صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • استانداردهای مدیریتی بیمه سرمد بدون عدم انطباق تمدید شد
  • ثبت عملکرد درخشان صندوق‌های سهامی تمدن با بازدهی سالانه ۵۴ درصدی
  • ملل فراتر از تعهدات تکلیفی؛ تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی سهمیه‌های حمایتی در سال ۱۴۰۴
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 59029  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 09 اسفند 1404
    محسنی‌اژه‌ای:
    تعطیلی و تخلیه زندان رجایی‌شهر یک مطالبه مردمی بود
    رییس قوه قصاییه گفت: تعطیلی و تخلیه زندان رجایی‌شهر یک مطالبه مردمی بود که تحقق یافت.
    به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در جلسه شورای اداری استان البرز ضمن اشاره به تعطیلی زندان رجایی‌شهر، اظهار کرد: تعطیلی و تخلیه زندان رجایی‌شهر یک مطالبه مردمی بود که تحقق یافت؛ لکن ضرورت دارد فرایند تغییر کاربری و بهبود فضای فیزیکی آن و تغییر ظاهر آن، هرچه سریع‌تر عملیاتی شود. مسئولان امر موظفند هیچگونه تعللی را در این قضیه جایز ندانند.
    رئیس قوه قضائیه بیان کرد: درخصوص کلیت موضوع تصمیم گیری در مورد زندان‌های قزلحصار و شهید کچویی نیز من موافقت دارم، اما ضرورت دارد در این رابطه همه جوانب امر لحاظ شود؛ لذا شما مسئولان استانی، نقطه‌نظرات واحد خود را در این رابطه ارائه کنید؛ چنانچه شما در این زمینه به نقطه‌نظر واحد نرسیدید، نامه‌ای را ارسال کنید تا من تدابیر و تمهیدات لازم را در این خصوص اتخاذ کنم.
    رئیس دستگاه قضا در رابطه با مقوله‌ی تغییرکاربری‌ها نیز گفت: در قضیه‌ی تغییر کاربری‌ها، ما با دو مسئله مواجهیم؛ یکی مرتبط با قوانین و مقررات است. در حال حاضر قوانین و مقررات ما به گونه‌ای است که بعضاً حتی کشیدن یک دیوار یا فنس را در اراضی کشاورزی به منزله تغییر کاربری قلمداد می‌کند.
    موضوع دیگر، بحث تفاوت نگرش‌هاست؛ بدین معنا که نمایندگان یک استان که در آن با کمبود اراضی زراعی مواجه‌ایم، معتقدند باید هر نوع دیوارکشی و احداث بنا در محیط اراضی کشاورزی را تغییر کاربری قلمداد کرد و در مقابل، نمایندگان استان‌هایی که در آنها با ازدیاد اراضی زراعی مواجه‌ایم، معتقدند لزومی ندارد دیوارکشی و احداث بنا در اراضی کشاورزی را به منزله تغییر کاربری قلمداد کنیم؛ در اینجا سؤالی که پیش می‌آید آن است که ما می‌توانیم یک نسخه واحد را برای هر دو قِسم مورد اشاره بپیچیم؟
    رئیس عدلیه افزود: در موضوع چاه‌های آب نیز این تفاوت در نگرش‌ها، محسوس است. برخی معتقدند در راستای مدیریت منابع و مصارف آب، باید نگاه سختگیرانه‌ای به برداشت آب از چاه‌ها توسط کشاورزان داشت و در مقابل، عده‌ای معتقدند نباید سختگیری کرد و لزومی ندارد با جلوگیری از برداشت آب از چاه‌ها، کشاورزی و تولید را مورد آسیب و ضربه قرار داد.
    قاضی‌القضات خاطرنشان کرد: برخی این تصور را دارند که قوه قضاییه شخصاً باید متکفل همه اموری شود که در قبال آنها مسئولیت نظارتی دارد؛ این دیدگاه، ناصواب است. ما درصدد هستیم دستگاه‌های مسئول را به میدان بیاوریم و آنان را وادار کنیم که در اجرای تکالیف‌شان، تسریع و اهتمام داشته باشند؛ نه اینکه خودمان جایگزین دستگاه‌های مسئول شویم‌. از سویی دیگر ما در همه امور، مسئولیت سیاستگذاری نداریم؛ حتی در قبال امور قضایی و حقوقی و مسائل مرتبط با آنها، وقتی ما لایحه‌ای ارائه می‌دهیم، لزوماً همان لایحه به قانون تبدیل نمی‌شود و در مسیر دولت و مجلس با تغییراتی مواجه می‌شود؛ نمونه این قضیه در لایحه عفاف و حجاب صدق می‌کند که ما لایحه‌ای ۹ ماده‌ای به دولت ارائه دادیم و دولت آن را به ۱۵ ماده تبدیل کرد و در مجلس به ۷۰ ماده تغییر یافت و هنوز هم ابلاغ و اجرایی نشده است.
    محسنی اژه‌ای اظهار کرد: اقتصاد و تولید یکی از ستون‌های اصلی کشور است؛ دشمن متمرکز شده است تا به شیوه‌های مختلف از جمله تحریم و تروریسم اقتصادی، این ستون را فروبپاشاند؛ لذا ضرورت دارد ما با تمام توان و با همت مضاعف، به تقویت بنیه اقتصادی و تولیدی کشور یاری رسانیم؛ باید توجه داشت که بسیاری از ناهنجاری‌ها و کژی‌های اجتماعی و فرهنگی، ناشی از ضعف و فترت در اقتصاد و تولید است.