کد خبر: 5462 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 02 اسفند 1401
روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد
ابعاد تنش جدید میان آمریکا و اروپا
قانونگذاران و گروه های تجاری اروپا پس از اقدام جدید کاخ سفید در زمینه گسترش سرمایه گذاری در فناوری سبز محصولات داخلی، به شدت از آن انتقاد کرده و از واشنگتن خواستند از اقدامات انفرادی با هدف صرفا تامین منافع خود خودداری کند.
روزنامه فایننشال تایمز نوشت: حمایت آمریکا از شارژر خودروهای برقی ساخت آمریکا که به تازگی توسط دولت این کشور رونمایی شد، پس از تصویب قانون کاهش تورم به ارزش ۳۶۹ میلیارد دلار در آگوست (مرداد) گذشته صورت میگیرد که صدها میلیارد دلار در قالب یارانه و اعتبارات مالیاتی برای فناوری سبز تولید شده در آمریکا اختصاص می دهد.
لوئیزا سانتوس معاون مدیر کل شرکت بیزنس یوروپ که نمایندگی شرکتهای تجاری در سراسر اتحادیه اروپا را برعهده دارد، در این زمینه گفت: مهم ترین شریک تجاری ما (آمریکا) بر اساس منافع خود تصمیم گیری میکند. آنها به این اقدام خود ادامه میدهند اما از ما میخواهند از آمریکا در اختلافاتش با چین حمایت کنیم.
سخنگوی شرکت دیجیتال یوروپ نیز که نمایندگی بخش فناوری قاره اروپا را برعهده دارد، تازه ترین حمایت آمریکا از تولیدات داخلی در این کشور را اقدامی که قبلا نیز شبیه آن مشاهده شده است، توصیف کرد. سیسیلیا بونفلد داهل مدیر این شرکت نیز گفت مسیر رسیدن به اهداف آب و هوایی مشترک ما از طریق خرید بیشتر تولیدات آمریکایی نیست بلکه به اقدامات و استانداردهای مشترک نیاز هست.
کمیسیون اروپا اعلام کرده که به دنبال مذاکره با آمریکا در مورد یارانهها خواهد بود. سخنگوی کمیسیون اروپا هفته گذشته گفت: ما باید به دنبال هم افزایی باشیم و برای جلوگیری از موانع تجاری در روابط ترانس آتلانتیک تلاش کنیم.
وی گفت این کمیسیون به ابراز نگرانیها درباره تبعیضهای تجاری با همتایان امریکا ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا در ادامه این گزارش آمده است: تازه ترین بسته حمایت از محصولات داخلی آمریکا، بخشی از قانون زیرساختها در این کشور، شامل سرمایهگذاری ۷.۵ میلیارد دلاری دولت در شارژر خودروهای برقی، ۱۰ میلیارد دلار در حمل و نقل پاک و بیش از ۷ میلیارد دلار در قطعات باتری خودروهای برقی، مواد معدنی حیاتی و مواد خام خواهد بود.
کاخ سفید هفته گذشته این حمایت را «ابزاری برای گسترش تولیدات داخلی» توصیف کرد.
در حالی که گروههای تجاری و قانونگذاران اروپایی تکرار اقدامات واشنگتن در تمایل نداشتن برای مشورت با شرکای بزرگ تجاری خود در حوزه یارانههای انرژی سبز را مورد انتقاد شدید قرار داده اند، برخی از شرکتهای اروپایی که عملیات گستردهتری در آمریکا دارند از آن استقبال کرده اند.
شرکت بزرگ فناوری ABB مستقر در سوئیس که یکی از تولیدکنندگان پیشرو شارژرهای الکتریکی در اروپا است و ایالات متحده را بزرگترین بازار خود میداند، در این زمینه ابراز امیدواری کرده که تصمیم جدید آمریکا برای این شرکت سودمند باشد.
شرکت تولید کننده مواد شیمیایی آلمان موسوم به BASF نیز که بیش از ۱۶ هزار کارگر را در بیش از ۱۵۰ منطقه در آمریکای شمالی استخدام کرده، گفت که به فرصتهای موجود در چارچوب قانون کاهش تورم و قانون زیرساختها توجه دارد.
بروکسل تاکنون تهدید کرده به سازمان تجارت جهانی شکایت خواهد کرد. مقررات این سازمان، بر اساس قانون کاهش تورم، ارتباط حمایت دولتی با تولید داخلی را ممنوع میکند. مقامهای اروپایی همچنین مدعی اند که آمریکا تلاش میکند شرکتها را از اتحادیه اروپا دور کند. شرکت آلمانی BASF گفته که حدود ۱۵ درصد از هزینههای سرمایهای خود را طی چهار سال آینده در آمریکای شمالی صرف خواهد کرد.
اقدام جدید آمریکا همچنین سؤالاتی را درباره تشکیل شورای تجارت و فناوری (TTC) برانگیخته است. این شورا ۱۸ ماه پیش برای هماهنگ کردن قوانین بین آمریکا و اروپا ایجاد شد.
این شورا بهرغم اینکه جینا ریمتندو وزیر تجارت، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و کاترین تای نماینده تجاری آمریکا از طرف واشنگتن در آن حضور دارند و والدیس دامبروسکیس و مارگرت وستاگر کمیسیونرهای تجارت و رقابت اتحادیه اروپا، از طرف اروپا عضو آن هستند، نتایج چندانی نداشته است.
هفته گذشته کمیسیون اروپا اعلام کرد: اتحادیه اروپا و آمریکا باید با یکدیگر همکاری کنند تا زنجیره تامین انعطاف پذیر را ارتقا دهند و از گذار به اقتصادهای بر پایه کاهش کربن در هر دو سوی آتلانتیک (اقیانوس اطلس) حمایت کنند. این یکی از اهداف اصلی همکاری ما با ایالات متحده در شورای تجارت و فناوری است.
گروههای تجاری در اروپا همچنین علاقهمند هستند که شورای تجارت و فناوری نقش مهمتری در شکلدهی به روابط تجاری آمریکا و اروپا ایفا کند.
سخنگوی شرکت دیجیتال یوروپ در این زمینه گفت: ما شورایی برای بحث درباره این مسائل و همسویی با متحدان خود داریم. بیایید از آن استفاده کنیم یا آن را رها کنیم.