کد خبر: 45721 | صفحه آخر | تاریخ: 10 اردیبهشت 1404
دراگونفلای، اولین مانع سفر خود به تایتان را کنار زد
یک مانع مهم از مسیر مأموریت پیشگامانه دراگونفلای برداشته شد تا این فضاپیما بتواند در سال ۲۰۲۸ میلادی به تایتان، بزرگترین قمر سیاره زحل، سفر کند. به گزارش ایرنا، وبگاه اسپِیس در گزارشی آورده است: بنا بر اعلام ناسا (آژانس فضایی آمریکا) دراگونفلای، که یک روتورکرافت (هواگرد بالگردان) اتمی به اندازه یک خودرو است و بهمنظور بررسی قابلیت تایتان برای میزبانی از حیات طراحی شده، بررسی فنی را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
در بیانیه ناسا آمده است: این نقطه عطف مأموریت دراگونفلای بود و موفقیت در آن به این معنا است که طراحی، ساخت، ادغام و برنامههای آزمایشی دراگونفلای همگی تأیید شدهاند و اکنون میتوان بر ساخت خود فضاپیما تمرکز کرد.
ناسا در سال ۲۰۱۹ میلادی مأموریت ۳.۳۵ میلیارد دلاری دراگونفلای را انتخاب کرد و با هدایت الیزابت ترتِل (Elizabeth Turtle)، از پژوهشگران آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز (APL)، در ایالت مریلند آمریکا طراحی و ساخته شد.
این مأموریت با تأخیرها و هزینههای زیادی مواجه شده؛ اما مطالعه تایتان به دلیل قابلیت آن برای وجود «حیات بیگانه»، از نظر دانشمندان از اهمیت فراوانی برخوردار است.
زیست فرازمینی، حیات بیگانه یا به زبان عامیانه آدم فضاییها، به حیاتی گفته میشود که منشأ آن کره زمین نباشد.
تاکنون هیچگونه حیات فرازمینی بهطور قطعی شناسایی نشده است. این نوع حیات میتواند از اَشکال ساده مانند پروکاریوتها گرفته تا موجودات هوشمند را، که ممکن است تمدنهایی بسیار پیشرفتهتر از انسان به وجود آورده باشند، شامل شود.
این مأموریت قرار است در ژوئیه (تیر، مرداد) ۲۰۲۸ میلادی با موشک فالکون هِوی اسپِیسایکس از مرکز فضایی کِنِدی ناسا در فلوریدا به فضا پرتاب شود. پس از آن، این فضاپیما یک سفر تقریباً هفتساله را در اعماق فضا به سمت منظومه زحل آغاز خواهد کرد تا با صرف بیش از سه سال، سطح یخزده تایتان را مطالعه کند.
دراگونفلای که به دوربینها، حسگرها و نمونهبردارها مجهز است، با جستوجوی شیمی پریبیوتیک و همچنین نشانههای احتمالی حیات، قابلیت سکونتپذیری تایتان را ارزیابی میکند.