سرمقاله

تحلیل بدون تخصص، بازی با امنیت و منافع کشور / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • نوآوری‌های دیجیتال و آینده نظام‌های پرداخت
  • ایرانسل: تغییر قیمت بسته‌های TD-LTE با هدف همانندسازی است
  • جشنواره آموزش‌های تخصصی آکادمی ایرانسل با تخفیف ویژه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 48922  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 22 تیر 1404
    پشت‌پرده تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل چیست؟
    مجوز ترامپ به اسرائیل برای نسل‌کشی
    تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل از سوی آمریکا در راستای تلاش‌های واشنگتن برای سانسور جنایت‌های تل‌آویو و معافیت از مجازات این رژیم است که بار دیگر ضرورت اقدام جامعه جهانی و نجات خود از دام بی‌عملی و انفعال را یادآوری می‌کند.
    «برای دهه‌ها، سرکوب اسرائیل علیه مردم فلسطین توسط شرکت‌هایی که کاملا از نقض حقوق بشر و جنایات بین‌المللی آگاه بوده اما نسبت به آنها بی‌تفاوت هستند، سازماندهی شده است. طی ۲۱ ماه گذشته، بورس تل‌آویو ۲۱۳ درصد افزایش یافته و ۲۲۵.۷ میلیارد دلار سود بازار سهام را به خود اختصاص داده است که ۶۷.۸ میلیارد دلار آن تنها در ماه گذشته حاصل شده است. این سودها در حالی حاصل شده که نسل‌کشی اسرائیل زندگی فلسطینیان را ویران کرده است... برای برخی، نسل‌کشی سودآور است.»
    به گزارش ایرنا، آنچه خواندیم بخشی از گزارش اخیر (سوم ژوئیه/ ۱۲ تیر) «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین است که به تازگی از سوی آمریکا تحریم شده است.
    آلبانیز در گزارش خود که تنها چند روز پس از انتشار آن تحریم شد، بیش از ۶۰ شرکت بین‌المللی را به همدستی در جنایات اسرائیل در غزه و حمایت از شهرک‌سازی‌های غیرقانونی در کرانه باختری متهم کرد. وی در این گزارش ۲۷ صفحه‌ای، این اقدامات را بخشی از یک «کارزار نسل‌کشی» توصیف کرد.
    این گزارش بر اساس بیش از ۲۰۰ سند و اطلاعات از دولت‌ها، مدافعان حقوق بشر، شرکت‌ها و دانشگاهیان تهیه شده است.
    «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه گذشته تحریم‌هایی را علیه این کارشناس زن ایتالیایی اعلام و او را به راه‌اندازی «کارزاری» علیه تل‌آویو و واشنگتن متهم کرد.
    تحریم‌ها علیه آلبانیز یک ماه پس از آن اعمال می‌شود که ایالات متحده چهار قاضی دادگاه کیفری بین‌المللی را به دلیل صدور حکم بازداشت علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تحریم کرد.
    این اقدام دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا را می‌توان بخشی از تلاش‌های واشنگتن برای تضمین مصونیت رژیم صهیونیستی دانست. اقدامی که در بحبوحه حملات فزاینده رژیم تل‌آویو علیه پناهگاه‌های فلسطینیان و حتی افرادی که سعی در تهیه غذا دارند، تجاوزی آشکار علیه اصول اساسی عدالت بین‌المللی است.
    بدیهی است ماموریت آلبانیز مبنی بر دفاع از حقوق بشر، مطالبه عدالت و محکوم کردن نسل‌کشی به مذاق آمریکا خوش نیامده و رویه این کارشناس سازمان ملل، موجب رسوایی تلاش‌های غرب به سرکردگی آمریکا شده است که در طول سال‌ها، از طریق یک ماشین تبلیغاتی مهیب به انکار حقایق در مورد جنایت‌های تل‌آویو پرداخته‌اند.
    سرکوب این گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، در راستای تلاش‌های آمریکا، حامی و تامین‌کننده اصلی رژیم اسرائیل برای معافیت از مجازات این رژیم است که بار دیگر ضرورت اقدام جامعه جهانی و نجات خود از دام بی‌عملی و انفعال را یادآوری می‌کند.
    جامعه جهانی که با بهانه‌های مختلف از وظیفه خود برای حمایت از فلسطینی‌ها طفره رفته است، تجاوز هر چه بیشتر اسرائیل با همدستی آمریکا علیه گروه‌های مختلف از جمله پزشکان، خبرنگاران و کارکنان سازمان ملل متحد را شاهد است. مبارزه علیه سانسور را می‌توان نقطه مشترک گروه‌هایی در نظر گرفت که هدف حملات واشنگتن و تل‌آویو قرار گرفته‌اند و سعی کرده تا آنها را ساکت کنند. آنچه واضح است اینکه جنایات با سانسور از بین نمی‌روند.
    تحریم‌هایی که به موجب آن، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، آمریکا را به «ریاکاری» متهم و تاکید کرد که «حقیقت را نمی‌توان با تحریم‌ سرکوب کرد.»
    تحریم‌هایی که سازمان عفو بین‌الملل آنها را حمله به اصول عدالت بین‌الملل دانست و از جامعه جهانی خواست این اقدام را محکوم کند.
    «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل نیز در واکنش به این اقدام گفت «تحریم آلبانیز رویه بسیار خطرناکی ایجاد می‌کند» و «ولکر ترک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از آمریکا خواست تا به سرعت تحریم‌های خود علیه آلبانیز را لغو کند.
    جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تحریم آلبانیز را نشانه همدستی آمریکا در جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی توصیف کرد و «رامی عبده» رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه این اقدامات را در راستای تلاش های تحریک‌آمیز متوالی علیه گزارشگران ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین دانست.
    در دوره‌ای که کشتار غزه با شدت بیشتر ادامه دارد و در سایه توجه کمتر سیاسی، حتی صدراعظم آلمان به استفاده ابزاری از رژیم اسرائیل برای «کارهای کثیف» غرب اعتراف می‌کند، انفعال جامعه جهانی، چک سفیدامضایی برای ارتکاب اقداماتی شنیع‌تر در اختیار آمریکا و اسرائیل قرار خواهد داد.