صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام بسته تخفیفی و تعرفه ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۴
  • اعلام بسته‌های رومینگ همراه اول مختص حجاج ایرانی
  • حفظ حریم شخصی در مشاوره تصویری روانشناسی با 8 تکنیک
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 45734  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 11 اردیبهشت 1404
    پزشکیان درباره سانحه بدر شهید رجایی مطرح کرد
    شناسایی علت وقوع حادثه مقدم بر شناسایی مقصر
    رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت رسیدگی فوری به آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی، از مسئولان خواست تا اولا شناسایی بسترها و زمینه‌های وقوع حادثه و رفع آنها را بر یافتن مقصر مقدم داشته و ثانیا به دنبال اصلاح ساختاری، برنامه‌ای و مدیریتی اداره بنادر و گمرکات کشور باشند.
    به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان صبح امروز چهارشنبه، در جلسه هیئت دولت، با تسلیت مجدد و آرزوی صبر برای خانواده‌های جانباختگان سانحه بندر شهید رجایی، طلب مغفرت برای درگذشتگان و ابراز همدردی با مجروحین این حادثه، از وزرای کشور و راه و شهرسازی، استاندار هرمزگان، نیروهای مسلح، نیروهای هلال احمر و همه کسانی که از اولین ساعات پس از حادثه، در روند امدادرسانی حضور داشتند و حس همدلی و وفاق را به نمایش گذاشتند، قدردانی کرد.
    رئیس جمهور همچنین از همه کشورهایی که با دولت و ملت ایران در این حادثه ابراز همدردی کردند، قدردانی و از دولت روسیه بابت اعزام تجهیرات و نیروهای امدادی تشکر کرد.
    پزشکیان در ادامه از مسئولان مربوطه خواست که با هماهنگی شرکت‌های بیمه‌گذار، پیگیر احصای خسارت‌ها و پرداخت هر چه سریع‌تر آنها باشند تا خسارت‌دیدگان و آسیب‌دیدگان بیش از این متضرر و از آسیب‌های وارده متاثر نشوند و گفت: وزارت صمت نیز با شناسایی و جمع‌آوری دقیق اطلاعات خودروهایی که در محدوده بندر از این انفجار آسیب دیده‌اند، با همکاری همه دستگاه‌ها، پیگیر کمک به جبران خسارت آنها باشد.
    رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه شناسایی علت و بستر وقوع این سانحه، مقدم بر شناسایی عامل و مقصر حادثه است، تصریح کرد: اگر ما به دنبال مقصر باشیم، انگیزه بیشتری برای پنهان‌کاری وجود خواهد داشت، لذا در وهله اول باید به دنبال شناسایی اشکالات و بسترهای وقوع این حادثه باشیم، تا با رفع آنها، جلوی تکرار دوباره چنین فجایعی گرفته شود. در این راستا همه ارگان‌های درگیر باید با ارائه اطلاعات دقیق نهایت همکاری و همراهی را در مسیر شناسایی زمینه‌های وقوع و پیشگیری از تکرار این سانحه داشته باشند.
    پزشکیان مسئله مهم دیگر را دپوی حجم انبوه کانتینر در بندر شهید رجایی عنوان کرد و با غیرقابل قبول توصیف کردن چنین رویه‌ای گفت: رئیس سازمان اداری و استخدامی به سرعت با انجام مطالعات تطبیقی و بررسی‌های مقایسه‌ای، از نحوه اداره بنادر و گمرکات در دیگر کشورها، برترین و موفق‌ترین تجربه‌ها را شناسایی و بر اساس اطلاعات به دست آمده، نسبت به اصلاح ساختارها، برنامه‌ریزی و شکل مدیریت بنادر و گمرکات کشور اقدام شود.
    رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز با تکیه بر تکنولوژی‌ها و تجهیزات نوین، روند واردات کالا از خریداری در مبدأ، بارگیری، حمل، تخلیه، ترخیص تا توزیع به طور کامل و دقیق قابل رصد و پیگیری است و باید با انجام مطالعات تطبیقی، روندهای واردات و صادرات در کشور هر چه سریع‌تر اصلاح شوند و به ویژه معطلی کالا در بنادر به صفر نزدیک شود.
    پزشکیان در پایان سخنان خود یک بار دیگر از همه مسئولان مربوطه خواست، نهایت تلاش و دقت خود را به کار گیرند، تا با جبران سریع‌تر خسارات، آسیب‌دیدگان از این حادثه بیش از این دچار مشکل و سختی نشوند.
    در این جلسه وزیر کشور گزارش مبسوطی از حادثه بندر شهید رجایی و آسیب‌شناسی صورت گرفته از مشکلات و نقائص ساختاری، برنامه‌ای و فرآیندی و مدیریتی اداره بنادر کشور ارائه کرد.
    در جلسه امروز همچنین تعدادی از آیین‌نامه‌های مربوط به برنامه هفتم پیشرفت به تصویب رسید.
    همچنین فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت درباره طرح احتمال آسیب به کالاهای اساسی در پی حادثه بندر شهید رجایی، اظهار کرد: هیچکدام از محموله‌هایی که از سوی شرکت بازرگانی دولتی وارد شده، آسیب ندیده است.
    غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حادثه بندر شهید رجایی تاسف بار بود و بنده تسلیت می گویم، افزود: خوشبختانه کالاهای اساسی موجود در آنجا که بالای ۳۵۰ هزار تن بود آسیب چندانی ندیدند و مشکل چندانی پش نیامده است. در ساعات اولیه و یک الی دو روزی که در بندر تاخیر در تخلیه بارها صورت گرفت، کشتی هایی که آماده پهلوگیری بودند در بندر امام پهلو گرفتند و هیچ مشکلی در زمینه تامین و تدارک کالاهای اساسی در کشور وجود ندارد.