کد خبر: 6399 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 19 اسفند 1401
نشست شورای راهبردی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان برگزار شد
حجتالاسلام سمیری، در نشست شورای راهبردی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان بر ارتقای فعالیتهای قرآنی، فرهنگی، هنری و کتابخوانی در کانونهای مساجد تاکید کرد و گفت: ساماندهی و شبکهسازی، هویتبخشی به کانونها، جریانآفرینی و بهبود و تعالی سازمانی در دستور کار ستاد کانونهای مساجد است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، حجتالاسلام قاسم سمیری، در نشست شورای راهبردی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان، ضمن تبریک ولادت حضرت ولیعصر (عج) و حضرت علیاکبر (ع) اظهار کرد: این جلسه در راستای سیاستها و برنامههای کاری ستاد استان با دعوت از نخبگان و فرهیختگان و پیشکسوتان فرهنگی برگزار شده تا بتوانیم گامی در راستای تعالی فرهنگی و انقلابی برداریم.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان، افزود: در این جلسه به دنبال طرحها و ایدههایی برای اجرای سیاستهای ستاد هماهنگی کانونهای مساجد هستیم که امیدواریم بتوانیم با همفکری، برنامهریزی و مساعدت هم خدمتی ولو اندک به حوزه مسجد داشته باشیم.
وی شعار و سیاست دولت را «نهضب بازگشت به مساجد» دانست و اضافه کرد: ستاد کانونهای مساجد کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنا دارد سال آینده تمام فعالیتهای خود را در مساجد متمرکز کند.
حجتالاسلام سمیری، اغتششات اخیر را نتیجه دور بودن از کار فرهنگی و مسجدی دانست و تصریح کرد: در این راستا چهار موضوع ساماندهی و شبکهسازی کانونها، هویتبخشی به کانونها، جریانآفرینی و بهبود و تعالی سازمانی در دستور کار ستاد کانونهای مساجد کشور و استان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه باید از نخبگان، روحانیون، اساتید دانشگاه و فرهیختگان جهت مشورت، همفکری، هدایت و راهبری بهرهمند شویم، ابراز کرد: باید کانونهای مساجد خواهران دوباره احیا شوند و برنامهریزی شده در هر مسجد در کنار دیگر کانونها یک کانون فرهنگی هنری خواهران نیز با همان ساز و کار و تراز راهندازی شود.
مدیر ستاد فهما خوزستان، با اشاره به اینکه یک هزار و 200 کانون فرهنگی هنری در سطح استان فعالیت میکند که از این تعداد 473 کانون روستایی و 612 کانون نیز شهری است؛ همچنین 43 کانون جدیدالتاسیس است، بیان کرد: قریب به 72 هزار و 597 برادر، 2 هزار و 457 خواهر و 2 هزار و 397 طلبه در کانونهای مساجد استان فعالیت میکنند.
وی از سیاستهای کاری ستاد کانونهای مساجد در حوزه قرآنی را تشکیل شورای قرآن کریم مساجد، جشنواره قرآنی مدهامتان، اجرای طرح هر کانون فرهنگی یک پایگاه قرآن، طرح نظام، جشنواره مادرانه در حوزه قرآن و جشنواره آمرین عنوان کرد.
حجتالاسلام سمیری، بر توجه به کتابخانههای مساجد تاکید کرد و ادامه داد: باید بار علمی بچههای مساجد ارتقا پیدا کند و در این زمینه بالا بردن سرانه مطالعه و احیای فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حمایت از نویسندگان مسجدی و ارج نهادن به بحث کتاب و جشنوارههای کتابخوانی را در دستور کار داریم.
وی با بیان اینکه حوزه هنر از حوزه فرهنگ و مسجد جدا نیست و باید به این مقوله نیز توجه کرد، گفت: در این راستا پنج کارگاه آموزشی فن بیان، دعوت از اساتید هنری تئاتر، کارگاهها و برنامههای هنری، توجه به حوزه سرود و ... را در برنامه داریم.
در این جلسه حاضران در به بیان طرحها، ایدهها و پیشنهادات خود جهت ارتقای فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد پرداختند. استعدادیابی، منطقهای کردن جلسات کانونها، و تشکیل جلسه مرکزی پالایش کانونها، مسابقات ورزشی، استفاده از ظرفیت هنر و هنرمندان، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و سواد رسانهای، توجه به سبک زندگی اسلامی، باشگاه ایدهپردازی، توجه به فعالیتهای بینالمللی، احیای طرح چهره به چهره و ... از جمله این طرحها و برنامهها بود.