سرمقاله

وفاق ملی مقدمه حمایت جهانی از ایران / مسعود نصیری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی ویسمن بزرگترین تولید کننده چیلر در ایران
  • معرفی انواع دیوارپوش جدید
  • مدیریت یکپارچه اطلاعات رانندگان؛ همه خدمات در یک سامانه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 48320  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 09 تیر 1404
    ریزعادت‌هایی برای ارتقای سلامتی
    احتمالا شنیده‌اید که عادت‌های سالم در بلندمدت به رفتارهایی تبدیل می‌شوند که می‌توانند سلامت کلی بدن را ارتقا دهند. نوشیدن روزانه ۱۰ لیوان آب یا حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز از جمله همین عادات‌ هستند، اما اگر با وجود تمام تلاشتان، نتوانید این عادت‌های سالم را حفظ کنید چه؟ اینجا است که شاید «ریزعادت‌ها» مناسب‌تر باشند.
    به گزارش ایسنا، دکتر «آنی فن»، نویسنده کتاب «آشپزخانه سلامت مغز»، گزارشی در این زمینه منتشر کرده است و تاکید می‌کند که همه چیز با گام‌های کوچک آغاز می‌شود.
    نوشیدن یک لیوان آب بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب
    بله، درست است، آب همین قدر برای بدن مهم است، اما بسیاری از افراد در نوشیدن آب کافی یا دریافت آن از طریق غذا مشکل دارند. دکتر فن می‌گوید: هر بخش از بدن شما زمانی بهتر کار می‌کند که به‌خوبی آبرسانی شده باشد، به‌ویژه مغز. در واقع حتی کم‌آبی خفیف هم می‌تواند باعث مه‌مغزی، خستگی و اختلال در حافظه کوتاه‌مدت شود. برای این کار یک لیوان آب کنار تختتان بگذارید.
    مصرف روزانه نصف پیمانه انواع توت
    به گفته دکتر آنی فن، توت‌ها میوه‌های محافظت‌کننده از مغزند که ثابت شده است به حافظه و توانایی‌های شناختی در طول روند پیری کمک می‌کنند. توت‌ها با استرس اکسیداتیو و التهاب‌های عصبی (التهاب در سیستم عصبی مرکزی) مبارزه می‌کنند و مطالعات متعدد نقش آن‌ها را در جلوگیری از زوال شناختی تایید کرده‌اند. به‌ویژه بلوبری که سرشار از آنتوسیانین‌ها است؛ ترکیبات گیاهی که رنگ آبی تیره به آن‌ می‌دهد و فواید فراوانی برای سلامتی دارند.
    پیاده‌روی ۱۰ دقیقه‌ای در روز
    دیدن تصاویر دیگران حین ورزش در باشگاه در شبکه‌های اجتماعی ممکن است حس تنبلی به شما بدهد، اما قدرت یک پیاده‌روی ساده را دست‌کم نگیرید. دکتر فن می‌گوید: پیاده‌روی بعد از غذا می‌تواند باعث تثبیت سطح قند خون شود که برای سلامت متابولیک بسیار مفید است.
    روزی یک مشت گردو بخورید
    گردوها سرشار از چربی‌های مفید (چربی‌های غیراشباع تک‌زنجیره‌ای) و ویتامین «ای» هستند که به محافظت از قلب و مغز کمک می‌کنند. گنجاندن انواع مغزها و کره‌های گیاهی در رژیم غذایی راهی هوشمندانه برای دریافت پروتئین گیاهی، مواد معدنی مانند روی و سلنیوم، فیبر و چربی‌های سالم است، اما گردو به‌طور خاص میان‌وعده‌ای عالی است، به‌ویژه اگر تازه می‌خواهید مغزها را وارد برنامه غذایی‌تان کنید.
    بلند شدن از پشت میز هر نیم ساعت یک‌بار
    شاید شنیده باشید که می‌گویند «نشستن طولانی معادل سیگار کشیدن است». این حرف واقعا بیراه نیست و نشستن طولانی به دلایل متعدد برای سلامتی مضر است.
    مراقبه (مدیتیشن) پنج دقیقه‌ صبح و شب
    حتی فقط پنج دقیقه مراقبه روزانه خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد، سیستم عصبی را آرام کند و تمرکز را افزایش می‌دهد. اگر زمان کافی ندارید می‌توانید از برخی اپلیکیشن‌های مراقبه استفاده کنید.
    بازی‌های فکری انجام دهید
    همه می‌دانیم که با افزایش سن، تحریک مغز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. بازی‌ها به حفظ حافظه کمک می‌کنند و برای انعطاف‌پذیری عصبی مغز (neuroplasticity) یا توانایی مغز در ایجاد ارتباطات جدید مفیدند.
    تماس روزانه با یک دوست صمیمی
    همه‌گیری تنهایی به‌ویژه در میان والدین می‌تواند به افسردگی، زوال عقل، سکته، اضطراب و حتی بیماری قلبی منجر شود. دکتر فن می‌گوید تماس روزانه با دوستان یا خانواده فقط حال را بهتر نمی‌کند، بلکه افرادی که روابط اجتماعی قوی دارند، معمولا سالم‌ترند و طول عمر بیشتری دارند.
    افزودن نصف پیمانه حبوبات به وعده ناهار یا شام
    حبوبات سرشار از فیبر و پروتئین گیاهی‌ هستند و بی‌تردید از سالم‌ترین مواد غذایی دنیا به‌ شمار می‌روند. مصرف فقط نصف پیمانه حبوبات در هفته یا حتی سه بار در هفته با کاهش خطر بیماری‌های قلبی و تنظیم قند خون، کلسترول و فشار خون مرتبط است.
    اضافه کردن یک پیمانه سبزیجات برگ‌دار به برنامه روزانه
    مطالعه‌ای در دانشگاه تافتس روی افراد بالای ۸۰ سال نشان داد که مصرف فقط یک پیمانه سبزیجات برگ‌دار در روز با کندتر شدن زوال شناختی مرتبط است. کسانی که بیشترین مقدار سبزی مصرف می‌کردند از نظر عملکرد ذهنی حدود ۱۱ سال جوان‌تر از همسالانشان بودند که سبزی نمی‌خوردند.