کد خبر: 55074 | صفحه ۱ | تاریخ: 10 آبان 1404
علی اکبری در خطبه های نماز جمعه تهران
گرانی نیاز به تدابیر فوری مسئولان دارد
خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران در ابتدای خطبه های خود به زیست عفیفانه پرداخت و آن را وظیفه دولت اسلامی خواند، او همچنین از تورم و گرانی در کشور انتقاد کرده و سپس از تدبیر انحلال بانک آینده که به گفته او از دولت رییسی آغاز و در این دولت تمام شد تشکر کرد. علی اکبری همچنین به مناسبت 13 آبان تسخیر لانه جاسوسی را ستود و دشمنی آمریکا با ایران را ریشه دار و تاریخی توصیف کرد.
به گزارش ایسنا،حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری خطبه عبادی نماز جمعه این هفته(۹ آبان ماه) تهران را برگزار کرد و در ابتدای خطبه های خود اظهار کرد: : خالصانه ترین سلام ها و درودهای خود را در این لحظات نورانی خود را به محضر ولی خدای مهربان و منتقم خون شهیدان و لنگر زمین و آسمان و مظهر و جمال پرودگار حضرت بقیه الله اعظم ( عج) تقدیم می کنیم. امیدوار هستیم از عنایت حضرت بهره مند باشیم. امام علی (ع) فراوان دوستان و اصحاب خود را با این جملات توجه می دادند که خدا شما را رحمت کند؛ ای کاروانیان آماده سفر باشید. این عمری که با سرعت در حال تمام شدن است، شما را با خود می برد. سبک بال شوید. بهترین توشه را برای سفر ابدی با خود بردارید. امیدواریم خداوند به ما توفیق دهد از ایام کوتاه زندگی بهترین توشه را که تقواست برای سفر ابدیت برداریم.
وی در ادامه با تاکید بر وظیفه دولت اسلامی در ایجاد زیست عفیفانه خاطرنشان کرد: سخن در باب زیست عفیفانه است. در خصوص این مسئله ساده اندیشی وجود دارد و آن را دست کم می گیرند. تلاش می کنیم جایگاه زیست عفیفانه و مسئله عفت، پاکدامنی و حیا را از منظر الهی و در جغرافیای معارف الهی بهتر ببینیم. در این خطبه نکته ای در این زمینه می گویم. زندگی عفیفانه هم حق الله است، امر الهی و اراده الهی است و هم حق الناس است. حق انسان ها زندگی در محیط پاکیزه و عفیف است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران، با بیان این که « مسئولیت مشترک همه نهادها به خصوص دولت اسلامی این است که امکان زیست عفیفانه را فراهم کند» در ادامه تاکید کرد: همه باید همکاری کنند. این همکاری باید در مقابل جبهه شیاطین باشد که از آغاز به دنبال ترویج بی حیایی و بی عفتی بوده است. اگر جامعه ما سرمایه بسیار بزرگی از گوهر ارزشمند زیست عفیفانه را دارد، باید مثل جان شیرین از آن حفاظت کرد. اگر می بینیم شیاطین و دشمنان در این زمینه طمع دارند باید برنامه ریزی شایسته برای حفاظت از گوهر قدسی و هم برای پرورش و تعالی آن داشته باشیم. امروز نسبت بین زندگی پاک و زیست عفیفانه را با موضوع پیشرفت عرض می کنم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، به ضرورت پیشرفت در جامعه اسلامی پرداخت و خاطر نشان کرد: مسئله پیشرفت موضوع اساسی جامعه اسلامی است. خانواده اسلامی و ایمانی باید دائم در حال پیشرفت باشد. در جامعه اسلامی همه مولفه ها باید در حال پیشرفت باشند. تمدن اسلامی باید همواره به عنوان قله جلوی چشم آحاد مؤمنان باشد. زیست عفیفانه برای پیشرفت و دستیابی به ایران قوی یک زیرساخت و پیشران. و نیز یک بنیان و شتاب دهنده است.
وی با بیان این که «سنگ زاویه و زیربنا در فضیلت های اخلاقی، عفت است.» یادآور شد: انسان در مسیر سیر و سلوک اخلاقی اگر بتواند به خصوص در دوران جوانی که غریزه جنسی بیدار می شود و با قدرت وارد شخصیت فرد می شود، درست مدیرت کرده و تحت برنامه الهی قرار دهد درواقع توانسته مبانی سیر اخلاقی و تکامل معنوی خود را به دست بیاورد. بنیان سلوک الهی و اساس و قاعده کسب مکارم اخلاق و فضیلت ها اخلاقی مدیریت غریزه جنسی و مهندسی این غریزه حساس است. از این به عنوان عفت تعریف می شود. انسان مومن کسی است که توانسته این غریزه سرکش را مهار و آن را در راه خداوند متعال جهت دهد.
وی در ادامه بیان کرد: اگر محیط اجتماعی آراسته به عفت باشد درواقع این بزرگ ترین کمک به رشد اخلاقی و رشد فضیلت ها و ارتباط با عالم الهی است. این طهارت و پاکی بین انسان با عالم الهی ارتباط برقرار می کند. آلودگی دامن که با آلودگی نگاه آغاز می شود به منزله زنجیرهایی است که دست و پای سلوک انسان را می بندد. اگر جامعه آراسته به عفت باشد، استعداد جوانان شکفته می شود. چه بسیار از استعدادهای ناب که می توانند به برترین درجه معنویت و اخلاق دست پیدا کنند در جامعه پاک شکوفا می شود.
خطیب جمعه تهران در ادامه با اشاره به اینکه نسل جدید سرشار از استعداد است، بیان کرد: از بین نسل جدید انسان بزرگی می تواند تربیت شود.امثال شهید سلیمانی و شهید سلامی و شهید طهرانی مقدم چه در دانش و چه در سلحشوری و چه در ادبیات می توانند تربیت شود. آنچه که به جان انسان حسرت می اندازد این است که بر اثر نامناسب بودن فضای تربیتی و آلوده بودن محیط، این استعدادها در نقاط آغاز سیر و تکامل خود پر پر می شوند. چقدر از این بچه ها به خاطر آلودگی محیط به هدف های بزرگ نمی رسند. اگر استعدادی های نسل جدید آلوده شود این استعداد و تکامل معنوی در آن آسیب می بیند. استعداد این ها در آتش شهوت می سوزد. بلوغ زود رس پیدا کرده و مبنای شخصیت آنان می سوزد. وای از آفت بهاری که با بوستان چه می کند. جوانی که آلوده دامن می شود امکان رشد فکری، اخلاقی و معنوی از او گرفته می شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اگر ما فرد مومن را در مسیر تکامل می خواهیم باید زیست عفیفانه برای او فراهم کنیم، بیان کرد: اگر جامعه آشفته و ارتباط ها ناسالم و محرک های جنسی در جامعه فراوان باشد آیا توقع دارید این استعدادها شکوفا شود و بتوانند پرواز کنند؟ این ها زمین گیر می شوند. من نمی دانم چرا بعضی ها اینقدر نگاه سطحی داشته و اینقدر ظاهربین هستند. گمان می کنند پوشش مسئله سطحی است. رفتارهای زن و مرد به هرشکل باشد مهم نیست. عزیزان مسئله خیلی حیاتی تر است. از نگاه عارف الهی و ولی خدا نگاه کنید.
حاج علی اکبری با اشاره به اینکه مسئله عفت یک مسئله راهبردی است، بیان کرد: یک مومن قوی در یک محیط پاکیزه رشد می کند. خیلی ها هستند که در محیط نامناسب حتی در محیط آلوده پاکی خود را حفظ می کنند. کم نیستند کسانی که می توانند تقوای خود را نگهدارند اما مسئله به اینجا ختم نمی شود. چقدر از افراد می توانند در یک محیط آلوده به این درجات دست پیدا کنند. اکثریتی از استعدادهای ناب در آغاز شکوفایی خود پر پر می شود. وقتی به این بوستان نگاه کرده و می بینیم غنچه ها هنوز نشکفته پرپر می شوند. به خاطر اینکه این تهاجم شوم و سبک زندگی پلید نزدیک شده و از طریق فناوری ها جدید در دسترس فرزندان ما قرار گرفته است. این رفیق بد الان در جیب همه هست. ما چقدر حسین فهمیده می توانیم داشته باشیم؟
وی افزود: بحث امروز من را معلمان عزیز و پدر و مادرهایی که در خانه جوان دارند بهتر از همه درک می کنند. امیدوارم خداوند توفیق دهد ما این گوهر ارزشمند و گران بهایی که داریم را حفظ کنیم. شیاطین به آن طمع کردند. یکبار در نزدیکی روز دانش امور محضر رهبر انقلاب شرف یاب بودیم. آقا فرمودند دعوای ما با استکبار جهانی سر این بچه ها هستند. آنها بچه های ما را معتاد، دارای گسیختگی اخلاقی، بی ادب و فاقد بصیرت و شعور می خواهند اما اسلام و انقلاب اسلامی در پرتوی نگاه الهی این جوانان و دانش آموزان را باصفا، با وفا، بلندهمت، صادق، با شعور، با بصیرت، جوانمرد، پیش رو، فعال، مجاهد، مهربان و با اخلاق می خواهد. این نبرد یک نبرد سرنوشت ساز است. درگیری ما و استکبار جهانی در کف مدرسه ها است. ماجرا بر سر جوان ما است. شیاطین آنها را چگونه می خواهند؟ این قمارباز احمقی که امروز بر مقدرات مردم آمریکا حاکم جوان ما را چگونه می پسندد؟ این نتانیاهو خونخوار بچه ها و دختران ما را چگونه می خواهد؟ هرزه، اهل لهو و لعب. اهل خوشگذرانی. در این رویارویی به توفیق الهی ان شاالله نوجوان و جوان ایرانی با اقتدا به ۳۶ هزار شهید دانش آموز و مدد گرفتن از باطن جوانمردان شهید، در این جنگ عفت بر هرزگی پیروز خواهد شد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران که خطبه سیاسی است، با تاکید بر اهمیت برگزاری نماز جمعه بیان کرد: امام صادق ( ع) از ما توقع دارند تقوای الهی را رعایت کنیم و در نسبت با یکدیگر خیرخواه. مهربان و عامل به معروف باشیم. این خواسته امام صادق از همه ماست. اگر مؤمنان می دانستند در نماز جمعه چه خبر است، سینه خیز خود را به نماز جمعه می رساندند. خداوند این توفیق را از ما نگیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: به هیچ بهانه ای نماز جمعه را از دست ندهید. یاد آیت الله شهید قاضی طباطبایی. اولین شهید محراب در جمعه تبریز را گرامی می داریم. دیروز روز شهید فهمیده و روز بسیج دانش آموزی بود یاد ۳۶ هزار شهید دانش آموز در دل ها زنده شد. اخیرا شهدای دانش آموزی که در دفاع مقدس اخیر به خیل این عزیزان پیوستند. بیش از ۳۰ نفر از شهدای ما در جنگ اخیر دانش آموز بودند. امیدواریم دانش آموزان ما با سازماندهی در تشکل هایی مثل بسیج دانش آموزی خود را حفظ کرده و برای ترویج معارف انقلاب با همکلاسی های خود گفت وگو کرده و پرچم آرمان های انقلاب را در مدارس برافراشته کنند.
حاج علی اکبری، با اشاره به انحلال بانک آینده تصریح کرد: ماجرای بانک آینده درس ها و عبرت ها داشت. اولا قدردان تدبیری هستیم که در دولت شهید رئیسی آغاز شد و در دولت کنونی با همکاری همه قوا به سرانجام رسید. اما تاخیر در اتخاذ چنین تصمیم هایی خسارت بزرگی به اعتماد اجتماعی و امید ملی دارد. نشان دهنده ضعف دستگاه نظارتی ما است. چرا با وجود این همه دستگاه نظارتی چنین فسادها و ناترازی هایی اتفاق می افتد. دستگاه های نظارتی باید شیوه های خود را بروز کنند برخورد قاطع و قانونی با مسببان چنین اختلالهایی در نظام اقتصادی مورد انتظار است. امیدواریم عم برخورد شود و هم خبرش به اطلاع جامعه برسد.