سرمقاله

خیانت دردوقاب !؟ ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 7616  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 30 فروردین 1402
    زنگ خطر کشتی ایران در آستانه
    اقتدار از دست رفته
    کسب سکوی سوم آسیا در کشتی آزاد نشان از آن دارد که مسوولان فدراسیون برای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو و جهانی بلگراد باید تدابیر بهتری در دستور کار قرار دهند.
    به گزارش ایرنا، سی و ششمین دوره رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی آسیا روزهای ۲۴ و ۲۵ فروردین ماه در شهر آستانه قزاقستان برگزار شد که در پایان تیم ایران با کسب ۱۲۴ امتیاز در جایگاه سوم قاره کهن قرار گرفت. در این دوره از مسابقات رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا کریمی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال نقره، یاسین رضایی در وزن ۶۱ کیلوگرم، امیرحسین کاووسی در وزن ۷۹ کیلوگرم و مجتبی گلیج در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
    قزاقستان میزبان این دوره از رقابت‌ها با ۱۷۹ امتیاز در جایگاه نخست و ژاپن با ۱۲۹ امتیاز دوم شد.
    قزاقستان میزبان در حالی ایران را از سکوی قهرمانی آسیا پایین کشید که آزادکاران کشورمان در مسابقات سال ۲۰۲۲ در مغولستان موفق به کسب ۶ مدال طلا، یک نقره و یک برنز شدند. رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم، یونس امامی در وزن ۷۴ کیلوگرم، علی سوادکوهی در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم، محمدحسین محمدیان در وزن ۹۷ کیلوگرم و یداله محبی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شدند.
    کسب سکوی سوم قهرمانی آسیا در حالی است کارشناسان از این تیم به عنوان پشتوانه و آینده تیم اصلی یاد می‌کنند و برخی دیگر نیز باور دارند که تیم کنونی با تغییرات جزیی راهی بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو خواهد شد. علیرضا دبیر در گفت وگو با ایرنا با تایید احتمالی اعزام تیم دوم به هانگژو گفت: فاصله مسابقات قهرمانی جهان و بازی‌های آسیایی کم است و اولویت کشتی گیران نیز مسابقات قهرمانی جهان بلگراد است.
    اما نکته مهم ضعف فنی و از همه مهمتر شرایط نامطلوب بدنی ملی‌پوشان کشورمان به خصوص در سه دقیقه دوم، کاملا مشهود بود و ملی‌پوشان کشتی کشورمان در برخی مبارزه‌های حساس هیچ طرح و برنامه‌ای نداشتند.
    کسب تنها یک مدال طلا در قهرمانی آسیا در حالی که بسیاری از تیم‌های آسیایی نیز با تیم اول خود حضور نداشتند، به نوعی زنگ خطر را برای کشتی کشورمان به صدا درآورده است. این موضوع نشان می‌دهد که کشورهای آسیایی سرمایه‌گذاری سنگینی را در رشته کشتی انجام داده‌اند و به طور حتم کشتی کشورمان در بازی‌های آسیایی و همچنین پیکارهای جهانی ۲۰۲۳ که برای کسب سهمیه المپیک پاریس نیز است، کار سختی را خواهند داشت.
    جدای از مشکلات فنی و بدنی، موضوع ترکیب کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان است که نتایج آستانه نشان داد این ترکیب نیازمند حضور افراد با تجربه‌تر و به نوعی استخوان‌خرد کرده در کشتی هستند، افرادی که بتوانند در لحظات بحرانی و در مبارزه‌های حساس کمک حال سرمربی تیم ملی کشتی باشند.
    در زیر نگاهی به عملکرد تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی جهان در آستانه خواهیم داشت:
    سرلک عملکردی با حاصل جمع تقریبا هیچ
    نخستین ناکامی شاگردان پژمان درستکار در آستانه به نام علیرضا سرلک ثبت شد. سرلک که مدال نقره مسابقات قهرمانی سال ۲۰۲۱ جهان را در کارنامه دارد با قبول شکست ۱۲ بر یک برابر حریف ژاپنی عملا نشان داد که از روزهای خوب خود به دور است. با شکست آزادکار ژاپنی در مرحله یک چهارم نهایی علیرضا سرلک حذف شد تا در رده دهم برترین‌های وزن ۵۷ کیلوگرم قرار گیرد. سرلک با ثبت این نتایج، یکی از ضعیف‌ترین نتایج دوران ورزشی خود را به ثبت رساند.
    شکست سرلک و حذف وی از دور مسابقات کشتی قهرمانی کشور آغاز تیره‌روزی شاگردان پژمان درستکار بود. پس از سرلک، ارشک محبی و حسین ابوذری حذف شدند و مرتضی قیاسی و امیررضا معصومی نیز به عنوان بهتر از پنجمی نرسیدند.
    یاسین رضایی؛ هیجانی و بدون برنامه
    یاسین رضایی قهرمان وزن ۶۱ کیلوگرم ایران را با فنون زیبا و کشتی‌های پرامتیاز می‌شناسند. رضایی که در مسابقه نخست خود در آستانه موفق به شکست حریف کره‌ای با ضربه فنی شده بود در رقابت دوم نشانی از سایتی‌اف بودن نداشت و با نتیجه ۱۱ بر ۲ مغلوب تایربک ژوماشبک اولو از قرقیزستان شد تا حضور در فینال به حسرت برای او تبدیل شود. رضایی هر چند که در دیدار رده‌بندی با نتیجه ۷ بر ۴ کودای اوگاوا از ژاپن را از پیش رو برداشت و به مدال برنز دست یافت اما انتظار کادر فنی و کشتی دوستان از وی برآورده نشد.
    شکست رضایی برابر حریف قزاقستانی ایران را از سکو دور و تیم میزبان را در آستانه قهرمانی مسابقات قهرمانی آسیا قرار داد.
    رحمان همچنان بی‌رحم
    رحمان عموزاد خلیلی را می‌توان پرچمدار کشتی ایران در قاره کهن دانست. رحمان که تک مدال طلای شاگردان درستکار را در آستانه ضرب کرده بود، مرد یکه‌تاز مسابقات بود تا نشان دهد در کشتی اولویت اول او قهرمانی است و هیچ حریفی را دست کم نخواهد گرفت. رحمان در وزن ۶۵ کیلوگرم پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۶ بر صفر سنجر مختار از قزاقستان را مغلوب کرد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۲ بر یک از سد ریوما آنراکیو از ژاپن به پیروزی دست یافت و راهی دیدار فینال شد. عموزاد در دیدار پایانی با نتیجه ۳ بر یک تولگا تومور اوچیر دارنده مدال برنز جهان از مغولستان را از پیش رو برداشت و به مدال طلا دست یافت.
    به نظر می‌رسد که مصدومیت پیمان بیابانی توفیق اجباری برای تیم ایران بود زیرا در غیر این صورت، تیم ملی ایران نمی‌توانست بدون مدال طلای رحمان به عنوان سوم دست پیدا کند. ایران با اختلاف تنها چهار امتیاز بالاتر از ازبکستان به سکوی سوم قاره کهن رسید.
    قیاسی مرد میدان بزرگ نیست
    آزادکار و المپین لرستانی وزن ۷۰ کیلوگرم در آستانه، جایگاهی بهتر از پنجمی کسب نکرد. وی که در سال ۲۰۲۱ نماینده ایران در المپیک توکیو بود، برابر باجرانگ هندی هم مغلوب شد و در مسابقات قهرمانی آسیا نیز عملکرد بسیار ضعیفی از خود به نمایش گذاشت و در نهایت به عنوان پنجم این دوره از مسابقات بسنده کرد. قیاسی هر چند در رقابت‌های قهرمانی کشور مقتدرانه ظاهر شد اما در قزاقستان نشان داد، مرد میدان بزرگ نیست. قیاسی در انتخابی تیم ملی رقیب قدرتمندی به نام امیرمحمد یزدانی را دارد که در مبارزه‌ای رودرو برای حضور در المپیک توکیو او را شکست داده بود.
    قیاسی در مرحله نیمه نهایی وزن ۷۰ کیلوگرم مقابل سنجر دوسژانوف از قزاقستان با نتیجه ۴ بر یک مغلوب و راهی دیدار رده‌بندی شد. قیاسی در این دیدار با نتیجه ۲ بر یک مقابل اوزوربک توکتومامبتوف از قرقیزستان شکست خورد و به عنوان پنجمی بسنده کرد.
    ابوذری؛ ناشناخته در ترکیب آزادکاران
    در وزن ۷۴ کیلوگرم حسین ابوذری در دور اول با نتیجه ۹ بر صفر شامیل ایساکوف از اردن را مغلوب کرد. وی در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۵ بر ۳ مغلوب ماگومدرسول اصلویف از بحرین شد و با توجه به شکست این کشتی‌گیر در نیمه نهایی، ابوذری از دور رقابت‌ها کنار رفت. ابوذری یکی از ناشناخته‌ترین آزادکاران اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا بود و کمتر کسی از وی انتظار شگفتی را داشت.
    کاووسی اسیر بی‌تجربگی شد
    در وزن ۷۹ کیلوگرم امیرحسین کاووسی پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با نتیجه ۱۲ بر ۲ خیدیر سیف‌الدین‌اف از بحرین را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۸ بر ۵ و ضربه فنی مغلوب بولات ساکایف از قزاقستان شد و به دیدر رده‌بندی رفت. او تا ۳۰ ثانیه پایانی از حریف قزاق خود پیش بود در نهایت غافلگیر شد و نتیجه را واگذار کرد.
    کاووسی در این دیدار با نتیجه ۶ بر صفر یاجورو یاماساکی از ژاپن را از پیش رو برداشت و به مدال برنز دست یافت.
    کریمی؛ جانشینی شیرشاه راحت نیست
    علیرضا کریمی یکی از شناخته شده‌ترین آزادکاران اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا بود که مقتدرانه گام به فینال گذاشت اما در دیدار نهایی مقابل عظمت دولت‌بیک‌اف دارنده مدال برنز جهان از قزاقستان با نتیجه ۴ بر یک مغلوب شد و به مدال نقره رسید. نقره کریمی در حالی ثبت شد که وی به دنبال آن است تا با تمرینات مستمر و قهرمانی در تورنمنت‌های داخلی به ذخیره مطمئن برای حسن یزدانی ژنرال هشت ستاره کشتی ایران تبدیل شود. البته کریمی در کشتی فینال نشان داد جانشینی شیرشاه مازندران راحت نیست.
    محبی تنها یک نام بود
    ارشک محبی با امید به تکرار روزهای طلایی خانواده محبی گام به آستانه گذاشته بود اما باخت سنگین برابر حریف ژاپنی و تسلیم شدن برابر آزادکار مغول نشان داد که وی تنها نامی از پهلوانان دیار کرمانشاه دارد. البته آنچه که از دوربین‌های تلویزیونی مشخص بود، نشان داد شرایط جسمانی مساعدی نداشت و مسلما او به راحتی نتیجه را به حریم ژاپنی و مغولی واگذار نمی‌کرد.
    ارشک محبی در وزن ۹۲ کیلوگرم در دور نخست با نتیجه ۱۰ بر صفر مقابل آرش یوشیدا از ژاپن مغلوب شد و با توجه به حضور این کشتی‌گیر در دیدار فینال،‌ محبی به گروه بازنده‌ها رفت. وی در دیدار شانس مجدد با نتیجه ۶ بر ۴ مغلوب گانخویاگ گانباتار از مغولستان شد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.
    خانه تکانی در وزن ۹۷ کیلوگرم؛ کادر فنی دست به دامن کامران می‌شود
    ناکامی‌های پیاپی محمدحسین محمدیان و مجتبی گلیچ در مسابقات وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی آزاد مسوولان کادر فنی و فدراسیون را مجاب کرده تا کامران قاسمپور را به یک وزن بالاتر بیاورند. قاسمپور که ۲ عنوان قهرمانی متوالی جهان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را در وزن ۹۲ کیلوگرم در کارنامه دارد برای حضور در المپیک پاریس باید در وزن ۹۷ کیلوگرم با مدعیان داخلی و خارجی رقابت کند. در وزن ۹۷ کیلوگرم هر چند که سال گذشته امیرحسین فیروزپور با اقتدار قهرمان شد اما غیبت این جوان موجب شد تا گلیچ به عنوان نماینده کشتی ایران به روی تشک برود.
    گلیچ در نمایشی ناامید کنند مغلوب کشتی‌گیر روسی‌الاصل بحرین شد و در نهایت به مدال برنز قناعت کرد. داستان ناکامی‌های متوالی گلیچ و محمدیان در مسابقات جهانی و آسیایی کادر فنی و فدراسیون نشین‌ها را بر آن داشته تا ریسک حضور کامران قاسمپور را در وزن ۹۷ کیلوگرم بپذیرند.
    غرور کاذب معصومی را ضربه فنی کرد
    کسب عناوین متوالی رده‌های سنی و چند عنوان داخلی از امیررضا معصومی، مدعی جدید در وزن ۱۲۵ کیلوگرم کشتی آزاد ساخته بود، اما وی در آستانه نشان داد تا تبدیل شدن به یک کشتی‌گیر ششدانگ فاصله زیادی دارد. معصومی که از سوی رسانه‌ها با القابی مانند بلال ماخوف و گلیه‌مرد شناخته می‌شود در جدال با مونختور مغول در چند ثانیه پایانی برد را با شکست عوض کرد تا نشان دهد که مسیر قهرمانی بسیار ناهموارتر از قهرمان شدن در فضای مجازی و رسانه‌ها است.
    معصومی در دیدار رده‌بندی نیز با ضربه فنی کشتی را به حریف چینی واگذار کرد تا اولین ناکامی خود را در رده سنی بزرگسالان تجربه کند. به نظر می‌رسد این باخت برای معصومی مسیر جدیدی را تعیین خواهد کرد. اگر وی نتواند از بار روانی هزیمت آستانه خارج شود در جام تختی و در برابر حریفانی مانند مصطفی طغانی و امین طاهری کار سختی را خواهد داشت و حتی به مراحل پایانی انتخابی تیم ملی نخواهد رسید.