کد خبر: 4781 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 19 بهمن 1401
خانه سینما خواستار عذرخواهی صدا و سیما شد
توضیح تهیهکننده «هفت» درباره حرفهای نامتعارف مهمان
تهیهکننده «هفت» درباره اتفاقی که منجر به خروجی و حرفهای نامتعارف مهمان برنامه روی آنتن زنده تلویزیون شد، توضیحاتی را عنوان و تاکید کرد که «موضوع برنامه در آن قسمت عِرق ملی بود اما حرفهای مهمان از جایی به بعد با موضوعی که ما مد نظرمان بود، متفاوت شد و قاعدتا مسوولیت صحبتهایی که انجام دادند هم با خودشان است.»
محمد تنکانبی در گفتوگویی با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا حرفهای ابوالقاسم طالبی در برنامه سینمایی «هفت» در چارچوب استانداردهای تولید و پخش یک برنامه تلویزیونی قرار میگیرد؟ اظهار کرد: موضع برنامه ما از ابتدای جشنواره فجر مشخص بوده است. بر این اساس هر شب به یک سوژه درباره موضوعاتی مثل ژانرهای مغفول یا یکسری موضوعات دیگر مثل بحث اقتباس در سینمای ایران یا بازنمایی پلیس در سینمای ایران و یکسری موضوعات اینچنین بر مبنای جشنواره میپردازیم.
تهیهکننده «هفت» به قسمت حاشیهساز این برنامه با حضور ابوالقاسم طالبی اشاره کرد و گفت: در این قسمت سوژه ما عِرق ملی در سینمای ایران بود که بابت آن کار محتوایی انجام شده بود. آقای طالبی هم بر همین مبنا دعوت شده بودند که به حوزه عرق ملی در سینمای ایران بپردازند؛ اما از جایی به بعد جهت صحبتهای مهمان با موضوعی که مد نظرمان بود، متفاوت شد و این اتفاقی است که در بسیاری از برنامهها رخ می دهد. به هر حال در برنامه موضوعی مشخص میشود، مهمانی دعوت میشود و در جاهایی دست مهمان و کارشناس بسته نیست. در این برنامه هم آقای طالبی یکسری نکاتی را فرمودند که بر مبنای همین آزادی بیان بوده و قاعدتا صحبتهایی که انجام می دهند به کارشناس و مهمان برنامه مربوط است.
وی با بیان اینکه این اتفاق سناریویی از قبل چیده شده نبود و مهمان برنامه در لحظه صحبتی را انجام داد، گفت: این نوع موارد در برنامه «هفت» روال خاصی نیست که بگویم هر سری به دنبال جنجال هستیم؛ چرا که موضوع و محور برنامه ما کاملا مشخص است. آقای طالبی به عنوان فیلمساز صحبتهایی را انجام دادند که قطعا اگر لازم باشد خودشان باید پاسخگو باشند؛ چرا که موضوع و فضای برنامه ما کاملا مشخص بود.
تنکابنی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا دربارهی نحوه اجرای بهروز افخمی در لحظه بیان این صحبتها از سوی مهمان و خندههای او که با انتقاد همراه شده است، عنوان کرد: آقای افخمی در برنامه شامگاه گذشته «هفت» هم همین نکته را عنوان کردند که به هر حال این صحبتها نظر شخصی مهمان بوده است و خندههای ایشان متوجه ادبیاتی بوده است که ابوالقاسم طالبی به کار میبُرد و این جملات برایش چیزی در حد شوخی و مزاح است.
تنکابنی در پایان تاکید کرد: بحثهایی که در برنامه «هفت» با حضور ابوالقاسم طالبی انجام شد، هیچگونه روالی در برنامه های آتی نخواهد داشت.
نقد اظهارات مهمان «هفت» در خود برنامه
به گزارش ایسنا، برنامه «هفت» اخیرا با حضور ابوالقاسم طالبی ـ کارگردان ـ روی آنتن شبکه نمایش رفت و بخشی از گفتوگوی بهروز افخمی (مجری) و مهمان برنامه، به موضوع زنان و حرکتهای اعتراضی سلبریتیها اختصاص داشت که در آن به کنایه این رفتارها به شرایط یائسگی خانمها نسبت داده شد!
این جملات در ادامه واکنشهایی را از سوی سینماگران و بینندگان تلویزیون به همراه داشت و خانه سینما در بیانیهای با «خارج از عُرف» خواندن اظهارات مطرح شده در برنامه «هفت»، آن را مور نقد قرار داده و در حمایت از خانواده سینمای ایران، از صدا و سیما درخواست کرد تا عذرخواهی کند.
هرچند برنامه «هفت» در جدیدترین قسمت که شامگاه گذشته روی آنتن شبکه نمایش قرار گرفت، به ارائه توضیحاتی درباره حرفهای نامتعارف میهمان برنامه (ابوالقاسم طالبی) پرداخت و از سوی برخی منتقدان حاضر در برنامه هم این حرفها نقد شد.
واکنش پیمان جبلی به اظهارات مهمان «هفت»
همچنین رییس صداوسیما امروز در حاشیه مراسم گرامیداشت شهدای پیروزی انقلاب اسلامی که با حضور جمعی از خانوادههای این شهدا در سازمان صداوسیما برگزار شد، در جمع خبرنگاران رسانهها حاضر شد و در پاسخ به پرسشی دربارهی اظهارات ابوالقاسم طالبی در برنامه زنده «هفت» گفته است: در فضایی که به مقدسترین مقدسات ما در طول ماههای گذشته توهین شده و پس از فتنهای که پشت سر گذاشتهایم، طبیعی است که واکنشها و عکسالعملهایی صورت بگیرد که البته بعضی از این نظرات با ادبیات بهتری میتوانست بیان شود. شاید با ادبیات مناسبی بیان نشد اما واکنش به آن رفتارها و اظهارنظرهایی است که در طول این چند ماه بیان شده بود.
خانه سینما خواستار عذرخواهی صداوسیما شد
هیئت مدیره خانه سینما در واکنش به اظهارات ابوالقاسم طالبی درباره زنان سینماگر ایرانی در برنامه «هفت» با انتشار بیانیهای خواستار عذرخواهی صداوسیما شد.
ر بیانیه هیئت مدیره خانه سینما آمده است:
اظهار نظر بی شرمانه و خارج از عرف و اخلاق عمومی در یک برنامه ی تلویزیونی نسبت به زنان فرهیخته ی سینمای ایران، در کنار تهدید یکی از مدیران سازمان سینمایی به محرومیت از فعالیت سینماگرانی که در جشنواره فیلم فجر شرکت نکرده اند ، رویه ای ست که پاسخ انتقاد را در توهین و تهدید جستجو می کند.
در زمانی که بحران سینمای ایران هر روز ابعاد گسترده تری بخود می گیرد، این اظهار نظر های بی منطق، هیچ راه حلی برای عبور از بحرانها پیشنهاد نمی کند.
خانه سینما (جامعه ی اصناف سینمای ایران ) در حمایت از تمامی اعضا خود، می خواهد تا صدا و سیما نسبت به انتشار این برنامه از زنان سینماگر عذرخواهی کرده و سازمان سینمایی نیز به جای تهدید سینماگران به راه حل های واقعی برای عبور از رکود سینمای ایران بیاندیشد.