سرمقاله

چرا اروپایی‌ها متوسل به مکانیسم ماشه شدند؟ ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • نشست هم‌اندیشی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و جمعی از نمایندگان مجلس
  • دومین طرح بورسیه تحصیلی مقطع کارشناسی همراه اول کلید خورد
  • بسته تخفیفی ویژه مکالمه و اینترنت ایرانسل به مناسبت هفته وحدت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 51747  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 12 شهریور 1404
    گام بلند دولت در توسعه شرق کشور
    تخصیص بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان از اعتبارات سفر ریاست‌جمهوری به سیستان و بلوچستان زاهدان محمد شکوهی فر رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان گفت: در ادامه اجرای مصوبات سفر ریاست‌جمهوری به استان، تاکنون بیش از ۲۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از مجموع تعهد ۳۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومانی دولت به سیستان و بلوچستان تخصیص یافته است؛ منابعی که در پروژه‌های عمرانی، زیربنایی، کشاورزی و ورزشی هزینه می‌شود و می‌تواند نقشی اساسی در تحول زیرساختی شرق کشور ایفا کند.
    مهرداد عرب‌اول روز شنبه اظهار کرد: در جریان سفر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان، مجموع تعهدات مصوب دولت به استان به ۳۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان رسید که بنا بر برنامه‌ریزی انجام‌شده، این اعتبارات باید در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به‌صورت کامل توزیع و عملیاتی شود.
    وی با اشاره به برنامه‌ریزی منسجم برای تخصیص این اعتبارات، گفت: براساس مصوبات، می بایست در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۴ معادل ۱۷ هزار و ۳۲۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شود.
    به گفته عرب‌اول، تخصیص اعتبارات با هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی استانی و ملی در حال انجام است و بخش عمده‌ای از این پروژه‌ها به وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ملی از جمله نیرو، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و حفاظت محیط زیست، وزارت علوم، تححقیقات و فن آوری و وزارت بهداش، درمان و آموزش پزشکی مربوط می‌شود که نقش کلیدی در ارتقای شاخص‌های توسعه استان دارند.
    وی افزود: از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ تاکنون، در مجموع ۲۹ هزار و ۷۰۴ میلیارد تومان به دستگاه‌های اجرایی تخصیص یافته که شامل ۱۷ هزار و ۷۶ میلیارد تومان در سال گرفته و ۱۲ هزار و ۶۴۳ میلیارد تومان در سال است؛ رقمی که معادل ۸۶.۶ درصد از تعهدات اولیه سفر ریاست‌جمهوری به شمار می‌رود.
    عرب‌اول ادامه داد: صورت‌جلسه توزیع استانی این اعتبارات هفته گذشته به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ و فرایند جذب منابع نیز آغاز شده است.
    اصلاح مصوبات و حذف هم‌پوشانی‌ها برای تسریع در اجرای پروژه‌ها
    رئیس سازمان مدیریت و  برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اصلاحات در فرآیند اجرایی پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: در مواردی، هم‌پوشانی میان پروژه‌های منابع طبیعی و محیط زیست وجود داشت که با دستور معاون اجرایی رئیس‌جمهور و با هماهنگی شورای برنامه‌ریزی استان، تفکیک وظایف انجام و دستگاه‌های مسئول مشخص شدند.
    وی همچنین با اشاره به سفر دوم رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان گفت: در این سفر، سه مطالبه مهم که در مرحله اول مغفول مانده بودند، مجدداً مطرح و با تأیید ریاست‌جمهوری و معاون اجرایی وارد فاز تامین اعتبار گردید.
    به گفته عرب‌اول، نخستین طرح، مربوط به تکمیل کانال انحرافی انتقال آب در منطقه سیستان (فیدر2) است که برای اجرای آن ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و ۱۴۰ میلیارد تومان از این رقم توسط سازمان برنامه و بودجه تأمین خواهد شد و مابقی توسط استان، در واقع پروژه‌ای حیاتی برای تقویت زیرساخت‌های آبی و مقابله با خشکسالی در منطقه به شمار می‌رود.
    وی افزود: طرح دوم، توسعه شبکه فاضلاب شهر زابل با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان است که بخش عمده‌ای از آن از محل اعتبارات متوازن تأمین خواهد شد.
    عرب‌اول سومین پروژه را مرتبط با بخش فرهنگ دانست و گفت: برای تکمیل موزه هنرهای معاصر زاهدان که هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ۸۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است که با اختصاص آن، این مجموعه فرهنگی به بهره‌برداری خواهد رسید و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
    اضافه شدن پروژه‌های جدید در بخش کشاورزی و توسعه دریایی
    رئیس سازمان مدیریت و  برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان همچنین از پیگیری‌های انجام‌شده برای درج پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی در فهرست مصوبات سفر ریاست‌جمهوری خبر داد و گفت: چهار پروژه جدید در حوزه‌های کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری به فهرست مصوبات افزوده شده‌اند.
    وی با اشاره به اهمیت این پروژه‌ها در کاهش فرسایش خاک و حفظ منابع آبی استان افزود: تنها در حوزه دشتیاری، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری برای مقابله با فرسایش خندقی با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان طی دو سال آینده پیش‌بینی شده که منابع آن از محل ردیف‌های ملی تأمین خواهد شد.
    عرب‌اول در ادامه به پروژه توسعه اسکله کنارک نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه راهبردی که نقش مهمی در توسعه اقتصاد ایفا می‌کند، نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار می باشد که هماهنگی‌های لازم برای تأمین این منابع در دستور کار قرار دارد.