کد خبر: 8546 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 17 اردیبهشت 1402
رئیس جمعیت هلالاحمر خبر داد
برقراری بیمه برای امدادگران پس از ٢٠سال
رئیس جمعیت هلالاحمر ضمن تشریح مهمترین اقدامات این سازمان در سال ١۴٠١ گفت: در چهار ماه پایان سال گذشته، ٧٠٠ هزار نفر به جمعیت داوطلب جوان این سازمان اضافه شد.
به گزارش ایرنا، پیرحسین کولیوند روز شنبه (١۶ اردیبهشت ماه ١۴٠٢) در نشستی خبری با اصحاب رسانه که بهمناسبت هفته هلالاحمر در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به یکصد و یکمین سالگرد تأسیس جمعیت هلالاحمر ایران، افزود: در سال گذشته، در ۴١٧ شهرستان کشور ۱۰۰هزار نهال در کمتر از ٢٠ دقیقه بههمت جوانان جمعیت هلالاحمر کاشته و ثبت جهانی شد.
وی با اشاره به برگزاری مراسم تحلیف جوانان توسط این سازمان، تصریح کرد: این مراسم طی ۲ سال اخیر در مشهد مقدس و در قالب راهیان نور انجام میشود و از مهمترین طرحهای جمعیت هلالاحمر است.
کولیوند ادامه داد: برگزاری اردوهای جهادی و پرورشی با محوریت جوانان، توسعه تیمهای سحر و خدمترسانی در حوادث اخیر ترکیه ، ایجاد تیم یاران آسیبپذیر، توانمندسازی جوانان، وضع و برقراری بیمه برای امدادگران و نجاتگران نیز از دیگر اقدامات مهم یک سال گذشته است.
وی توضیح داد: جمعیت امدادگر هلالاحمر باوجود ٢۴٠ ساعت کار فاقد بیمههای اجتماعی بازنشستگی و... بودند و پوشش بیمهای این جمعیت در سال ١۴٠١، پس از ٢٠سال اتفاق افتاد.
کولیوند حضور پررنگ جوانان در عرصههای اجتماعی، توسعه خانههای هلال، حضور فعال جمعیت هلالاحمر در عملیاتهای امدادرسانی، کمک به ترکیه (با ١۶ هواپیما) را از دیگر اقدامات اساسی این سازمان برشمرد و افزود: دلیل اصلی تقدیر از جمعیت هلالاحمر و دریافت عالیترین نشان صلیب سرخ به این سازمان نیز بهجهت خدمترسانی صادقانه داوطلبان هلالاحمر است.
وی با اشاره به برخی تفاهمنامهها ادامه داد: انعقاد ٢٠ تفاهمنامه با کشورهای مختلف از جمله روسیه، خدماترسانیهای بینالمللی در مراسم پیادهروی اربعین و حج، شفافسازی مالی و مبارزه با فساد نیز از اقدامات حائز اهمیت در این راستا است.
کولیوند یادآور شد: مولدسازی گسترده نیز در دستور کار قرار گرفته و برخی اموال مربوطه در این راستا هم بازگردانده شد. عمل به نیت واقفین، همکاری با شرکتهای دانشبنیان، کمک به سلامت جامعه (در تولید داروهای موردنیاز مردم)، ایجاد مرکز نوآوری و نیز تغییرات اقلیمی و تدوین سند تحول اقتصادی و سند تحول دیجیتال نیز در این بازه زمانی محقق شد.
وی اضافه کرد: ایجاد و راهاندازی مرکز داده، نوسازی آمبولانسها، هوشمندسازی خدمات، توسعه آموزشهای خصوصی و عمومی، ایجاد و توسعه مرکز شبیهسازی مخاطرات با ارائه فعالیتهای بینالمللی نیز در دستور کار قرار گرفته و نیز پیشبینی میشود که ١٠٠ دستگاه خودروی نجات تحویل گرفته شود.
وی با اشاره به ترویج فرهنگ حسینی بهعنوان یکی دیگر از اقدامات مهم این سازمان طی یکسال اخیر، اظهارداشت: یک اجتماع باشکوه در تهران در ورزشگاه آزادی با حضور ١٠١ جوان فعال بهمناسبت هفته هلالاحمر احمر برگزار خواهد شد.
کولیوند در ادامه این نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر فروش چادرهای هلالاحمر در بازار آزاد نیز اظهارداشت: این موضوع عمومیت نداشته و بهندرت اتفاق میافتد؛ در همه طرحها و برنامهها نیز سودجویان وجود داشته و هوشمندسازی خدماترسانی جمعیت هلالاحمر هم بر همین اساس در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
وی افزود: عملیات خدمترسانی در حج نیز بهعهده جمعیت هلالاحمر و در قالب ٣مرحله انجام میشود؛ قبل از اعزام به حج زائران مورد معاینه و بررسی قرار گرفته و تأیید استطاعت میشوند؛ در حال حاضر نیز بیش از ٩٠درصد زوار (از لحاظ سلامت بدنی) تایید شده و واکسنها نیز توزیع شده است؛ که مطابق با ضوابط مربوطه اقدامات مرتبط با واکسیناسیون هم باید ۱۰ روز قبل از اعزام به پایان برسد.
کولیوند تصریح کرد: امسال از پزشکان و پیراپزشکان داوطلب به کمک نیز استفاده شده است و ۴۰۰ زائر به حج مشرف خواهند شد. در مکه هم متخصصین مربوطه حضور داشته و بیمارستان، مرکز درمانی و مرکز خدمات صحرایی (در منا و عرفات) جهت کمک به زائرین تدارک دیده شده است.
به گفته وی، روند درمان نیز پس از حج ادامه خواهد داشت و به زائران (بیماران دیابتی و...) نیز توصیه میشود که به میزان نیاز دارو به همراه داشته باشند.
وی توضیح داد: جمعیت هلالاحمر داروهای موردنیاز زوار را تدارک میبیند؛ اما منعی برای همراه داشتن دارو وجود نداشته و بر این اساس توصیه میشود که زائرین و مسافران داروهای موردنیاز خود را به همراه داشته باشند.
این مسئول با اشاره به همکاری ایران و عربستان در این زمینه، گفت: با سازمان هلالاحمر و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عربستان نیز همکاریهای ارزشمندی در این راستا انجام گرفته و مرکز پزشکی ج.ا در مکه هم (نسبت به سال گذشته) ارتقاء یافته است.
کولیوند در ادامه با اشاره به مصوبه دولت در خصوص تجهیز انبارها نیز یادآور شد: براساس یک مصوبه از طرف دولت در پایان سال ۱۴۰۱، تجهیز انبارها و نوسازی ناوگانها نیز باید تکمیل شده و به سرانجام میرسید؛ اما سازمان برنامه و بودجه صرفا ۱۰درصد از اعتبارات مربوط به این طرح را تخصیص داد و بر این اساس، برنامه مذکور به انجام نرسید.
به گفته وی اما با تاکیدات دولت مبنی بر انجام این طرح و نیز گفت وگوهای انجام گرفته در ماه مبارک رمضان، مقرر شده است، اعتبارات لازم برای اجرای این برنامه اختصاص یافته و انبارها تجهیز و ناوگانها هم نوسازی شوند.
کولیوند همچنین اضافه کرد: امروز قرارداد دریافت ۳۰۰ دستگاه آمبولانس هم به امضاء رسیده و تا پایان سال مقرر شده است، هزار دستگاه نجات دریافت شود.
تاثیر تحریمها بر فعالیتهای جمعیت هلالاحمر
کولیوند در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر تاثیر تحریمها بر فعالیت این سازمان نیز تصریح کرد: تحریمهای ظالمانه طبیعتا روند انجام برخی از اقدامات جمعیت هلالاحمر را با دشواری روبهرو میکند. برای نمونه، برخی از داروهای موردنیاز را نمیتوان به سهولت وارد کرد. بالگرد دید در شب به دلیل وجود همین تحریمها وارد نمیشود و اکنون این سازمان برای خدمترسانی در شب (باوجود ۲۲ بالگرد)، بالگرد دید در شب را در اختیار ندارد.
رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به تاثیر این تحریمها بر نیازمندان ادامه داد: نوسازی این بالگردها نیز در دستور کار سازمان قرار داشته و بنابر اخباری از «امیر قربانی» مبنی بر دستیابی به یک تکنولوژی جدید، پیشبینی میشود که بتوان بالگردها را به دید در شب تجهیز کرد.
کولیوند ضمن اشاره به همکاری جمعیت هلالاحمر با صلیب سرخ گفت: نماینده هلالاحمر در این مجمع مسئول جمعآوری اطلاعات در این زمینه است و موضوعات مربوط به تحریمها را پیگیری میکند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر فعالیت شبانهروزی داروخانههای هلالاحمر نیز تشریح کرد: داروخانههای هلالاحمر با حکم شخصی من در ایام نوروز ۲۴ ساعته فعالیت میکرد؛ اما فعالیت ۲۴ ساعته در طول سال نیازمند موافقت و مجوز سازمان غذا و دارو است.
این مسئول درباره اقدامات جمعیت هلالاحمر در زمینه تغییرات اقلیمی نیز گفت: مباحث مربوط به تغییرات اقلیمی در حوزه فعالیتهای جمعیت هلالاحمر نبوده و این نهاد در حوزه اختیارات دیگر دستگاهها ورود نمیکند. تبعات مربوط به این حوادث اعم از سیل و زلزله با این سازمان است که ۱۴۰ هزار نخبه در این راستا با سازمان همکاری میکنند.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص واکسن فلج اطفال نیز اعلام کرد که تزریق این واکسن اکنون کنسل شده است.
ضرورت افزایش تابآوری اجتماعی در کشور
کولیوند در ادامه بر ضرورت افزایش تابآوری اجتماعی در کشور تاکید کرد و گفت: روز جمعه ۱۵ اردیبهشت زلزلهای به بزرگی ۳.۹ ریشتر شهرستان ملارد در استان تهران را لرزاند و این واقعه نگرانی هموطنان را به دنبال داشت و این مساله حاکی از ضرورت افزایش تابآوری در جامعه است؛ سفیران روانی در کشور باید افزایش یافته و دیگر دستگاههای مسئول در این زمینه نیز باید همراهی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به همکاری این سازمان با ستاد کل نیروهای مسلح نیز گفت: اکنون ۲۰۰ نفر سهمیه به سازمان هلالاحمر داده شده و ۴۰۰ نفر (طی دو سال) میتوانند در حرفه تخصصی خود دوران سربازی را بگذرانند.
وی آسیبشناسی خدمات اربعین، ایجاد پایگاههای هلالاحمر؛ از نجف تا کربلا و برگزاری دو کنگره بینالمللی در ایران و عراق برای ایجاد هماهنگی در مراسم اربعین را از دیگر اقدامات جمعیت هلالاحمر در زمینه حمایت از زائرین عنوان کرد.