سرمقاله

رافایل گروسی و بنیامین نتانیاهو ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • برگزاری دومین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرآیندهای سازمانی با حمایت همراه اول
  • آغاز ثبت‌نام دوازدهمین دوره کارآموزی همراه اول
  • برگزاری مسابقه «فتح پرچم» دانشگاه تربیت مدرس با حمایت ایرانسل
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 6316  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 16 اسفند 1401
    با حضور وزیر راه صورت گرفت
    بهره‌برداری از۳۵۰ پروژه ایمن‌سازی و رفع نقاط پرتصادف راه‌های کشور
    آیین متمرکز بهره‌برداری از ۳۵۰ پروژه اصلاح، ایمن‌سازی و رفع نقاط پرتصادف راه‌های کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی در البرز برگزار شد.
    آئین بهره‌برداری از ۳۵۰ پروژه اصلاح، ایمن‌سازی و رفع نقاط پر تصادف راه‌های کشور توسط وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مقامات کشوری و استانی به صورت حضوری در استان البرز و با ارتباط تصویری به صورت ویدئو کنفرانس با ۱۰ استان دیگر برگزار شد. اعتبار بهره‌برداری از ۳۵۰ پروژه اصلاح، ایمن‌سازی و رفع نقاط پر تصادف راه‌های کشور بیش از یک هزار و ۹۰۰ میلیارد است.
    در این مراسم پروژه کنارگذر پل فردیس نیز به بهره‌برداری رسید.
    البرز یکی از پرترددترین استان‌های کشور است
    علی زندی فر، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان البرز اظهار کرد: این پروژه فاز نخست از طرحی بزرگی به شمار می‌رود که با تکمیل آن گره ترافیکی حد فاصل پل فردیس تا پل کلاک برای همیشه رفع می‌شود.
    وی ادامه داد: قرینه این کنارگذر نیز در حال تکمیل است و پیش بینی می‌شود تا زیر بار ترافیک برود، همچنین تعریض پل جاده مخصوص و اضافه کردن یک باند جدید به آن هم در حال اجرا است.
    این مقام مسؤول اضافه کرد: کنارگذری که امروز آماده بهره‌برداری است، حدود ۳۰ درصد از ترافیک این محدوده را کاهش خواهد داد.
    وی تصریح کرد: اگر تمام پروژه‌های مدنظر در محدوده پل فردیس تا کلاک به بهره‌برداری برسد، می‌توان امیدوار بود که ترافیک این محدوده تا ۸۵ درصد کاهش یابد.
    زندی اظهار کرد: اعتبار هزینه شده برای کنارگذر فردیس حدود ۳۵ میلیارد تومان بوده و بقیه طرح‌های باقی مانده برای کاهش ترافیک این محدوده نیز به ۷۵ میلیارد تومان نیاز دارد.
    وی بیان کرد: در محور ماهدشت به اشتهارد در ۶ ماه نخست سال گذشته ۲۶ فوتی داشتیم که با امکانات موجود با رفع مشکلات این آمار به ۹ نفر رسیده این مورد در محورهای مشکل ساز دیگر استان مانند محور سهلیه و چهارباغ هم صورت گرفته است.
    مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان البرز تصریح کرد: برای محورهای آتشگاه که یکی از محورهای توریستی استان هم مطالعه انجام شده و در سال آینده ۱۴ کیلومتر اصلاح و بهسازی خواهد شد. زندی فر گفت: البرز یکی از پرترددترین استان‌های کشور است به طوری که مسیر تهران کرج قزوین رکورددار کشور با ۴۰۰ هزار تردد در روز است. وی اظهار کرد: یکی از مشکلات ما این است که در محور چالوس و آزادراه کرج قزوین انجام کارهای عمرانی به سختی انجام می‌شود و به دلیل تردد بالا انجام کارهای بهسازی با مشکل مواجه است. برای مثال جاده چالوس به تنهایی اندازه برخی از آزادراه‌های بزرگ کشور تردد دارد که همین انجام کارهای عملیاتی را سخت کرده است.
    مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان البرز متذکر شد: در آزادراه کرج قزوین با اختلاف پرترددترین راه کشور است و در این مسیر ۵۱ مسیر دسترسی نیز وجود دارد که تردد وسایط نقلیه سنگین هم در این مسیر انجام می‌شود.
    ارتقای ایمنی راه‌ها یکی از اهداف و برنامه‌های اصلی وزارت راه و شهرسازی
    ارتقای ایمنی راه‌ها یکی از اهداف و برنامه‌های اصلی وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است که در دو بخش اقدامات پیشگیرانه و اقدامات واکنشی برنامه ریزی لازم انجام می‌شود. در همین راستا و مشابه سایر کشورهای پیشرو در سال ۱۳۹۵ جمع‌آوری پالایش و تحلیل اطلاعات تصادفات جاده‌ای کشور انجام و یک هزار و ۵۸۵ نقطه پرتصادف شناسایی و اولویت بندی شد و بلافاصله آشکارسازی نقاط با نصب علائم اخطاری و انتظامی انجام شد. سپس از طریق شرکت‌های مهندسین مشاور ذیصلاح طرح‌های اصلاحی تهیه و جهت اجرا به استان‌ها ابلاغ شد تا متناسب با منابع مالی عملیات اجرایی جهت رفع و اصلاح نقاط مذکور صورت گیرد.
    با توجه به منابع در اختیار تاکنون از این تعداد ۶۹۳ نقطه توسط ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان‌ها اصلاح اساسی شده که دارای صورتجلسه اصلاح با پلیس راه است که تعداد ۳۹۳ نقطه‌ی آن تا پایان سال ۱۴۰۰ و ۲۰۰ نقطه نیز در سال ۱۴۰۱ جمعاً با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد ریال انجام شده است. همچنین از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۶۷ نقطه حادثه خیز علاوه بر فهرست مذکور نیز رفع و اصلاح شده است.
    به همین منظور امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی ٣٦٦ نقطه پرحادثه و پر تصادف اصلاح شده در سطح کشور به بهره برداری خواهد رسید که حدود ۱۹۰ نقطه آن شامل اقدامات اساسی (احداث تقاطع احداث زیرگذر، احداث دوربرگردان احداث، واریانت احداث میدان اصلاح هندسی تقاطع یا، قوس تعریض راه و …) و مابقی شامل اقدامات ایمن سازی کم هزینه و زودبازه (از جمله نصب روشنایی نقطه‌ای در تقاطع اصلاح دماغه نصب حفاظ تکمیل تابلو و علائم اصلاح قوس و....) است که جمع اعتبار هزینه شده حدود ۱,۱۲۰ میلیارد تومان (اعتبار به روز شده حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان) است.
    مطابق با مصوبات نشست ۱۱۹ کمیسیون ایمنی راه‌های کشور در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ دستورالعمل بازنگری شده‌ی شناسایی و اولویت بندی نقاط پر تصادف راه‌ها تصویب و اطلاعات مربوط به تصادفات جاده‌ای دوره‌ی زمانی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ جمع آوری پالایش و راستی آزمایی و در نهایت منجر به شناسایی ۸۸۷ نقطه پر تصادف جدید شد که اخیراً توسط معاون حمل و نقل وزارت متبوع و دبیر کمیسیون ایمنی راه‌های کشور به استانداران سراسر کشور ابلاغ و به عنوان برنامه اجرایی سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مد نظر قرار خواهد گرفت. همچنین تا قبل از شروع تعطیلات نوروزی اقدامات آشکارسازی و ایمن سازی اولیه ۸۸۷ نقطه با تکمیل انجام خواهد شد و مراتب به استان‌ها ابلاغ شده است که موضوع در دست پیگیری است.
    ۳۵۰ پروژه رفع نقاط پرحادثه کشور با اعتبارات راهداری اجرایی می‌شود
    داریوش امانی، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در آئین بهره‌برداری از ۳۵۰ پروژه اصلاح، ایمن‌سازی و رفع نقاط پرتصادف راه‌های کشور که به صورت متمرکز در کنارگذر پل فردیس برگزار شد، اظهار کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بنا بر وظایف خود و برنامه از پیش تعیین‌شده هر سه سال یک بار بررسی جاده‌ها را برای شناسایی نقاط پرحادثه و پرتصادف در دستور کار خود قرار داده است.
    وی با بیان اینکه ممکن است نقطه‌ای در گذر زمان حادثه خیز شود، تصریح کرد: این امر به دلیل تغییر شاخص‌های تصادف یا گرفتن دسترسی از این مراکز صورت می‌گیرد.
    رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تصریح کرد: ۳۵۰ پروژه رفع نقاط پرحادثه با اعتبارات راهداری شناسایی و اجرایی خواهد شد.
    وی خاطرنشان کرد: برای ساماندهی یک ساله تمامی نقاط پرخطر در سطح کشور نیازمند اعتبارات ویژه هستیم.
    ۲۰ درصد ترافیک ملی در آزادراه تهران - کرج است
    مجتبی عبداللهی، استاندار البرز نیز در این مراسم با تبریک اعیاد شعبانیه و ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان، افزود: وزیر جوان و محترم راه و شهرسازی در دولت مردمی ایران قوی، تلاش‌های گسترده‌ای بویژه در راستای توسعه، ایمن سازی و بازگشایی گره‌های ترافیکی کشور داشته‌اند و با اشراف به مسائل استان البرز، نظارت و پیگیری خاصی برای پیشبرد پروژه‌ها دارند.
    عبداللهی گفت: با عزم و اراده‌ای که در دولت مردمی سیزدهم و نیز وزارت راه و شهرسازی برای کسب رضایتمندی و آسایش مردم شکل گرفته، امید است که توسعه و رفع مشکلات راه‌های البرز تسریع شود. وی افزود: آزادراه تهران - کرج - قزوین ۲۰ درصد از ترافیک کشور را دارد و بارها مورد تعریض و اجرای عملیات مسکن وار قرار گرفته است ولی اکنون بر این باور هستیم که باید اقدام بزرگ‌تری شکل گیرد.
    استاندار البرز گفت: اتوبان شهید سلیمانی در امتداد ادامه آزادراه شهید همت در استان که ۸۷ درصد پیشرفت دارد، در صورت توجه ویژه وزارت راه و شهرسازی و تأمین اعتبار در دهه مبارک فجر ۱۴۰۲ مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.
    استاندار البرز با بیان اینکه روزانه به صورت میانگین ۳۰۰ هزار خودرو در اتوبان تهران - کرج تردد دارند، گفت: ضرورت دارد نگاه ویژه ملی و به طور خاص از وزارت راه و شهرسازی به این آزادراه معطوف شود چراکه بار ترافیک و تردد ملی را بر دوش دارد.
    وی افزود: اکنون در کنار کنارگذر شمالی کرج، برای برون رفت از ترافیک‌های این آزادراه، آزادراه جنونی کرج نیز طراحی شده و می‌توان اتوبان فعلی را نیز به صورت دو طبقه برای تردد مردم کشور مهیا کرد.
    عبداللهی گفت: با عزم و اراده‌ای که در دولت مردمی سیزدهم و نیز وزارت راه و شهرسازی برای کسب رضایتمندی و آسایش مردم شکل گرفته، امید است که توسعه و رفع مشکلات راه‌های البرز تسریع شود.
    وجود ۸۷۷ نقطه آسیب‌زا و پرخطر در راه‌های کشور
    مهرداد بذرپاش صبح شنبه در آئین بهره‌برداری از ۳۵۰ پروژه اصلاح، ایمن‌سازی و رفع نقاط پرتصادف راه‌های کشور که به صورت متمرکز در کنارگذر پل فردیس برگزار شد، اظهار کرد: ۸۷۷ نقطه آسیب‌زا و پرخطر در راه‌های کشور وجود دارد که امروز ۳۵۰ پروژه اصلاح، ایمن‌سازی و رفع نقاط پرتصادف به بهره‌برداری می‌رسد و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای باید تا پایان دولت خطر این نقاط را رفع کند.
    وی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی حتی یک کشته جاده‌ای را زیاد می‌داند و برای به صفر رساندن آن هدف‌گذاری کرده است و نهضت بزرگ رفع نقاط حادثه‌خیز تا رسیدن به نقطه نهایی باید پیگیری شود. وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه قصد داریم تا تعداد جانباختگان جاده‌ای را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم و در این راستا ظرفیت‌های مختلف را به کار گرفته‌ایم.
    وی تصریح کرد: در این راستا باید با استفاده از روش‌های نوین مانع آن شویم که تا تخلفاتی مانند سرعت زیاد نیز حادثه‌ساز شوند که این امر با همکاری پلیس راه محقق خواهد شد.
    بذرپاش با بیان اینکه نباید منتظر افتتاحیه این پروژه‌ها باشیم، چراکه این نقاط حادثه‌خیز در لحظه مورد استفاده مردم می‌گیرد و برای آنها خطرآفرین است، گفت: به همین دلیل سازمان راهداری از ابتدای سال آینده موظف شده است که تمامی نقاط حادثه‌خیر را شناسایی و مسئله را تحت عنوان رفع نقاط پرخطر اجرایی کند.
    وی اظهار کرد: اجرای برخی طرح‌ها منابع بیشتری می‌خواهد و به هزینه بیشتری نیاز دارد اما برخی از طرح‌ها با هزینه کمتری انجام می‌شود، بنابراین باید با اولویت بندی پروژه‌هایی که سریع‌تر به نتیجه می‌رسد اجرا شود.
    وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: سعی داریم در ایام تعطیلات با گسترش خدمات راهداری شرایطی را به شکلی فراهم کنیم که شهروندان حین سفر با مشکلی مواجه نشوند و حوادث را به حداقل برسانیم.
    وی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته حتی اگر رانندگان نکات ایمنی و سرعت مطمئنه را هم رعایت نکردند باید خطراتی که با آن مواجه می‌شوند در کمترین میزان قرار بگیرد.
    البرز در مسیر ۱۴ استان کشور قرار دارد
    بذرپاش با بیان اینکه با اشاره به اینکه امروز ۱۰ استان پروژه راهداری خود را به بهره‌برداری می‌رساند، خاطرنشان کرد: البرز در مسیر ۱۴ استان کشور قرار دارد که طرح تکمیل بزرگراه شمالی کرج که به روان سازی ترافیک البرز می‌انجامد در دستور کار قرار دارد.
    وی متذکر شد: حجم ترافیک سنگین مشکلات زیادی برای مردم استان البرز به وجود آورده است و وزارت راه و شهرسازی آماده همکاری در روان سازی ترافیک و کاهش بار مشکلات ترافیکی این استان است که این اقدام در صرفه‌جویی در مصرف سوخت و جلوگیری از هدر رفت وقت مردم مؤثر است.