صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جذب کارآموز در چهارمین دوره مرکز توسعه شغلی ایرانسل
  • نشان ویژه روابط‌عمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی به همراه اول اعطا شد
  • ایرانسل نشان ویژه «روابط عمومی پیشرو هوشمند و دیجیتال» را دریافت کرد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 7176  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 21 فروردین 1402
    ظلمی که به استقلال و پرسپولیس می‌شود!
    استقلال و پرسپولیس با داشتن هواداران میلیونی، هنوز به عنوان بچه ناتنی ورزش ایران به حساب آمده و از حقوق حقه خود محروم هستند.
    ایراد اساسی این است که هنوز فوتبال ایران بعنوان یک صنعت پولساز مورد توجه قرار نگرفته و درآمدخالص آن به عوض آنکه به جیب باشگاهها برود،اندک ناچیزی از آن سهم آنها و از جمله استقلال و پرسپولیس می‌شود!
    فقط توجه نمایید که صدا و سیما از قبل پخش مستقیم مسابقه‌ها و به ویژه بازیهای استقلال و پرسپولیس در یک فصل رقمی بین ۸ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد.این در شرایطی است که برای مثال در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مبلغ درآمد پخش مسابقات ۱۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود که باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و صدا و سیما تقسیم می شد.
    کاری به این نداریم که در زمینه پرداخت همین مبلغ ناچیز به وزارت ورزش نیز حرف و حدیث زیاد است،اما فرض را بر این می گیریم که کل ۱۵۰ میلیارد تومان درآمد حق پخش به وزارت ورزش برسد تا طبق قانون بین فدراسیون‌های ورزشی تقسیم شود، چه میزان از آن به دو باشگاه پر طرفدار استقلال و پرسپولیس می‌رسد؟
    دو باشگاهی که سهم قابل توجهی از تبلیغات پخش مستقیم بازی‌ها را به خود اختصاص می دهند،اما سهم شان تقریبا هیچ است.
    بر این مبنا باید تاکید کنیم تا مادامی که مولفه های صنعت فوتبال در کشورمان مورد توجه قرار نگیرد، فوتبال باشگاهی ایران ولو آنکه عنوان حرفه ای را به دنبال نام خود یدک بکشد، هزینه ای و زیان ده بوده و به ارزش افزوده ای ختم نمی‌شود.
    بی‌تردید اگر استقلال و پرسپولیس به حق خود در این فوتبال می رسیدند هیچوقت محتاج این نبودند که دولت ریالی به آنها کمک کند.اما چه باید کرد وقتی در ورزش و فوتبال ما “سرنا” را از سر گشادش می زنند تا دو باشگاه به ظاهر ثروتمند استقلال و پرسپولیس نیز “هشت”شان در گرو “نه” شان باشد.
    و همه اینها در حالی است که سرخابی‌ها طی این همه سال بعنوان یک چالش بزرگ برای دستگاه ورزش به حساب آمده و به قول معروف سر نخواستن شان دعوا بوده است!
    به طور طبیعی تا زمانی که حقوق حقه باشگاهها و بویژه استقلال و پرسپولیس از محل حق پخش و دیگر زمینه‌های درآمدی مثل قانون کپی رایت پرداخت نشود، فوتبال باشگاهی ایران قوام نمی یابد و باید برای کسب مجوز حرفه ای از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا و شرکت در لیگ قهرمانان آن کلی منت کشید و متوسل به ظاهر سازی شد تا بلکه Afc مجاب به صدور مجوز شود. در حالی که اگر باشگاه‌ها از زیر ساخت لازم اعم از داشتن زمین تمرینی، ورزشگاه اختصاصی و زمینه‌های درآمدی قانونمند و تعریف شده برخوردار باشند، گرفتن مجوز حرفه‌ای نباید به کابوس فوتبال ما تبدیل شود.
    و کلام آخر اینکه باید از طریق قانونی حق و حقوق استقلال و پرسپولیس پرداخت شود تا سرخابی ها پس از سالها بی توجهی، روی پای خود ایستاده و ضمن بهره‌مندی از ظرفیت های قانونی درآمدسازی، به دو باشگاه سود ده تبدیل شوند، رویایی که قابل تحقق است اگر مسئولان هم به این خواست عمومی برسند.