سرمقاله

دو چالش مهم فرهنگی / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته ویژه ایرانسل به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • آغاز دومین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی با حمایت همراه اول
  • ۵ ترفند علمی برای جذب بیشتر آهن و خداحافظی با کم‌خونی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 46323  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 25 اردیبهشت 1404
    انقلاب برقی فولکس‌واگن از ۲۰۲۶
    تحول بزرگ در خودروهای برقی فولکس‌واگن از سال ۲۰۲۶ آغاز می‌شود. شرکت آلمانی قصد دارد تمام محصولات الکتریکی خود را با استفاده از پلتفرم به‌روزشده‌ای به نام MEB Plus تولید کند. این تحول نه‌تنها طراحی جدیدی برای مدل‌های سری ID به همراه خواهد داشت، بلکه از باتری‌های لیتیوم-آهن-فسفات (LFP) به جای باتری‌های گران‌قیمت‌تر نیکل-منگنز-کبالت (NMC) استفاده خواهد شد؛ اقدامی که باعث کاهش چشمگیر هزینه‌ها می‌شود. مدل ID 2، که در سال ۲۰۲۶ (۱۴۰۵ شمسی) عرضه می‌شود، اولین خودروی فولکس‌واگن خواهد بود که به باتری‌های LFP مجهز می‌شود. این مدل نسخه تولیدی از کانسپت ID.2all است که در رده سوپرمینی‌های برقی قرار می‌گیرد. به‌گفته مدیرعامل فولکس‌واگن، توماس شِیفر (Thomas Schfer)، این تغییر “گامی بسیار مهم در کاهش هزینه‌ها و همچنین بهبود عملکرد” محسوب می‌شود. پس از ID 2، سایر خودروهای سری ID از جمله ID 3، ID 4 و ID 7 نیز به پلتفرم MEB Plus مهاجرت خواهند کرد و از همان نوع باتری‌های LFP بهره خواهند برد. این فناوری باتری که پیش‌تر توسط تسلا در چین و شرکت‌هایی مانند فورد در مدل Mustang Mach-E استفاده شده بود، اکنون به‌عنوان گزینه‌ای اقتصادی‌تر و با عملکرد قابل‌قبول برای خودروهای تولید انبوه مطرح است. باتری‌های LFP قرار است در کارخانه جدید گروه فولکس‌واگن در شهر سالزگیتر (Salzgitter) آلمان تولید شوند. این کارخانه همچنان مقدار کمی از باتری‌های NMC نسل فعلی را نیز تولید خواهد کرد تا زمانی که این نوع باتری‌ها به‌طور کامل کنار گذاشته شوند.
    به‌موازات این تغییرات فنی، طراحی ظاهری سری ID نیز بازنگری خواهد شد. به‌گفته مدیر تحقیق و توسعه فولکس‌واگن، این بازطراحی “بهبودهای بزرگی” به همراه خواهد داشت و بازگشت به ریشه‌های طراحی فولکس‌واگن را نشان می‌دهد. مدیرعامل این شرکت نیز تأکید کرده:
    طراحی اولین نقطه تماس با مشتری است. اگر طراحی خاص و جذاب باشد، نوع قوای محرکه برای مردم اهمیتی ندارد.
    این حرکت فولکس‌واگن را می‌توان پاسخی به نیاز روزافزون بازار به خودروهای برقی ارزان‌تر و کارآمدتر دانست. حال باید دید آیا ID 2 و سایر مدل‌های آینده می‌توانند همان تأثیری را بر بازار اروپا و سایر نقاط جهان بگذارند که گلف در دوران بنزینی خود داشت؟