سرمقاله

تندروی ممنوع! / حجت اله اکبرآبادی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8143  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 11 اردیبهشت 1402
    لابی‌هایی که کارساز نشد
    نه معنادار مجلس به فاطمی امین
    نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای اعتماد خود را از سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صمت پس گرفتند. استیضاح ۱۶۲ رای موافق، ۱۰۲ رای مخالف و ۲ رای ممتنع داشت.
    طرح استیضاح سیدرضا فاطمی امین؛ وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس مطرح شد و پس از توضیحات متقاضیان استیضاح و دفاعیات وزیر، این استیضاح به رای مجلس گذاشته شد و نمایندگان به استیضاح سیدرضا فاطمی امین رای دادند. بنابراین سیدرضا فاطمی‌امین از وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت می‌رود.
    نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در جلسه ۳۰۴ این مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت را در دستور کار قرار دادند و در نهایت مجلس به فاطمی امین اعتماد نکرد.
    در آیین‌نامه داخلی پنج ساعت زمان پیش‌بینی شده است؛ یک ساعت برای دفاعیات رئیس جمهور، دو ساعت برای نمایندگان متقاضی استیضاح و دو ساعت برای وزیر. بر این اساس طبق آئین نامه داخلی مجلس از رئیس‌جمهور برای حضور در جلسه استیضاح وزیر صمت دعوت شده بود.
    محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه استیضاح وزیر صمت حضور یافتند.
    رئیس جمهوری بعد از گذشت ساعتی از جلسه هنوز در نشست علنی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا نکرده بود که رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان گفت که در آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی الزامی برای حضور رئیس جمهوری در جلسه استیضاح وجود ندارد. ساعتی بعد نیز یکی از اعضای هیات رییس مجلس گفت که ظاهرا قرار است رئیس جمهوری در جلسه استیضاح تشریف بیاورند که حداکثر یک ساعت وقت دارند و بعد از ایشان نوبت دفاعیات وزیر می‌رسد که می‌تواند بخشی از وقت خود را به دو نفر از نمایندگان بدهد.
    رسولی‌نژاد: «فاطمی‌امین» استاد وعده‌هاست
    سیداحمد رسولی‌نژاد نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود در موافقت با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: کل تولیدات سایپا در سال ۱۴۰۱، ۳۵۱ هزار دستگاه بود و آمار فروخته شده ۳۸۱ هزار دستگاه است. مجموع تولیدات ایران خودرو و سایپا در سال ۱۴۰۱، ۹۰۱ هزار خودرو بود اما آنچه که فروخته شده ۹۹۴ هزار دستگاه است که تنها نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۷ درصد افزایش داشته است. حال سوال این است که چگونه وعده داده می‌شود که قرار است آمار تولید خودرو به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه می‌رسد. آقای فاطمی امین استاد وعده‌هاست.
    موسوی‌لارگانی: به جای «فاطمی‌امین» از مردم عذرخواهی می‌کنم
    سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی نیز در بخشی از سخنان خود به عنوان موافق استیضاح سید رضا فاطمی امین گفت که آقای فاطمی امین در آمارهای خودساخته‌اش غرق شده و وضعیت به جایی رسیده که مردم با فشار تورمی زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ من به جای فاطمی امین از مردم عذرخواهی می‌کنم.
    هم‌چنین عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی الله وردی دهقانی در بخشی از سخنان خود در موافقت با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که «وزیر صمت قول داده بودند که سالیانه ۱.۵ میلیون خودرو تولید خواهد شد که خبری از آن نیست»، گفت: وزیر در خدمت دو خودروساز بزرگ کشور است در صورتی که ایشان باید وزیر صنعت باشند نه وزیر دو خودروساز.
    بدری: «فاطمی‌امین» فرصت‌ها را از دست داد
    صدیف بدری نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در بخشی از سخنان خود به عنوان موافق استیضاح سید رضا فاطمی امین گفت که مجلس شورای اسلامی دوبار به فاطمی امین فرصت داد اما او فرصت‌ها را از دست داد.
    هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی نیز در بخشی از سخنان خود در موافقت با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بنده و مردم حوزه انتخابیه‌ام باور داریم که دیگر آقای فاطمی امین توان مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت را نداشته و نیازی نیست که وارد مشکلات حوزه خودرو، احتکار و لابی در اعطای پروانه‌های بهره‌برداری معادن شد.
    حضرت‌پور: «فاطمی‌امین» خرید خودرو و ازدواج را برای جوان ایرانی به رویا تبدیل کرده
    هم‌چنبن روح الله حضرت پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود در موافقت با استیضاح سیدرضا فاطمی امین گفت: وزیر صمت خرید خودرو، جهیزیه، لوازم خانگی و تشکیل خانواده را برای جوان ایرانی به رویا تبدیل کرده است.
    سیدغنی نظری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود به عنوان موافق استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز مجلس بین دفن خود و ماندن وزیر یکی را انتخاب می‌کند. اگر استیضاح وزیر رای نیاورد مردم می‌گویند که ما مدافع دولت و نه ملت هستیم.
    فلاحی: استیضاح، کمک به دولت برای پاکسازی گلوگاه‌های حساس از افراد ناکارآمد است
    سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود در موافقت با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز نوبت ماست که حافظان این مرز و بوم باشیم که ستون‌های ثروت آن در خون شهیدان و در راهبری‌های ولایی است. فلسفه استیضاح کمک به دولت بوده برای این‌که گلوگاه حساس آن از مدیران ناکارآمد پاک شود. هرچند در فصل استیضاح مجلس شورای اسلامی مورد آماج حملات قرار می‌گیرد اما اینها باعث نمی‌شود که ما از انجام وظیفه خود عقب نشینی کنیم
    آزادی‌خواه: توان مدیریتی «فاطمی‌امین» ضعیف است
    حجت الاسلام احد آزادی خواه عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در بخشی از سخنان خود در موافقت با استیضاح سیدرضا فاطمی امین، گفت: وزیر صمت فرد پاکدستی هستند، اما توان مدیریتی ایشان ضعیف است.
    سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جلسه بررسی طرح استیضاحش در دفاع از خود تاکید کرد: اتهامی کذب در چند روز اخیر علیه دولت مردمی و مجلس انقلابی وارد شد و بنده به مردم اطمینان می‌دهم که خادم آنها در وزارت صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان آنها در مجلس آلوده به فساد نشده‌اند.
    میرتاج‌الدینی: مخالفان و موافقان در پاک‌دستی «فاطمی‌امین» تردیدی ندارند
    حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج‌الدینی در بخشی از سخنان خود در مخالفت با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در پاک‌دستی وزیر صنعت، معدن و تجارت تردیدی وجود ندارد و از طرف دیگر نباید همه مسائل و مشکلات بازار خودرو را از چشم وزیر صنعت، معدن و تجارت دید بلکه باید به دنبال ریشه وضعیت موجود در بازار خودرو گشت.
    سیدجلیل میرمحمدی در بخشی از سخنان خود به عنوان مخالف استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که پیام استیضاح وزیر صمت و جوسازی‌های کذب صورت گرفته همدلی و همفکری و هم افزایی بین دو قوه و حل مشکلات مردم نیست، پس نمایندگان به استیضاح رای ندهند تا وزیر وظایفش را انجام داده و نقاط ضعف خود را برطرف کند.
    رئیسی: استیضاح جلوه اختلاف نیست
    رئیس‌ جمهوری در دفاع از وزیر صمت در مجلس با بیان این که باید با جریان مافیایی و سودایی برخورد شود، تاکید کرد: خط قرمز دولت مبارزه با رانت، مافیا و ویژه‌خواری است. دولت و مجلس باید در این زمینه اقدام کنند.
    به گزارش ایسنا، سید‌ابراهیم رئیسی در دفاع از فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت با تبریک روز معلم و کارگر و لزوم توجه به نقش معلمان و کارگران در طول سال، اظهار کرد: با فضایی که بعد از فرمایش رهبری درباره همکاری قوا ممکن است برخی به نادرستی برداشت کنند که استیضاح، تذکر یا سوال جلوه اختلاف تلقی شود اما تلقی من به هیچ عنوان این نیست که استیضاح یا سوال جلوه اختلاف است. حتی من از کسانی که احساس مسئولیت کرده و نسبت به یک مساله و دغدغه مردم استیضاح کردند، تشکر و تقدیر می‌کنم. تلقی ما در دولت این است که دوستان ما در مجلس به خاطر مسائل حوزه‌های انتخابیه و مردم، مسائلی را در مجلس بیان می‌کنند که مسئولان باید توضیح دهند و داوری با نمایندگان و مردم است.
    وی ادامه داد: شما می‌دانید از سال ۹۶ مدیران مختلفی در وزارت صمت جابه‌جا شدند و ۶ وزیر و سرپرست جابه‌جا شدند و ثبات در وزارتخانه موضوع مهمی است که به تولیدکننده، معدن و تجارت پیام دارد که ثبات موجب تصمیم‌گیری‌های باثبات خواهد شد. وزیر با پشتوانه مجلس و دولت سر کار آمد. در ابتدای کار وزیر، یکبار استیضاح مطرح شد که وزیر تازه مسئولیت گرفته بود. مدت‌ها بحث بود که وزارت صمت مورد سوال است تا استیضاح مطرح شد و نهایتا رای اعتماد مجدد به وزیر داده شد.
    رئیس جمهوری افزود: ما با مجلس اتفاق نظر داریم. حتی کسانی که درباره وزیر سوال دارند، به پاکدستی و ضد فساد و ضدرانت خوار بودن و ضد روابط ناسالم وزیر اشاره دارند و ما هم خلاف این ندیدیم که وزیر نسبت به فساد و رانت‌خواری و مافیا حساس نباشد. در خودرو که قیمت بالایی دارد، طبیعی است که مافیا در آن بیشتر شکل می‌گیرد.
    وی ادامه داد: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس و بانک مرکزی و مرکز آمار و گزارش وزرات صمت در حوزه تولید و معدن، سرمایه گذاری همه شاخص‌ها نشان رشد دارد. رشد در تولید خیلی مهم است. کاری که در معدن شده بی‌نظیر است. وزارت صمت همواره تزلزل داشته چون همیشه مسائلی نسبت به این وزارتخانه مطرح است. شما نمایندگان شاخص‌های رشد تولید، تجارت را ببینید. تجارت منطقه نسبت به قبل افزایش داشته است. افزایش ۴۰-۵۰ درصدی رشد تجارت منطقه‌ای داشته‌ایم.
    رئیس‌ جمهوری ادامه داد: وضعیت خودروسازی در کشور به تحول نیاز دارد و یک مشکل مزمن است و باید کار و تلاش شود. در مشکل خودروسازی و تعیین تلکیلف دو شرکت خودروساز چقدر سهام مربوط به دولت است و چقدر واگذاری انجام شده است. این‌ها قابل پیگیری است. در بازدید از شرکت خودروسازی هشت بند اعلام کردم و قابل پیگیری است که چقدر انجام شده است.
    وی افزود: وزارت صمت بخش‌های مختلف دارد و آیا وزیر صرفا باید با خودرو مورد قضاوت قرار گیرد. وضعیت خودرو هم کیفا و هم کما مورد تاکید دولت و مجلس است. باید عدد خودرو تولیدی بیشتر و کیفیت آن بهتر شود. آیا به نقطه کما رسیدیم؟ حتما نه اما گام‌هایی جدی که در این جهت برداشته شده تا خودرو باکیفیت به میدان آید. ما در میانه راه هستیم و حتما باید کار جدی در خودرو انجام شود.
    رئیسی تصریح کرد:‌ باید با مافیای خودرو برخورد شود. پرونده‌های آنها در حال بررسی است و از هیچ موردی چشم پوشی نشده است. اولین مدعی در این زمینه دولت است. هر نقطه ای در مدیریت ببینیم که فساد و روابط ناسالم وجود دارد و ناکارآمدی وجود دارد، قبل از هر کس ما مدعی می‌شویم و حتما برخورد می کنیم. دولت قبل از هر بخشی مدعی برخورد با فساد و ناکارآمدی است. این برنامه دولت است. در باره مساله واگذاری خودرو در غیر روال معمول گفتم باید مسئول این کار برکنار شود و برخورد قضایی شود که این کار اتفاق افتاد. مافیا و روابط ناسالم هر جا باشد برخورد می کنیم. خودرو به خاطر سود کلان حتما مورد توجه دست‌های ناپاک است.
    وی درباره قیمت خوردو و نقش افراد سودجو در این زمینه، بیان کرد: اگر قوانین مناسب مثل عایدی بر سرمایه و مالیات در این زمینه تاثیر گذار است اما دولت نسبت به تداوم قیمت حبابی و قیمت گذاری غلط به صورت ساعتی حساس است. باید با جریان مافیایی و سودایی برخورد شود. خط قرمز دولت مبارزه با رانت، مافیا و ویژه‌خواری است. دولت و مجلس باید در این زمینه اقدام کنند.
    رئیس جمهوری درباره نقش قوانین در زمینه بازار خودرو، بیان کرد: وزیر مسئولیت دارد اما اقداماتی هم انجام می شود که تاثیرگذار است. در اقدامات مسئولان باید همه این مسائل مورد توجه باشد. به طور مثال تصویب شد که ۵۰ درصد خودروهای تولید شده را به مادران دو بچه بدهند که کار خوبی بود و ما مخالف نیستیم. باید تشویق برای افزایش جمعیت باشد اما ببینید مادر سیستان، ایلام یا مشهد و اصفهان که خودش نمی‌آید و به او می گوییم حواله را از بازار بگیرید. یعنی با این تصمیم ۵۰ درصد تولید را به بازاری آورده‌ایم که آن بازار بتواند طور دیگری باشد. یا اینکه شما درست تصمیم گرفتید که شورای رقابت که تصمیم‌گیری‌هایش ضمانت اجرایی داشته باشد اما رئیس شورای رقابت از روی مسئولیت می گوید باید از طریق بورس این مساله خاتمه داده شود و به جلسه شورای رقابت بسنده نمی شود و در یک ساعت ۲۰ هزار واحد بورس می‌ریزد. مجمع تشخیص مصلحت براساس مسئولیت خود تصمیمی در زمینه خودرو می گیرد و بخش های مختلف در این زمینه تصمیم می‌گیرد.