صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8556  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 17 اردیبهشت 1402
    در هفدهمین نشست خبری جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی مطرح شد
    جشنواره شیخ بهایی؛ عامل نقش‌آفرین‌ساز بازیگران زیست بوم نوآوری
    سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی عامل نقش‌آفرین‌ساز بازیگران زیست بوم نوآوری است، گفت: این جشنواره فضا را برای توسعه، تشویق کسب‌وکارها و همچنین فضاسازی برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.
    به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نشست خبری هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با اصحاب رسانه در سالن شهدای علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. امید رضایی فر، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف، در این نشست خبری اظهار کرد: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی یکی از برنامه‌های اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که به ابتکار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود. وی افزود: مجموعه معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فضایی را برای مدیریت پارک‌های علم و فناوری، سیاست‌گذاری و هماهنگی ایجاد کرده است و در ۱۵ تا ۲۰ سال بعد از شکل‌گیری و بلوغ این فضا، به دنبال برگزاری جریاناتی و برنامه‌هایی مانند جشنواره ملی شیخ بهایی، برنامه دستیار فناوری و برنامه گرنت فناوری هستیم.
    سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف گفت: علاوه بر برنامه‌های اصلی که در سال گذشته طراحی شد، سعی شد به وسیله تکمیل مطالعات خود، سیاستگذاری‌های جدیدی انجام دهیم. رویکردی که بیش از همه در این حوزه انتظار داریم این است که بتوانیم با یک فرآیند همکارانه در سطح ملی، مجموعه فناوری را علاوه بر فرهنگ‌سازی در سطح عمومی و به نوعی مردمی سازی آن، به فضای اقتصادی جامعه به صورت مؤثر متصل کنیم.
    رضایی فر ادامه داد: عملاً زاویه نگاه ما به موضوع فناوری به نوعی باید با یک ساختار منسجم و هماهنگ با همکاری بازیگران دیگر در حوزه‌‌های مختلف اعم از جامعه، صنعت، کشاورزی و صادرات همراه و فضای متعامل و مناسبی را طراحی شود.
    وی خاطرنشان کرد: در همین راستا در سال ۱۴۰۲ در ادامه مسیری که داشتیم، همکاری‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی با برخی از متصدیان مانند وزارت صمت داشته‌ایم. سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر تشکیل بازارهای مناسب دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های نوپا اظهار کرد: نقش پارک‌های علم و فناوری از فضای کنار دانشگاه باید به سمت تأثیرگذاری مستقیم به عنوان بازار فناوری در سطح جامعه برسد و این فرایند نیازمند همکاری و شناخت بازیگران مختلف است. ایجاد بازارهای سهام برای کسب‌وکارهای نوپا، بسترسازی برای ایجاد بیمه‌ با توافق با شرکت بیمه مرکزی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله اقداماتی هستند که در معاونت نوآوری و فناوری در حال پیگیری است. رضایی فر افزود: یکی از برنامه‌های جدی که در راستای فرهنگ‌سازی و نقش‌آفرین سازی برای بازیگران مختلف این حوزه داریم برگزاری مجموعه جشنواره‌ها و اهدای جوایز ویژه‌ای است اگرچه از گذشته وجود داشته است اما سعی می‌کنیم آن را تقویت کنیم. جشنواره خوارزمی، جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی و جایزه ملی یونسکو از جمله این جوایز و برنامه‌ها است که تلاش دارد به نحوی فضای تشویق را برای فن آفرینان و مجموعه‌های ایجادکننده کسب‌وکار در کنار حضور سرمایه‌گذاران برای نقش‌آفرینی جدید ایجاد کند.
    وی ادامه داد: جشنواره شیخ بهایی یکی از برنامه‌های اصلی در این راستا است که فضا را برای توسعه و تشویق کسب‌وکارها و همچنین فضاسازی برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.
    جشنواره شیخ بهایی؛ حلقه واسطه سرمایه‌گذاران و طرح‌های فناور
    در بخش دیگری از این نشست قاسم مصلحی، رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، اظهار کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان که پایه‌گذار پارک‌های علم و فناوری کشور محسوب می‌شود، امروز بیش از 700 شرکت دانش‌بنیان و فناور خصوصی را در خود جای داده و اشتغال‌زایی افزون بر 8500 نفری را ایجاد کرده است. دستاوردهای شهرک نیز ناشی از تعامل با بخش خصوصی است.
    وی افزود: ما به عنوان یک دستگاه دولتی، تسهیلگر ارتباط مناسب بین عناصر زیست بوم فناوری و بخش خصوصی هستیم. جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی نیز با هدف گرد هم آوردن اجزای مختلف این زیست بوم برگزار می‌شود؛ از یک سو علم و دستاوردهای علمی دانشجویان و فناوران و از سوی دیگر سرمایه‌گذاران به عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای این زیست بوم. رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه داشتن صرف حق امتیاز اختراعات و فناوری‌ها در دنیای امروز حدود 20 تا 30 درصد مسیر ارزش‌آفرینی است، گفت: حدود 70 درصد مسیر مربوط به تجاری‌سازی این فناوری و اختراعات است که در اجرای این مهم، سرمایه‌گذاران نقش پررنگی بر عهده دارند.
    ظهور شرکت‌های قدرتمند؛ ماحصل برگزاری جشنواره ملی شیخ بهایی
    وی اضافه کرد: جشنواره شیخ بهایی در ادوار مختلف اهداف خود را بر اساس نیازهای روز تغییر داده است. زمانی که نام این جشنواره، جشنواره کارآفرینی شیخ بهایی بود، توجه چندانی به موضوع کارآفرینی در کشور نمی‌شد. پس از گذشت چند سال، وزارت کار یا بخش‌های دیگر به این حوزه وارد شدند و بنابراین جشنواره شیخ بهایی با یک ابتکار عمل به حوزه فن آفرینی وارد شد. این جشنواره در مفاهیمی مانند نوآوری، فن آفرینی و حضور سرمایه‌گذاران پیشرو بوده و توجه ویژه به نوآوری و فناوری‌هایی داشته است که قرار بوده در آینده وارد بازار شود. رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه برخی از شرکت‌هایی که در دوره‌های قبلی جشنواره حضور داشتند، امروز دارای درآمدهای بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال هستند، اظهار کرد: توجه به فعالیت‌های فناورانه و دانش‌بنیان همواره مورد توجه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بوده است و بحث اقتصاد دانش‌بنیان در آن محدود به یک دوره زمانی خاص نیست. مصلحی افزود: با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی لازم انجام شده تا با حضور سرمایه‌گذاران در هفدهمین جشنواره ملی شیخ بهایی، جلسات حضوری میان این افراد و صاحبان طرح و ایده برگزار شود. همچنین در این حوزه تلاش شده تا از سرمایه‌گذران خیّر استفاده شود که کار بسیار دشواری است. باید به این نوع سرمایه‌گذاری به عنوان یک فعالیت اجتماعی توجه شود. وی ادامه داد: یکی از نکات قوت جشنواره ملی شیخ بهایی حضور شرکت‌های صنعتی بزرگ مثل فولاد مبارکه است علاوه بر حمایت از جشنواره، به قصد سرمایه‌گذاری روی طرح‌های مختلف حاضر در جشنواره حضور خواهند داشت. وقتی این صاحبان سرمایه وارد میدان شوند، طرح‌های فناورانه به شدت رشد و توسعه می‌یابد. رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ساختار هفدهمین دوره این جشنواره اظهار کرد: در این جشنواره دو قسمت مسابقه‌ای و غیر مسابقه‌ای وجود دارد. بخش مسابقه‌ای شامل سه بخش طراحان کسب‌وکار (ایده‌هایی که هنوز به انتها نرسیده اما ظرفیت تجاری‌سازی دارد) فن آفرینی و تجاری‌سازی فن آفرینی ( شرکت‌های نوپا و شرکت‌های رشد یافته در حوزه فناوری) است.
    مصلحی تصریح کرد: بسیاری از ایده‌هایی که در پارک‌های علم و فناوری وجود دارد، پس از تکمیل می‌تواند به تولید انبوه و صنعتی برسد که اصطلاحاً به آن فناوری صنعت ساز گفته می‌شود. در این جشنواره یک جایزه هم برای این منظور تعلق خواهد گرفت که به یاد مرحوم دکتر شیخ زین‌الدین، به این نام و با مشارکت علمی و فناوری ریاست جمهوری اهدا می‌شود. وی ادامه داد: در بخش غیر مسابقه‌ای نیز بحث فرصت‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد که طرح‌های مناسب و مستعد سرمایه‌گذاری را پس از بررسی‌های دقیق به سرمایه‌گذاران معرفی می‌کند و از بخش‌های دولتی و غیر دولتی برای در آن حضور دارند. یکی از برنامه‌های ما در این جشنواره، ترویج و فرهنگ‌سازی پیرامون این موضوع است.
    رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ادامه داد: برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور متخصصان خارجی، نمایشگاه معرفی دستاوردهای شرکت‌های فناور و نامزدهای نهایی جشنواره نیز از دیگر برنامه‌های این نشست است. از آنجا که این جشنواره پس از دو دوره به صورت حضوری برگزار می‌شود، امیدواریم همانند گذشته این بتواند اثرگذاری خوبی داشته باشد.
    حضور 500 طرح فناور در هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
    عبدالرضا کبیری، دبیر جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، نیز گفت: در بخش طراحان کسب‌وکار جشنواره ۲۰۱ طرح و در بخش فن آفرینی و تجاری‌سازی فناوری ۲۹۶ طرح به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است بنابراین مجموع طرح‌های دریافت رسیده به این دوره از جشنواره به 497 طرح از ۲۸ استان می‌رسد. وی افزود: در بخش طراحان کسب‌وکار سه برگزیده، در بخش فن آفرینی و تجاری‌سازی فناوری در ۲ زیرمجموعه شرکت‌های نوپا و شرکت‌های رشدیافته هر کدام ۳ شرکت و در بخش فن آفرینی صنعت ساز نیز یک منتخب وجود خواهد داشت. این در حالی است که در دوره هفدهم جایزه ویژه مدیریت شهری اصفهان برای فناوری‌های مرتبط با این حوزه در نظر گرفته شده و بر اساس آن ۳ طرح برتر هم در این بخش برگزیده خواهند شد. کبیری با بیان اینکه جشنواره شیخ بهایی زمینه ساز اثرگذاری در اقتصادی دانش‌بنیان بوده است، گفت: در این دوره از جشنواره توجه به فناوری های نوپدید و نوظهور و همچنین شناسایی چالش‌ها و راهبردهای رشد کسب‌وکارها، معرفی مهارت‌های ارتباطی در بازار کار جهانی و کلان‌روندها در صنایع بزرگ کشور بیشتر مورد توجه است. در همین راستا جایزه نفر اول در بخش شرکت‌های رشدیافته ۲۰۰ میلیون تومان و بقیه برگزیده‌ها به ترتیب کمتر، در بخش طراحان کسب‌وکار ۱۵۰ میلیون تومان و فن آفرین صنعت ساز ۳۰۰ میلیون تومان است‌.
    وی با اشاره به حضور میهمانان ملی و بین‌المللی خاطرنشان کرد: برگزاری نشست تخصصی نیز با سخنرانی فیلیپ کاررا از پرتغال، کارگاه آموزشی حرکت به سمت بازارهای جهانی با یادگیری مهارت‌های نرم و دو نشست معرفی فناوری‌های روز در صنایع معدنی و فولاد از دیگر برنامه‌های این جشنواره است. در پایان نیز برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی و از آن‌ها تجلیل خواهد شد.
    شایان ذکر است هفدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت در مهمانسرای عباسی اصفهان برگزار خواهد شد. «فناوری‌های نوظهور و آینده‌نگر»، «فناوری‌های صنعت‌ساز»، «رفع نیاز صنعت در دوران تحریم»، «صنایع نفت، گاز و پتروشیمی»، «محیط زیست، آلودگی هوا، آب و انرژی، مدیریت منابع آب»، «نیازهای صنعت دارو، مهندسی پزشکی»، «فناوری‌های نرم، هویت‌ساز و صنایع خلاق»، «زیست‌فناوری، نانو، کشاورزی و صنایع غذایی» و «صنایع IT، ICT و هوش مصنوعی» موضوعات این دوره از جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی را تشکیل می‌دهد.