سرمقاله

چرا ترامپ به اسراییل نرفت؟ / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • سفارش چاپ بسته‌بندی فوری
  • حمایت همراه اول از تیم‌های نوآور در حوزه هوشمندسازی سلامت
  • بسته ویژه ایرانسل به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 46411  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 28 اردیبهشت 1404
    محمد باقر قالیباف:‌
    فراجا باید پلیس جامعه باشد، نه پلیس حاکم بر جامعه
    رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قدرت در فراجا باید با اجتماعی شدن به اقتدار تبدیل شود، گفت: عملکرد فراجا باید به گونه‌ای باشد که برای خود سرمایه اجتماعی ایجاد کند و نگاهی فرهنگ‌پایه و مردم‌پایه در خصوص امنیت داشته باشد.
    به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در بیست‌وهشتمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان و مدیران عالی فراجا که روز شنبه، ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در مرکز همایش های بین المللی ایران برگزار شد، با تأکید بر تثبیت فرهنگ سازمانی فراجا گفت: امروز، فرهنگ سازمانی در فراجا در تراز انقلاب اسلامی قرار گرفته است. ممکن است لباس‌ها در پلیس‌های مختلف از نظر رنگ متفاوت باشد، اما انسجام سازمانی و روح مشترک، به‌وضوح وجود دارد؛ چه در مرزها، چه در کلانتری‌ها، راهور، آگاهی، پلیس راه یا سایر رده‌های تخصصی، این هویت و فرهنگ مشترک نهادینه شده که این جای شکر دارد.
    نگاه نیروی انتظامی به امنیت، فرهنگ‌پایه است
    قالیباف در ادامه با اشاره به سیر تحول نیروی انتظامی و تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در این مسیر اظهار کرد: باید به گذشته نگاه کنیم و ببینیم چه مسیری را طی کرده‌ایم و امروز چه امانت بزرگی در دستان ماست. امروز یک افسر جدید که وارد دانشگاه پلیس می‌شود، وارد سازمانی می‌شود که امروز با نگاه هوشمندسازی در بخش‌های مختلف به نقطه‌ای جدید رسیده است.
    رئیس مجلس با اشاره به آغاز تحولی جدید در نگاه به امنیت، افزود: زمانی نیروی انتظامی وارد موضوعی شد که امنیت را فرهنگ‌پایه تعریف کرد؛ اگر زحمات، خون‌ها و رنج‌هایی که کشیده شد نبود، امروز چنین فرصتی برای تعریف فرهنگ‌پایه از امنیت در فراجا فراهم نمی‌شد. این نقطه آغاز یک تحول بود که نوع نگاه به امنیت را تغییر داد و فرهنگ سازمانی شکل گرفت و پایه‌های اصلی این تحول، در فراجا بنیان گذاشته شد.
    وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید با همان نگاهی که تا اینجا آمده‌ایم، ادامه مسیر دهیم، گفت: امروز یکی از موضوعات مهم، نهادینه‌سازی روزافزون نگاه فرهنگ‌پایه و امنیت مردم‌پایه است. کسانی که امروز بالای ۴۰ سال سن دارند، این فرهنگ را می‌فهمند اما متولدین دهه ۸۰ و ۹۰ که اکنون جوانان ۲۰ ساله هستند، برداشت متفاوتی دارند لذا باید بتوانیم نگاه خود را به گونه‌ای تنظیم کنیم که آن‌ها نیز این فرهنگ را درک کنند.
    وی در ادامه با بیان اینکه قدرت در فراجا باید به اقتدار تبدیل شود، عنوان کرد: این مهم، زمانی امکان پذیر می شود که قدرت، اجتماعی شود. ما با مردم سروکار داریم، مردمی که شامل اقشار مختلف هستند و لذا باید طوری عمل کنیم که سرمایه اجتماعی ایجاد و امنیت را با رعایت حقوق و حرمت مردم تعریف کنیم.
    قالیباف با اشاره به ضرورت حفظ کرامت شهروندان، گفت: وقتی فردی دستگیر می‌شود، رعایت حقوق او مهم است؛ حتی اگر آن فرد مجرم باشد. همین رفتارهاست که قدرت را به اقتدار تبدیل کرده، سرمایه اجتماعی تولید می‌کند و در نهایت اعتماد عمومی را به همراه می‌آورد و هیچ سرمایه‌ای بالاتر از اعتماد نیست.
    رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امنیت مهم‌ترین زیرساخت هر کشوری است. اگر بخواهیم از انرژی، آب، راه یا هر موضوع دیگری سخن بگوییم، هیچ‌کدام بدون وجود امنیت پایدار، معنا ندارند. امنیت، به‌ویژه امنیت داخلی، محور اصلی ساخت کشور است.