سرمقاله

درپاسخ به خانم دکتر جمیله علم الهدی ‪/‬ کیکاوس پورایوبی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جشنواره آموزش‌های تخصصی آکادمی ایرانسل با تخفیف ویژه
  • آغاز جشنواره تابستانی «قلب ایرانسل‌من»
  • معرفی ۱۰ اثر ماندگار تاریخی ایران که ثبت جهانی یونسکو شده اند
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 46758  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 01 خرداد 1404
    دو ریسک جدی بورس
    مذاکرات فرسایشی و بحران انرژی
    محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه، مذاکرات فرسایشی ایران و آمریکا و بحران ناترازی انرژی را دو ریسک جدی و سیستماتیک در برابر بازار سرمایه می‌داند. او معتقد است تداوم این شرایط، چشم‌انداز بورس را با ابهام روبه‌رو کرده و می‌تواند زمینه‌ساز ورود بازار به فاز ریزشی جدید شود.
    به گزارش اقتصادآنلاین، محمدرضا اعلمی، تحلیل‌گر و کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به افت شاخص کل بورس طی دو روز اخیر عنوان کرد: «اگر در روز‌های آینده روند منفی شاخص کل ادامه‌دار باشد، به نظر می‌رسد بازار وارد یک مرحله ریزشی جدید خواهد شد.»
    وی افزود: «شاخص کل بورس اکنون در محدوده‌ای قرار دارد که در صورت از دست رفتن سطح حمایتی آن که حوالی ۳ میلیون واحد برآورد می‌شود، احتمال شدت گرفتن ریزش در بازار سرمایه وجود دارد.»
    اعلمی با اشاره به عوامل اثرگذار بر شرایط بازار سرمایه گفت: «یکی از مهم‌ترین ریسک‌های سیستماتیک کنونی، موضوع مذاکرات ایران و آمریکا است. بازار در حال حاضر به‌شدت نسبت به اخبار مذاکرات واکنش نشان می‌دهد و هرگونه خبر منفی، منجر به افزایش نگرانی‌ها و رفتار هیجانی سرمایه‌گذاران می‌شود.»
    وی در ادامه خاطرنشان کرد: «نکته بعدی، بحران ناترازی در حوزه انرژی به‌ویژه برق و گاز است. با توجه به آغاز فصل تابستان، این مسئله می‌تواند به‌طور مستقیم بر سودآوری شرکت‌ها اثر بگذارد و فشار مضاعفی را بر بازار تحمیل کند.»
    اعلمی همچنین درباره تصویب نهایی لوایح FATF در هفته گذشته اظهار داشت: «تصویب این لوایح از نظر شفافیت اقتصادی حائز اهمیت است، اما در شرایط فعلی، اخبار مربوط به غنی‌سازی و سایر تنش‌های سیاسی، وزن بیشتری در فضای رسانه‌ای و ذهنیت سرمایه‌گذاران دارد. بنابراین، تأثیر اخبار مثبت مرتبط با FATF تا حد زیادی تحت‌الشعاع تحولات دیگر قرار گرفته است.»
    این کارشناس بازار سرمایه در پایان تأکید کرد: «تا زمانی که نااطمینانی در فضای سیاسی و اقتصادی کشور کاهش نیابد، نمی‌توان انتظار داشت که بازار سرمایه چشم‌انداز روشنی پیش رو داشته باشد.»