سرمقاله

حقوق مصرف کننده از خیال تا واقعیت ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 5993  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 11 اسفند 1401
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان:
    اداره خلاقیت و نوآوری حل چالش‌های حوزه شهری را دنبال می‌کند
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان گفت:روح اصلی فعالیت های اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان به عنوان مشاور و بازوی فکری مدیریت شهری برای حل مسئله و چالشهای موجود شهر است.محسن معصومی اظهار داشت: با توجه به مشغله‌های زیاد اجرایی مدیریت شهری و روند تکراری برخی از برنامه‌های این حوزه لزوم نوآوری و خلاقیت در برنامه‌های شهری احساس می‌شد؛ در این راستا اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان فعالیت خود را سال ۱۳۹۴ با هدف تحقق این امر آغاز کرد. وی با بیان اینکه فلسفه وجودی راه اندازی این اداره، مشاوره در حوزه خلاقیت و نوآوری است، افزود: در این راستا دو مأموریت «ارتقا خلاقیت و ایجاد نوآوری در مدیریت شهری و پرسنل» و «ایجاد و ارتقا خلاقیت در شهروندان» برای این حوزه تعریف شده است.
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان تصریح کرد: این مأموریت‌ها در برنامه‌ها و راهبردهای سالانه با استفاده از مدل‌های نوآوری در جهان تحقق خواهد یافت.
    معصومی با اشاره به راه اندازی دبیرخانه شهر خلاق صنایع دستی در این اداره گفت: اصفهان از سوی یونسکو به عنوان شهر خلاق صنایع دستی کشور معرفی شده و جز ۶۰ شهر خلاق جهان محسوب می‌شود.
    وی با بیان اینکه دبیرخانه دو شهر خلاق اصفهان و بندرعباس ذیل کمیسیون صنایع دستی و هنرهای مردمی یونسکو قرار دارد، تصریح کرد: در این راستا دبیرخانه شهر خلاق صنایع دستی در اداره خلاقیت درصدد برآمد تا اکوسیسیتم شهر خلاق صنایع دستی را تشکیل و کارگردانی کند در این راستا با بازیگران این حوزه از جمله اداره میراث فرهنگی، اتاق بازرگانی، اتحادیه صنایع دستی و.... جلسات مختلفی برگزار شده است.
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: به دنبال برگزاری این جلسات راهبردها و برنامه‌هایی در اکوسیستم صنایع دستی تعریف شده و به مرحله اجرایی رسیده است که در این راستا می‌توان به برگزاری هفته صنایع دستی اشاره کرد.
    معصومی ادامه داد: بر این اساس امسال در یک حرکت بی نظیر ۲۰ سازمان با محوریت دبیرخانه شهر خلاق صنایع دستی گرد هم آمدند و ۱۷ رویداد را در یک هفته برگزار کردند. وی اضافه کرد: هفته صنایع دستی توسط حلقه‌های میانی و جبهه‌های مردمی برگزار شد، به طوری که در روز ۳۰۰ هنرمند در سطح شهر، کار هنری انجام می‌دادند.
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان گفت: برنامه دیگر این حوزه کار کردن بر روی «برندینگ اصفهان شهر خلاق صنایع دستی» با رویکرد ملی و جهانی است.
    وی با تاکید بر اینکه در دبیرخانه شهر خلاق به شهروندان و حرفه مندان صنایع دستی خدمت می‌کنیم، افزود: در ارتباط با هنرمندان نیز با معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی جلساتی برگزار و دغدغه‌های آنها نیز مطرح شد.
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان تصریح کرد: اداره خلاقیت در جهت رسالت خود با استفاده از مدل‌های استاندارد جهانی، سه مدل ایده مسابقات، مدل نوآوری شبکه ای و مدل مفهومی قیف توسعه را در دستور کار قرار داده است.
    معصومی خاطرنشان کرد: سامانه نظام پیشنهادات نیز فعال است که در این راستا شهروندان می‌توانند با مراجعه به سایت idea.isfahan.ir پیشنهادات خود را در زمینه شهری مطرح کنند، به طور حتم پیشنهادات آنها بررسی و در کمیته تخصصی داوری می‌شود و در نهایت هر کدام قابل اجرا باشد به مسئولان مربوطه ارجاع خواهد شد.
    وی با اشاره به ۳ برابر شدن تعداد پیشنهادها نسبت به سال گذشته اظهار کرد: کارمندان شهرداری نیز می‌توانند در سامانه نظام پیشنهادات به آدرس knowledge.isfahan.ir ایده‌های خود را ثبت کنند.
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان اظهار کرد: با استفاده از سه مدل ایده‌کاپ، مسابقات و ایده بذر مسائل و چالش‌های شهری را جمع آوری و با شهروندان مطرح می‌کنیم، سپس ایده‌های شهروندان وارد کمیته‌های تخصصی شده و پس از بررسی وارد مرحله اجرایی می‌شود.
    معصومی با تاکید بر اینکه روح اصلی اداره خلاقیت به عنوان مشاور و بازوری فکری مدیریت شهری حل مسئله است، گفت: در این راستا سازمان‌های شهرداری و معاونت‌ها مسائل و چالش‌های خود را مطرح می‌کنند و ما با استفاده از مدل‌های استاندارد نوآوری و ابزارهای ایده کاپ و مسابقات با جامعه نخبگان و شهروندان و کارمندان تخصصی مطرح و با تکنیک‌هایی اقدام به حل مسئله می‌کند.
    وی با بیان اینکه دبیرخانه مسابقات بین المللی شهرسازی و معماری در اداره خلاقیت مستقر است، گفت: مسابقه طراحی ورودی باغ گل‌ها سال گذشته توسط این اداره برگزار و امسال نیز برگزیدگان آن طی یک اختتامیه اعلام شدند. همچنین مسابقه طراحی المان ورودی پارک صفه نیز در حال برگزاری است و فراخوان مسابقه شهرسازی و معماری دیگر با عنوان طراحی پل عابر پیاده آبشار نیز اعلام شده است که شهروندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت rct.idfahan.ir مراجعه و در این مسابقات شرکت کنند.
    وی با اشاره به برگزاری چهار ایده کاپ در سال جاری افزود: ایده کاپ طراحی المان‌های شهری با استفاده از صنایع دستی ترکیبی امسال برگزار و داوری شد و در مرحله برگزاری اختتامیه و اعلام نتایج است. فراحوان دو ایده کاپ منطقه سبز اصفهان و توسعه گردشگری (برای عموم شهروندان و برای دانش آموزان) نیز اعلام شده است که علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت rct.isfahan.ir مراجعه کنند. ایده کاپ ساماندهی خیابان طالقانی نیز برنامه ریزی شده و به زودی فراخوان آن اعلام می‌شود.
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری ایده کاپ چهارباغ زندگی و اعلام نتایج آن تصریح کرد: در ایده کاپ چهارباغ زندگی نیز ۳۰۰ ایده مطرح و برای بررسی وارد کمیته تخصصی شد سپس ایده‌های برتر برای مدیریت و اجرا به میز فرهنگ شهرداری اصفهان ارجاع شد.
    معصومی به ایده بذرهای برگزار شده نیز اشاره کرد و گفت: این رویداد با هدف حل مسائل سازمانی در هر معاونت، منطقه و سازمان به صورت جداگانه برگزار می‌شود و تاکنون ایده بذر منطقه یک شهرداری برگزار شده و ایده بذرهای سازمان‌های مترو، آتش نشانی و عمران نیز در حال برگزاری است. وی به شناسایی مسائل شهری و حل خلاقانه آن با بهره مندی از نظر و اندیشه گروه‌های خلاق، مشارکت حداکثری جامعه نخبگان و متخصصان شهری تاکید کرد و گفت: اداره خلاقیت شهرداری اصفهان با راه اندازی میز نوآوری زمینه و فرصت را برای ابتکار و قدرت ریسک پذیری در اجرای پروژه‌های شهری با بهره مندی از ایده‌های عموم شهروندان فراهم آورده است.
    معصومی اظهار کرد: میزنوآوری شهری، میزی است که در آن افراد در فضای کارخانه کسب و کار اونیکس مستقر می‌شوند و پس از آموزش‌های لازم و منتورینگ و مشاوره، اطلاعات و داده‌های هر کدام از زیر مجموعه‌های شهرداری اصفهان را به صورت اسنادی، کتابخانه ای و میدانی جمع آوری کرده و پس از آن با تحلیل و گردآوری مسائل شهری، جهت تبدیل مسئله به ایده، چند رویداد مسئله محور یا ایده کاپ حول مسائل استخراج شده برگزار می‌کند. در نهایت با اعتبار سنجی و داوری، ایده‌ها توسط متخصص پرورش یافته و خروجی میز نوآوری شهری در هر دوره تشکیل تیم حل مساله چه به صورت استارتاپ و چه در قالب کسب و کار ایده‌های مساله محور ارائه می‌گردد.
    رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان تصریح کرد: میزنوآوری شهری در فاز نخست برای منطقه ۳، معاونت خدمات شهری و شرکت اتوبوسرانی شهرداری اصفهان راه اندازی شده است.