کد خبر: 46727 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 01 خرداد 1404
وزیر کشور:
رویکرد دولت چهاردهم جلوگیری از امنیتی شدن پدیدههای اجتماعی است
وزیر کشور گفت: رویکرد ما در حوزههای اجتماعی این است که از امنیتی شدن پدیدههای اجتماعی جلوگیری و مسائل اجتماعی را با سازوکارهای خودش ساماندهی کنیم. این سیاست، رویکرد قطعی وزارت کشور و دولت چهاردهم است.
به گزارش ایرنا، اسکندر مومنی روز چهارشنبه در همایش معاونان و مدیران کل امور اجتماعی استانداریها، به اولویتهای وزارت کشور اشاره کرد و گفت: اولویتهای وزارت کشور در حال حاضر به حوزههای اجتماعی و اقتصادی معطوف شده است. این بدان معنا نیست که مسائل سیاسی از اولویت برخوردار نیست، بلکه وزارت کشور بهطور سنتی بیشتر در حوزههای سیاسی و امنیتی شناخته میشود و مسیر خود را ادامه میدهد. با این حال، نیاز است که ما در زمینههای اجتماعی و اقتصادی تلاشهای بیشتری را در اولویت قرار دهیم.
وی افزود: موضوع بحث امروز ما به حوزه اجتماعی مربوط میشود که یکی از اولویتهای اساسی به شمار میآید. ورزش بهطور مستقیم با نشست امروز ما مرتبط است و یکی از عرصههایی است که میتواند در جامعه نشاط و شادابی ایجاد کند و در عین حال از آسیبهای اجتماعی پیشگیری کند.
وزیر کشور گفت: از این رو، از تمامی تلاشها در راستای ایجاد توافق و تفاهم با حوزههای مختلف ورزشی برای ارتقاء نشاط، شادابی و سلامتی در جامعه قدردانی میکنم. ورزش زورخانهای و پهلوانی، همانطور که از نامش پیداست، ورزشی است که با رویکرد اخلاق، ادب، دستگیری از دیگران و یاری رساندن به همنوعان آمیخته است. این ورزش همچنین جذابیتهای بسیار خوبی دارد.
وزیر کشور گفت: وظیفه ما بهعنوان مسوول سنگین است؛ باید زمینههای رقابت را ایجاد کنیم و این رقابت جمعیت بیشتری را به صحنه بیاورد. جوانان باید در کنار مسئولیتهای اجتماعی خود، در یک رقابت زیبا و سازنده دیده شوند و به مدارج بالاتر دست یابند.
مومنی افزود: اگر بخواهم دو توصیه اساسی به خود و جامعه داشته باشم، نخست این است که باید تلاش کنیم حمایتهای لازم را فراهم آوریم. دوم اینکه ایجاد رقابتهای فشرده و نزدیک نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. با افزایش رقابت، افراد بیشتر دیده خواهند شد و این خود به ارتقاء این ورزشها کمک خواهد کرد.
وی تاکید کرد: امیدواریم با تلاشهای مستمر، ورزشهای داخلی به سطح قارهای و جهانی نیز ارتقاء یابد و ایران میتواند در این زمینه پیشقدم باشد؛ گامهایی در این راستا برداشته شده است، اما به نظر میرسد که کافی نیست و نیاز به تلاش بیشتری داریم.
وزیر کشور گفت: رویکرد جدید ما در حوزههای اجتماعی این است که از امنیتی شدن پدیدههای اجتماعی جلوگیری کنیم و مسائل اجتماعی را با سازوکارهای خودشان ساماندهی کنیم. این سیاست، رویکرد قطعی وزارت کشور و دولت چهاردهم است.
وی با بیان اینکه ما باید پدیدههای اجتماعی را با روشهای مناسب حل کنیم، گفت: در اینجا فرصت ذکر نمونهها نیست، اما در این دوره کوتاه، موضوعاتی وجود داشتهاند که اگر با نگاه امنیتی به آنها پرداخته میشد، نه تنها حل نمیشدند، بلکه مشکلات بزرگتری برای کشور به وجود میآوردند. حداقل در ذهنم هفت یا هشت مورد وجود دارد که با سازوکارهای اجتماعی حل شدهاند و در گذشته نیز نمونههایی از این دست بوده که با رویکرد نادرست، آثار و تبعات ناگواری به بار آوردهاند.
مومنی اضافه کرد: رویکرد اصلی وزارت کشور این است که پدیدههای اجتماعی با سازوکارهای خودشان حل و فصل شوند و از امنیتی کردن آنها جلوگیری شود.
وی ادامه داد: شناخت دقیق پدیدهها نیز بسیار مهم است. بدون شناخت دقیق، نمیتوان راهحل مناسبی پیشبینی کرد. هر دو مقوله، یعنی پدیدههای اجتماعی و آسیبهای اجتماعی، حائز اهمیت هستند. اگر بخواهیم این دو را مشابهسازی کنیم، میتوان گفت که آسیبهای اجتماعی همانند بیماریها هستند و پدیدههای اجتماعی به شناخت علل آن بیماریها مرتبط میشوند. برخی بیماریها ممکن است بخش عمدهای از جامعه را تحت تأثیر قرار دهند و شناخت آنها میتواند منجر به درمان مؤثر با روشهای مناسب شود.