کد خبر: 49576 | صفحه ۷ | بازار و سرمایه | تاریخ: 01 مرداد 1404
واکنش کرملین به سخنان علیاف
منتظر پیشرفت معجزهآسا در مذاکرات با اوکراین نباشید
سخنگوی کرملین در واکنش به سخنان اخیر رئیسجمهور جمهوری آذربایجان در حمایت از اوکراین گفت: امیدواریم که اختلافات نظر مسکو و باکو در این زمینه، مانعی برای عبور ما از یک دوره کوتاه سردی در روابط دوجانبه نباشد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف سهشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسش خبرنگاران افزود: امیدواریم که منافع همکاری سودمند متقابل را به خاطر وضعیت فعلی قربانی نکنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما از موضع رئیسجمهور جمهوری آذربایجان در مورد اوکراین آگاه هستیم. از همان ابتدا، الهام علیاف این موضع را اتخاذ کرد و ما از همان ابتدا، با آن موافق نبودیم.
سخنگوی ریاستجمهوری روسیه گفت: اختلاف نظرها بر سر مناقشه اوکراین نباید روابط سودمند متقابل بین روسیه و جمهوری آذربایجان را از بین ببرد.
به گزارش منابع خبری، الهام علیاف رئیسجمهور جمهوری آذربایجان روزهای اخیر در گفت و گو با روزنامهنگاران اوکراینی از کییف حمایت کرد و خطاب به آنها گفت که اشغال را نپذیرید.
این سخنان او در زمانی بیان شد که روابط بین مسکو و باکو به دنبال بازداشتهای متقابل در دو کشور رو به سردی گذاشته است.
بنا بر گزارش خبرگزاری تاس، کمیته تحقیقات روسیه در ۲۸ ژوئن (۷ تیر) در منطقه «سوردلوفسک» (Sverdlovsk) گزارش داد که یک باند جنایتکار را که در اوایل دهه ۲۰۰۰ در یک سری قتل در شهر «یکاترینبورگ» (Yekaterinburg) دست داشتند، متلاشی کرده است. در این عملیات هشت مظنون بازداشت شدند. طبق گزارشهای اولیه، یکی از آنها بر اثر نارسایی قلبی درگذشت. علت مرگ مظنون دیگر در حال بررسی است. اجساد آنها از یکاترینبورگ به باکو، پایتخت آذربایجان، منتقل شد. مقام های جمهوری آذربایجان سپس اعلام کردند که معاینه پزشکی قانونی علائم خشونت را نشان داده و اعتراض رسمی خود را به روسیه ارائه کردند.
پس از این رخدادها، رویدادهای برنامهریزی شده مربوط به روسیه در جمهوری آذربایجان لغو شد و ایگور کارتاویخ و یوگنی بلوسوف، روزنامهنگاران روس، به همراه چند شهروند دیگر روس بازداشت شدند.
مقامات جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کردند که در جلسه شورای اقتصادی کشورهای مستقل مشترک المنافع که در مسکو برگزار میشود، شرکت نخواهند کرد.
منتظر پیشرفتهای معجزهآسا در مذاکرات با اوکراین نباشید
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از سخنان روز سهشنبه خود با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری دور سوم مذاکرات روسیه و اوکراین در هفته جاری گفت: منتظر پیشرفتهای معجزهآسا در این مذاکرات نباشید، چرا که در شرایط فعلی بعید است.
وی اظهار داشت: کرملین امیدوار است که دور جدید مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین در استانبول این هفته برگزار شود؛ ما در مورد تاریخ مذاکرات بیانیهای صادر خواهیم کرد.
پسکوف خاطرنشان کرد: موضوع دور سوم مذاکرات کاملاً پیچیده است، چرا که علاوه بر سایر مسائل، لازم است که در مورد پیشنویس تفاهمنامههایی که بین طرفین در دور دوم مذاکرات رد و بدل شدند نیز بحث شود.
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز تأکید کرد که روسیه و اوکراین قبل از بحث درباره چشمانداز جلسات سطح بالا و دیدار رؤسای جمهوری دو کشور، باید کارهای زیادی را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه پیشتر به موجب مصوبهای، ممنوعیت مذاکره با پوتین در اوکراین به قانون تبدیل شده است، گفت: باید توجه داشت که این ممنوعیت هنوز پابرجاست؛ این، یک واقعیت آشکار است.
پسکوف خاطرنشان کرد: روسیه قصد دارد منافع خود را تضمین کند و به اهداف خود در پیوند با اوکراین دست یابد.
سخنگوی کرملین در ادامه از اظهارنظر درباره بازه زمانی احتمالی برای حل و فصل مناقشه اوکراین خودداری کرد و گفت: این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد و هر گونه پیشبینی در حال حاضر اشتباه خواهد بود.