کد خبر: 49494 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 31 تیر 1404
معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر تاکید کرد
لزوم توجه به برنامههای پیشگیرانه از اعتیاد در سنین خردسالی
معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: برنامههای خانوادهمحور باید تقویت شود چرا که توجه به برنامههای پیشگیرانه از سنین پایین یعنی مهدکودک و پیشدبستانی حائز اهمیت است.
به گزارش ایرنا از ستاد مواد مخدر، علی محمد زنگانه با بیان اینکه ستاد باید تفاهمنامههای بین دستگاهی را عملیاتی کند، اظهار کرد: ما اساسا باید دنبال تقویت برنامههای ائتلافی بینبخشی باشیم، تکنوازی بد نیست اما کار تکنوازی در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی ضررش بیشتر از منفعت آن است و این نقل قول نه از بنده بلکه از متون علمی است.
معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: پشتیانی از برنامههای ائتلافی بینبخشی در تفاهمنامه باید مورد حمایت قرار گیرد.
زنگانه با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه بر محیطهای آموزشی یعنی دانشآموزان و دانشگاهها، تصریح کرد: در این رابطه نیز میتوانیم چند برنامه اشتراکی و ائتلافی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در تفاهمنامهها باید بَندی برای پایش یعنی مانیتورینگ، ارزیابی و ارزشیابی داشته باشیم به طور مثال طرح «نماد» اکنون به مرحلهای رسیده که قابلیت ارزیابی و ارزشیابی دارد.
معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر، توجه به برنامههای پیشگیرانه از سنین پایین یعنی مهدکودک و پیشدبستانی را حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: برنامههای خانوادهمحور باید تقویت شود و آن دسته از برنامههای مشترک ستاد با آموزش و پرورش که قابلیت ادغام در طرح « نماد » را دارند باید در طرح نماد ادغام شوند.
وی یادآور شد: باید به صورت سازمانی عمل کنیم، تک نوازی بد نیست اما در حوزه اجتماعی جوابگو نیست.
برنامه شاد ظرفیت فوقالعاده عظیم در امر پیشگیری از اعتیاد دارد
زنگانه برنامه «شاد» را نیز از جمله برنامهها با ظرفیت فوقالعاده عظیم دانست و گفت: برنامه شاد این امکان را میدهد که در خیلی از برنامههای پیشگیرانه به هدفمان برسیم.
در ادامه حسین پورمند، رئیس امور پیشگیری از جرم معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ، با ابراز خرسندی از حضور حسین ذوالفقاری در ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: امیدواریم با حضور ایشان در ستاد مبارزه با موادمخدر بتوانیم اقدامات مهمی را در راستای پیشگیری از اعتیاد در دستور کار قرار دهیم.
وی بیان کرد: در سال گذشته تحولات بسیار زیادی در حوزه موادمخدر صورت گرفته که بخش عمده آن به موضوعات فرهنگی و فرهنگ جامعه و نگاه آن به موادمخدر بر میگردد.
پورمند با تأکید بر اینکه در امر پیشگیری یا مبارزه با موادمخدر، افراد زیادی اعم از گروههای مردمنهاد داوطلب و خواهان فعالیت در این حوزه هستند، گفت: در تهیه دستور کارهای این جلسات باید نگاهمان به سمتی برود که مصوبات استانداردسازی شده را برای دستگاههای اجرایی تدوین کنیم و در اختیار گروههای مختلف قرار دهیم که قصد فعالیت در این حوزه دارند.
رئیس امور پیشگیری از جرم معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: باید به سمت و سویی برویم که سیاستهای مقابلهای و سایر مباحث از پستوها بیرون بیاید و مردم به شکل کامل از این موضوعات آگاه شوند.
پیشگیری از اعتیاد بدون همراهی مردم غیرممکن است
پورمند تأکید کرد که مسائل فرهنگی و پیشگیری مخصوصا در حوزه موادمخدر بدون همراهی مردم غیرممکن است.
همچنین سمیه سادات ابراهیمی مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در این جلسه با اشاره به ارتباط و تعامل مؤثر وزارت آموزش و پرورش با ستاد مبارزه با موادمخدر و ابراز امیدواری از ادامه این روند، خاطرنشان کرد: نگاه ما در وزارتخانه آموزش و پرورش هم مبتنی بر مباحث پیشگیری و هم مباحث فرهنگی است.
وی با بیان اینکه در کشور ۱۶ میلیون دانشآموز داریم، گفت: با احتساب والدین این دانشآموزان و معلمان، جمعیتی حدود ۵۰ میلیون نفر مخاطب مستقیم آموزش و پرورش هستند.
ابراهیمی با اشاره به تفاهمنامه مشترک ستاد مبارزه با موادمخدر با وزارت آموزش و پرورش، گفت: هر چقدر در آموزش و پرورش هزینه کنیم، در سرمایهگذاری گام نهادهایم.
به گفته وی، بالای ۹۹ درصد مدارس کشور در رصد و پایش آسیبهای اجتماعی شرکت کردند.