سرمقاله

سوریه و پشیمانی کشورهای عربی ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج
  • آغاز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل
  • گام بلند برای جهش تولید با برات الکترونیک/ سککوک ابزار موثر زنجیره تامین مالی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 5907  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 09 اسفند 1401
    رد پای خواب در افزایش امید به زندگی
    خواب با کیفیت بالا، امید به زندگی را افزایش می‌دهد. طبق مطالعه جدیدی که در نشست علمی سالانه کالج قلب‌ و عروق آمریکا و کنگره جهانی قلب‌ و عروق ارائه شد، خواب خوب ممکن است نقشی کلیدی در محافظت در برابر بیماری‌های قلبی‌وعروقی و سایر انواع بیماری‌ها داشته باشد و احتمالا بر امید به زندگی تاثیر بگذارد.
    کارشناسان دریافتند که حدود هشت درصد از مرگ‌ومیرها به هر دلیلی را می‌توان به الگوهای خواب نامناسب نسبت داد و جوانانی که عادات خواب بهتری دارند، کمتر در معرض مرگ زودرس هستند.
    دانشمندان برای بررسی دقیق‌تر داده‌های ۱۷۲ هزار و ۳۲۱ شرکت‌کننده در نظرسنجی بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ را تجزیه‌وتحلیل کردند.
    به منظور تعیین رابطه بین کیفیت خواب و امید به زندگی، محققان پنج عامل مختلف خواب با کیفیت را ارزیابی کردند که شامل مدت‌زمان خواب ایده‌آل (هفت تا هشت ساعت در شب)، مشکل به خواب رفتن کمتر از ۲ بار در هفته، مشکل خواب‌ ماندن کمتر از ۲ بار در هفته، عدم استفاده از داروهای خواب و احساس نیاز به استراحت پس از بیدار شدن حداقل پنج روز در هفته بود.
    این تجزیه‌ و تحلیل نشان داد کسانی که هر پنج عامل موثر خواب را داشتند در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که از صفر تا یک فاکتور خواب مطلوب را داشتند، ۳۰ درصد کمتر به هر دلیلی می‌میرند؛ ۲۱ درصد کمتر به دلیل مشکلات قلبی وعروقی جان خود را از دست می‌دادند و در آنان ۱۹ درصد احتمال مرگ ناشی از سرطان کمتر بود و ۴۰ درصد کمتر احتمال دارد که به دلایل دیگر (مانند تصادفات، عفونت‌ها یا بیماری‌های نورودژنراتیو) جان خود را از دست بدهند.
    در میان مردان و زنانی که هر پنج معیار کیفیت خواب را گزارش کردند، امید به زندگی برای مردان ۴.۷ سال بیشتر و برای زنان تنها ۲.۴ سال بیشتر از آن‌هایی بود که هیچ یا تنها یکی از عوامل را نداشتند.
    البته تحقیقات بیشتری برای کشف این تفاوت‌های جنسی مورد نیاز است.
    همچنین افراد دچار اختلالات خواب، استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های روحی مانند استرس و افسردگی دارند. البته افراد مبتلا به استرس و افسردگی نیز در بسیاری از موارد، اختلالات خواب و مخصوصا بی خوابی را تجربه می‌کنند.
    یکی از علت‌های مهم این ارتباط این است که خواب نقش مهمی در فرایند‌های عاطفی و احساسی افراد بر عهده دارد. جالب است بدانید لذت بخش‌ترین بخش خواب، فاز آخر آن یعنی فاز REM است که افراد مبتلا به اختلالات خواب، معمولا آن را تجربه نمی‌کنند.
    متاسفانه خیلی از افراد مخصوصا افراد جوان و پرمشغله فکر می‌کنند خواب به معنی تلف کردن و هدر دادن عمرشان است. در حالی که این اعتقاد کاملا غلط است. خواب برای تامین سلامتی شما امری صددرصد حیاتی و ضروری است و در حقیقت این بی خوابی و کم خوابی است که تمام تلاش‌ها و زحمات شما را بی‌ثمر می‌کند.