و گمرکی طبق روال ادامه دارد.
    مؤمنی در پایان از هموطنان خواست به شایعات توجه نکنند و اطمینان داد که هرگونه اطلاعات جدید درباره این حادثه به‌صورت شفاف با مردم در میان گذاشته خواهد شد.
    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی: آتش تحت کنترل است و درحال لکه‌گیری هستیم
    جلال ملکی با اشاره به اینکه عملیات شعله‌زنی در حال اتمام است، می‌افزاید: قطعا لکه گیری زمانبر است چون تعداد زیادی کانتینر وجود دارد که باید جابجا شوند تا بتوانیم آتش‌های پنهان زیر را نیز پیدا و خاموش کنیم .
    در حالی که کمتر از یک دهه از حادثه دلخرش پلاسکو می گذرد ظهر روز گذشته استان هرمزگان شاهد انفجاری بزرگ بود،آن هم در اسکله بندر شهید رجایی درست جایی که انبوهی از کانتینرها قرار داشتند. شدت انفجار به حدی بود که موج آن تا شعاع زیادی باعث تخریب و آسیب زیادی به خودروها و ساختمان‌ها شد. متاسفانه این انفجار مهیب موجب فوت ۲۵ نفر و مجروح شدن بیش از هزار نفر شد. ظاهرا انفجار در یک کانتینر اتفاق افتاده و آتش از این کانتینر به کانتینرهای مجاور سرایت کرده و کار را برای آتش نشانان سخت کرده است.
    سخنگوی آتش نشانی که به همراه مدیر عامل سازمان از حوالی ساعت ۵ بعد از ظهر دیروز در محل حادثه حضور دارد در مورد وضعیت مهار آتش به خبرگزاری "خبرآنلاین"می گوید : اوضاع خیلی بهتر است و تقریبا آتش مهار و کنترل شده و وارد مرحله لکه‌گیری شده‌ایم .
    جلال ملکی با اشاره به اینکه عملیات شعله‌زنی در حال اتمام است، می‌افزاید: قطعا لکه گیری زمانبر است چون تعداد زیادی کانتینر وجود دارد که باید جابجا شوند تا بتوانیم آتش‌های پنهان زیر را نیز پیدا و خاموش کنیم . معاون اجتماعی آتش نشانی تهران در پاسخ به این سوال که برخی می گویند شاید کالاها و مواد اشتعال زا رو به اتمام است که می‌گویند آتش مهار شده است به خبرآنلاین می‌گوید: فرقی ندارد و به چه درد مردم می خورد، مهم این است که آتش خاموش شده است و ما داریم لکه‌گیری می کنیم. وقتی می‌گوییم لکه‌گیری یعنی هنوز شعله داریم و وقتی شعله داریم یعنی هنوز کالا داریم.
    وی با اعلام هراس خود از اینگونه آتش سوزی ها در مورد زمان اتمام لکه گیری اظهار می‌کند: اصلا نمی شود زمان اعلام کرد،تجربه نشان داده در این گونه حریق‌ها هر لحظه ممکن است یک تغییر رفتاری در آن ایجاد شود. پیش بینی ما بر این بود که امروز صبح کار تمام شود اما تازه صبح ما وارد لکه‌گیری شدیم. لکه‌گیری هم زمانبر است و نمی‌توان دقیق گفت فقط خدا رو شکر که در کمتر از ۲۴ ساعت موفق شدیم آتش را مهار کنیم. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با بیان بی‌خبری خود از علت آتش سوزی ادامه می‌دهد: ما نیروی کمکی هستیم و به علت یابی ورود نمی‌کنیم و این کار را دستگاههای مسئول خودشان انجام خواهند داد.
    ملکی در ادامه می گوید: اولین تیم آتش نشانی که از تهران به محل حادثه اعزام شد تیم ارزیاب بود که متشکل از مدیر عامل، بنده و یکی دو تا از همکاران بودیم که حوالی ساعت ۵ بعد از ظهر به محل حادثه رسیدیم.تیم عملیاتی هم متشکل از ۳۰ نفر ساعت ۳ بامداد به محل رسیدند.این تیم ۳ تن کف داشتند و یک مقدار تجهیزات حفاظت فردی مثل کلاه و اینها برای خودشان داشتند و بزرگترین بخش آتش به دست ما سپرده شد. معاون اجتماعی آتش نشانی در مورد خطرات اطفا این گونه حریق اظهار داشت: دیشب در یک نقطه ای مهار آتش خیلی سخت بود و تا صبح طول کشید وقتی خاموش شد دیدیم کانتینر دهن باز کرده و حدود ۸۰ سیلندر گاز بزرگ در آن است. وی اضافه کرد: در کانتینرها همه چیز می‌دیدم، از ابر و اسفنج گرفته تا لوازم خودرو و ماهی بزرگ یخ زده گرفته تا سیلندر گاز.
    ملکی در پایان خاطر نشان کرد: اینکه می‌گویند کانتینر ها منفجر می شده و ترکش ها ی آن افراد را زخمی می کرده را من ندیدم یا حداقل در منطقه ای که ما کار می کردیم چنین چیزی ندیدیم شاید در بخش های دیگر بوده است.اجازه پهلوگیری اولین کشتی بعد از حادثه در بندر شهید رجایی صادر شد
    رییس جمعیت هلال‌احمر: عملیات اطفای حریق بندر رجایی رو به پایان است
    رییس جمعیت هلال‌احمر با اعلام این که بخش عمده‌ای از عملیات اطفای حریق در منطقه انجام شده و اکنون مراحل نهایی لکه‌گیری در حال اجرا است، گفت: با بسیج نیروهای امدادی، شرایط در حال بازگشت به وضعیت عادی است.
    پیرحسین کولیوند با اشاره به اقدامات صورت‌ گرفته افزود: در اولین ساعات حادثه، تمرکز اصلی ما بر جست‌وجو و نجات مجروحان بود که خوشبختانه منجر به نجات بیش از هزار نفر شد، اکنون ۱۹۰ نفر در بیمارستان بستری هستند که از این تعداد، ۲۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) تحت نظر قرار دارند. وی با ابراز تأسف از جان‌ باختن ۲۸ نفر از هموطنان در این حادثه اظهار کرد: وضعیت جسمی مصدومان به طور کلی پایدار است، مجروحان دچار آسیب‌های متعددی شده‌اند، از جمله سوختگی، پرتاب‌شدگی و آسیب ناشی از انفجار هستند.
    کولیوند ادامه داد: عملیات اطفای حریق با بهره‌گیری از بالگردهای هلال‌احمر که مجهز به سبدهای مخصوص پاشش آب و تجهیزات پخش فوم هستند، با جدیت در حال انجام است، نیروهای امدادی با پذیرش خطر، فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند.
    رییس جمعیت هلال‌احمر با تأکید بر وجود مدیریت منسجم در صحنه حادثه گفت: با حضور وزیر کشور، استاندار هرمزگان، نیروهای سپاه، ارتش، وزارت راه و و شهرسازی و سایر دستگاه‌های امدادرسان، انسجام کاملی در عملیات برقرار است.
    وی با اشاره به رسیدگی‌های روانی و اجتماعی به حادثه‌دیدگان افزود: تیم‌های امداد روانی و حمایت‌های روانی (سحر) در محل حضور دارند تا ضمن پشتیبانی روحی از مجروحان و خانواده‌های آنان، به خانواده و بستگان افراد مفقود یا جان باختگان نیز کمک کنند.
    کولیوند در پایان اظهار امیدواری کرد که با ادامه عملیات لکه‌گیری، آتش‌سوزی تا پایان امروز به طور کامل مهار شود.
    سخنگوی دولت خبر داد؛ فردا (دوشنبه) در سراسر کشور عزای عمومی اعلام شد
    در پی حادثه ناگوار بندر شهید رجایی و درگذشت ده‌ها تن از هموطنان عزیز کشورمان در بندرعباس، دولت دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد.
    «فاطمه مهاجرانی» روز یکشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: به دنبال حادثه ناگوار در بندر شهید رجایی بندرعباس، دولت چهاردهم فردا (دوشنبه ۸ اردیبهشت) را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد. سخنگوی دولت در این پیام ضمن ابراز همدردی مجدد با خانواده‌های داغدار این حادثه تلخ، از پیگیری ویژه حادثه و سفر رئیس‌جمهور به بندرعباس خبر داد. شدت وقوع انفجار به حدی بوده که موجب تخریب برخی از ساختمان‌ها و خودروها در نزدیکی محل حادثه شد. اسکندر مؤمنی وزیر کشور و فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی از نخستین ساعات وقوع این حادثه به نمایندگی از رئیس‌جمهور، در محل حادثه حاضر شدند. «مسعود پزشکیان» نیز ظهر دیروز به‌منظور بررسی آخرین وضعیت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی و مدیریت میدانی ابعاد مختلف این حادثه وارد بندرعباس شد.
    ۳ روز عزای عمومی در استان هرمزگان اعلام شد
    استاندار هرمزگان گفت: برای اتفاق بزرگی که افتاده و منجر به جان باختن تعدادی از هموطنان در استان شده از امروز سه روز عزای عمومی اعلام می‌کنیم.
    محمد آشوری در پی آتش‌سوزی مرگبار در بندر شهید رجایی که دست‌کم 28 کشته بر جای گذاشت، گفت: برای اتفاق بزرگی که افتاده و منجر به جان باختن تعدادی از هموطنان در استان شده از امروز سه روز عزای عمومی اعلام می‌کنیم. استاندار هرمزگان، سه روز عزای عمومی در این استان اعلام کرد. این آتش‌سوزی که روز گذشته رخ داد، تلاش گسترده‌ای از سوی آتش‌نشانان و نیروهای امدادی سراسر کشور را به دنبال داشت.
    وی از تلاش‌های آتش‌نشانان هرمزگان و تیم‌هایی که از تهران، فارس، کرمان و بوشهر برای مهار آتش به منطقه اعزام شدند، قدردانی کرد.
    استاندار هرمزگان اظهار داشت: تلاش‌های هماهنگ همه دست‌اندرکاران، از جمله نیروهای آتش‌نشانی، پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی دریایی ارتش و سپاه، نیروی انتظامی، دادگستری هرمزگان و اعضای شورای مدیریت بحران استان، برای کنترل آتش و انجام عملیات امداد و نجات ستودنی است. آشوری با ابراز تأسف از جان باختن تعدادی از هم‌وطنان، افزود: برای این ضایعه بزرگ، سه روز عزای عمومی اعلام می‌کنیم و همه ما در غم از دست دادن این عزیزان شریک هستیم. امیدواریم خداوند به بازماندگان صبر و به جان‌باختگان رحمت عطا کند.