کد خبر: 48863 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 21 تیر 1404
بیبی به دنبال نجات سیاسی است
پیروزی توخالی نتانیاهو
رسانه آمریکایی مینویسد، نتانیاهو در حالی از «پیروزی» ادعایی علیه ایران سخن میگوید که جنگ ۱۲روزه نه تنها هیچ دستاورد قطعی برای او نداشته، بلکه تلفات انسانی بالا و ناامنی بیشتر برای رژیم صهیونیستی بر جای گذاشته است؛ هدف اصلی، فرار او از محاکمه و فرار از شکست در غزه بود.
به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی در حالی در جنگ کوتاه متجاوزانه خود علیه ایران مدعی رسیدن به دستاوردهایی است که نه برنامه هستهای تهران «نابود» شده و نه زندانیان صهیونیست آزاد شدهاند. در حالی که خسارات جدی به سرزمینهای اشغالی وارد آمده است، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی تلاش دارد این جنگ را دستاویزی برای نجات سیاسی خود کند.
رسانه آمریکایی نیویورکتایمز در این زمینه مینویسد، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به شدت مشغول اعلام پیروزی ادعایی در جنگ علیه ایران بوده است. او به نظر میرسد این را ضامن آینده سیاسی خود میداند. در حال حاضر، رژیم صهیونیستی غرق در روایت پیروزیای شده که شکستهای بزرگ نتانیاهو در قبال وقایع ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و مشکلات حقوقی دیرینهاش را به حاشیه برده است.
در اوج این موج، نتانیاهو در ۷ ژوئیه وارد واشنگتن شد تا از رابطه احیاشدهاش با ترامپ بیشترین بهرهبرداری را بکند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با چاپلوسی وارد کاخ سفید شد و نامه معرفی ترامپ برای جایزه صلح نوبل را به او داد و از «صلح» منطقهای سخن راند، در حالی که سرنوشت مردم غزه، زندانیان صهیونیست و برنامه هستهای ایران همچنان در ابهام است.
از زمانی که آتشبس میان رژیم صهیونیستی و ایران در ۲۴ ژوئن اجرا شد، سران آمریکا و رژیم صهیونیستی از این «پیروزی» ادعایی برای مطرح کردن احتمال پایان جنگ غزه و همچنین گسترش توافقهای ابراهیم به کشورهایی چون سوریه، لبنان و عربستان سعودی و بهطرز شگفتآوری، بهعنوان راهی برای لغو پرونده طولانی فساد نتانیاهو استفاده کردهاند.
مسئله فلسطین به کلی نادیده گرفته شده است
بهجز لغو آن دادگاه که ضربه دیگری به حاکمیت قانون متزلزل در رژیم صهیونیستی خواهد بود، سایر این تحولات، بهگونهای هستند که بار دیگر مسئله فلسطین را بهکلی نادیده میگیرند و همچنین تأثیر واقعی عملیات ۱۲روزه نظامی همچنان نامشخص است.
ارتش رژیم صهیونیستی ادعا میکند که برنامه هستهای ایران چند سال عقب افتاده، اما اذعان دارد که هنوز برای اطمینان خیلی زود است.
به گزارش نیویورکتایمز، «رافائل گروسی» رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی که موقعیت بهتری از دیگران برای اطلاع دارد، گفته ایران میتواند ظرف «چند ماه» غنیسازی اورانیوم را از سر بگیرد. اما اکنون او نیز بیخبر مانده، زیرا ایران هفته گذشته همکاری با نهاد نظارتیاش را تعلیق کرد. حتی خوشبینانهترین ارزیابی، یعنی اینکه تأسیسات هستهای ایران طبق ادعای ترامپ «نابود شدهاند»، محاسبه نمیکند که این جنگ چه تأثیری بر محاسبات داخلی تهران در مورد برنامه هستهای، شاید به صورت پنهانی، گذاشته است.
براساس این گزارش، نتانیاهو موفق شده است سرنوشت زندانیان صهیونیست و تحرکات جنگی تلآویو را به محاکمه خود گره بزند. او نه تنها ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کرد، بلکه سپس از درخواست رئیسجمهور آمریکا برای پایان دادن به محاکمه خود در رسانههای اجتماعی نیز بهرهمند شد. اکنون او از این فرصت استفاده میکند تا توجه عمومی را از عدم دستیابی به اهداف جنگی اسرائیل در غزه - شکست حماس و بازگرداندن زندانیان - به وعده یک صلح منطقهای خیالی معطوف کند که میراث او را تضمین و مشکلات قانونی او را برطرف میکند و در عین حال مسئله فلسطین را بار دیگر به تعویق میاندازد.
طبق این نوشتار، اینکه آخرین موج درگیری و خشونت چگونه بر امنیت سرزمینهای اشغالی در درازمدت تأثیر میگذارد، همچنان یک سؤال بیپاسخ است. جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۶۷، که ۶ روز به طول انجامید، به عنوان یک «پیروزی قاطع و فراگیر» برای تلآویو تلقی میشد، اما جنگ با فلسطینیان هرگز پایان نیافت.
نیویورکتایمز مینویسد: «اکنون ۵۸ سال است که این درگیریها ادامه دارد و ریشه ناامنی مداوم اسرائیل و خونریزیهای فراوان است. قدرت نظامی اسرائیل در برابر ایران ممکن است امروز مانند پیروزی و اهرم فشار به نظر برسد، اما بدون یک پایان بازی، میتواند به یک مسئولیت تبدیل شود، به خصوص اگر ایران به این نتیجه برسد که فقط بمب هستهای میتواند از آن محافظت کند. یک روایت پیروزی واقعی، اسرائیل را به سمت توافقهای امنیتی بلندمدت سوق میدهد که به اعمال نیروی نظامی بیشتر متکی نیستند، بلکه به دنبال راههایی برای توقف نیاز به آن هستند. این به معنای تلاش برای پایان دادن به این وضعیت، از طریق حمایت از بازگشت به دیپلماسی ایالات متحده با ایران و پایان دادن به جنگ در غزه، برای شروع است.»