کد خبر: 46624 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 30 اردیبهشت 1404
انگلیس و اتحادیه اروپا:
به حلوفصل دیپلماتیک پرونده هستهای ایران متعهدیم
بر اساس بیانیه مشترک سران انگلیس و اتحادیه اروپا، آنها همچنان متعهد به حفظ ثبات منطقه و دستیابی به راهحل مذاکرهشده درباره برنامه هستهای ایران شدهاند.
به گزارش ایسنا، در پی نشست سران انگلیس و اتحادیه اروپا که روز (دوشنبه) در لندن برگزار شد، بیانیه مشترکی منتشر شده که به مساله هستهای ایران، جنگ اوکراین، سوریه، لبنان و غیره پرداخته است.
در بخشی از این بیانیه با طرح اتهاماتی علیه تهران آمده است: «ما توافق کردیم که همچنان عمیقاً نگران گسترش خطرناک برنامه هستهای ایران، در کنار رفتار آن در منطقه و در خاک اروپا هستیم. ما بازداشت ناعادلانه اتباع خارجی توسط ایران را محکوم کرده و از ایران میخواهیم به دیپلماسی گروگانگیری پایان دهد.»
در این بیانیه همچنین آمده است که آنها همچنان متعهد به حفظ ثبات منطقه و دستیابی به راهحل مذاکرهشده درباره برنامه هستهای ایران هستند.
علاوه بر این، بیانیه تاکیدی بر حمایت از مردم سوریه دارد، در حالیکه این کشور برای دستیابی به آیندهای سیاسی، صلحآمیز، فراگیر و باثبات تلاش میکنند. آنها همچنین حمایت خود را از تلاشهای لبنان برای تثبیت اوضاع، بازسازی و اجرای برنامه اصلاحات مجدداً اعلام کردند.
در این بیانیه همچنین آمده است: ما از توافق هند و پاکستان برای توقف خصومتها، که گامی مهم به سوی صلحی پایدار و بادوام است، تقدیر کردیم. ما بر اهمیت دیپلماسی برای ایجاد آتشبس دائمی، حفاظت از جان غیرنظامیان و حمایت از رفاه هر دو ملت و همچنین ادامه مبارزه با تروریسم توافق کردیم. ما همچنین به بررسی وضعیت و آخرین تحولات خاورمیانه پرداختیم. ما تعهد خود را به آتشبس فوری و دائمی در غزه، آزادی همه گروگانها (زندانیان صهیونیست) و جریان بدون مانع کمکهای بشردوستانه به غزه اعلام کردیم. ما بر اهمیت پیگیری صلحی پایدار و بادوام بر اساس راهحل دو دولتی تأکید کردیم.
اولین نشست مشترک رهبران انگلیس و اتحادیه اروپا، در لندن در تاریخ ۱۹ مه ۲۰۲۵ برگزار شد. در بیانیه ۲۴ بندی آنها، با تأکید مجدد بر «ارزشهای مشترکشان و تعهد به همکاری عمیقتر در شرایط پیچیده و متغیر ژئوپولیتیک جهانی، بر سر ایجاد یک مشارکت راهبردی جدید میان انگلیس و اتحادیه اروپا» توافق کردند.
آنها توافق کردند که این همکاری بر پایه توافقنامه خروج (بریگزیت)، از جمله چارچوب ویندزور و توافق تجارت و همکاری، بنا شود و بار دیگر تعهد خود را به اجرای کامل، بهموقع و وفادارانه آنها اعلام کردند. آنها در ادامه بر ضرورت توسعه روابطی بلندپروازانه و پویا که پاسخگوی نیازهای شهروندانشان باشد تأکید کردند.