سرمقاله

آزمون روابط تهران-پکن ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج
  • آغاز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل
  • گام بلند برای جهش تولید با برات الکترونیک/ سککوک ابزار موثر زنجیره تامین مالی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 5165  |  صفحه ۸ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 26 بهمن 1401
    رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره مساله خصوصی سازی دو تیم پایتخت خبر داد
    احتمال تبانی سرخابی
    رییس سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به برگزاری مزایده برای واگذاری دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس بر وجود تبانی در لیگ فوتبال ایران تاکید کرد و گفت می‌توان بعد از واگذاری برای جلوگیری از تبانی ضوابطی را تعیین کرد.
    حسین قربان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درمورد برخی انتقادات درمورد شروط مزایده برای واگذاری دو تیم استقلال و پرسپولیس مبنی بر اینکه این شروط احتمال تبانی را افزایش می‌دهد، توضیح داد: تبانی همیشه ممکن است. چرا شرط عدم مالکیت مشترک از سوی فدراسیون فوتبال آسیا جزو موارد تایید حرفه‌ای بودن باشگاه‌ها در نظر گرفته شده است؟ دلیل آن عدم تبانی در لیگ قهرمانان آسیا است. تا تیمی از ایران با مالکیت دولتی در گروهی با تیم دیگری از ایران که باز هم مالکیت دولتی دارد باهم تبانی نکنند تا تیم دیگری که برای کشور دیگر است را از گروه حذف کنند.وی ادامه داد: در کشور ما تیم‌هایی وجود دارد که مالکیت مشترک دارند و همین حالا هم همه مستعد این فضا هستند. درواقع در فضایی هستیم که احتمال تبانی وجود دارد. برای چه باید از حالا گفت اگر مزایده برگزار شد و مالکیت باشگاه‌ها جدا شد، اگر تیمی تبانی کرد چهارم بشود یا نشود، چه اتفاقی میافتد؟ مثل اینکه وسط دریا و درحال غرق شدن باشیم و فردی بگوید اگر به ساحل برسید، پشت ساحل استخری وجود دارد که در آنجا هم احتمال غرق شدن است!رئیس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با این وضع لیگ، غرق در احتمال تبانی هستیم. می‌توان پس از برگزاری مزایده برای جلوگیری از تبانی ضوابطی را تعیین کرد.
    جزئیات واگذاری سرخابی‌ها و دلایلی که درمورد احتمال تبانی مطرح می‌شود
    بر اساس این گزارش، یکی از مهم‌ترین مشکلات سرخ‌آبی‌ها که باعث شد مجوز حرفه‌ای این دو باشگاه صادر نشود و پرسپولیس و استقلال از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۲۲ حذف شوند، مالکیت مشترک این دو باشگاه و البته دولتی بودن آنهاست. بر اساس قوانین هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمی‌تواند در یک تورنمنت، مالکیت دو باشگاه را در اختیار داشته باشد تا شائبه هرگونه تبانی از بین برود. با این حال در سال‌های اخیر با وجود اینکه دولت مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را در اختیار داشت اما مسئولان ورزش ایران با سندسازی طوری وانمود می‌کردند که مجمع دو باشگاه متفاوت است تا به این ترتیب مجوز حرفه‌ای آنها صادر شود اما در سال ۲۰۲۲، AFC دیگر زیر بار نرفت و مجوز حرفه‌ای این دو باشگاه را صادر نکرد تا به این ترتیب مسئولان ورزش ایران به سمت واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس قدم‌های موثری بردارند.آنطور که اعلام شده است، خریدار باید متعهد شود که رتبه تیم در لیگ برتر فوتبال ایران در دو سال متوالی از رتبه چهارم کم‌تر نشود و در غیر این صورت، سازمان خصوصی‌سازی حق فسخ قرارداد واگذاری را خواهد داشت.
    این شرط، در ظاهر شاید به این معنی باشد که فروشنده می‌خواهد تضمین‌های لازم را در جهت آینده خوب تیم در لیگ برتر بگیرد تا تجربه واگذاری باشگاه‌های قبلی درباره استقلال و پرسپولیس تکرار نشود اما آیا در در دنیای فوتبال کسی می‌تواند نتایج یک تیم را تضمین کند؟ اگر با همین شرایط، خریداری حاضر شود ۵۱ درصد سهام استقلال یا پرسپولیس را بخرد، عملا تضمین داده که رتبه این تیم در دو سال آینده کمتر از چهارم نخواهد بود.