صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8837  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 21 اردیبهشت 1402
    ۱۲ هزار مگاوات ناترازی در تولید و مصرف برق
    افزایش احتمال خاموشی‌ در تابستان داغ پیش‌رو
    دولت راهکار جلوگیری از قطعی برق را صرفه‌جویی مردم در مصرف برق می‌داند اما به گفته کارشناسان، مشکل اصلی در ناترازی ۱۲ هزارمگاواتی در تولید و مصرف برق بوده و توصیه مردم به صرفه‌جویی بعید است بتواند جلوی خاموشی‌های ناگزیر را بگیرد. روزهای گرم سال نزدیک است و پیش‌بینی‌ها حاکی است که امسال تابستان گرم‌تری نسبت به سال‌های گذشته خواهیم داشت. اما مسئولان صنعت برق مدعی شده‌اند که برای تابستان گرم آمادگی کامل دارند.پیام باقری، رئیس سندیکای صنعت برق گفته است که ایران با ناترازی ۱۲ هزار مگاواتی در تولید و مصرف برق مواجه شده است.این موضوع سال‌هاست که اصلاح الگوی مصرف را به حاشیه رانده است.
    مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی برق نیز پیش‌بینی کرده است که امسال ناترازی برق به ۱۰ الی ۱۱ هزار مگاوات برسد. اما او راهکار را در طرح پاداش صرفه‌جویی می‌داند. از سویی دیگر به گفته او امسال هیچ‌گونه جداول خاموشی برنامه‌ریزی شده منتشر نخواهد شد.
    علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز اعلام کرده است که در بخش خانگی، عمده برنامه ریزی این وزارتخانه بر پاداش صرفه جویی است. به گفته او نرخ این پاداش تا ۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات صرفه جویی است آن هم در شرایطی که نرخ خرید برق در مناطق عادی ۱۰۰ تومان در هر کیلووات ساعت است، در مناطق گرمسیر نرخ خرید برق حدود ۲۵ تومان در هر کیلووات ساعت است به عبارت دیگر بیش از نرخ خرید برق پاداش داده می شود که البته به صورت پلکانی است. بر اساس سناریو اول مقدار مصرف حدود ۳ درصد، در سناریو متوسط مصرف حدود ۴.۵ درصد و در بدبینانه ترین حالت مصرف حدود ۶ درصد افزایش خواهد یافت. البته ما برنامه ریزی های خود را بر اساس بدترین سناریو تدوین کرده ایم. در این سناریو مقدار مصرف به حدود ۷۳ هزار مگاوات خواهد رسید. برای پوشش این میزان از مصرف جدای از ظرفیت جدیدی که ایجاد شده باید به دنبال جبرای کسری ها از محل مدیریت مصرف و تشویق مشترکین کم مصرف، جابه جایی بار و همچنین برخورد جدی با مشترکین پر مصرف داشته باشیم. ضمن اینکه برخورد جدی با مشترکین پر مصرف هم در دستور کار ما قرار گرفته است.
    گرمای سوزان تابستان
    پروفسور حسین اردکانی، پدر هواشناسی ایران در مصاحبه‌ای هشدار داده است که تابستان تابستان ۱۴۰۲ دمای هوا به بیش از اکستریم یا فَرین (دمای هوای بیشتر از نرمال) می‌رسد. به همین دلیل بهتر است وزارت نیرو از هم‌اکنون تمهیدات لازم را برای تأمین برق کشور بیندیشد. به گفته او دمای هوا در تهران به ۴۳ تا ۴۴ درجه سانتیگراد می‌رسد و خوزستان نیز دمای هوا تا ۵۴ درجه خواهد رسید. از موارد نگران‌کننده تورم و گرانی امسال برای مردم، گرانی برق است. خبرهای ضد و نقیضی درباره افزایش چشمگیر تعرفه برق منتشر شده که مردم از هم اکنون در مصرف برق صرفه‌جویی می‌کنند تا از پس هزینه قبض آن برآیند.رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق گفته است که تعرفه مشترکین به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت.به گفته او بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته برق مشترکینی که بیش از ۲ برابر الگوی مجاز مصرف می کنند، قطع خواهد شد.
    وعده محقق شده وزیر نیرو
    محرابیان، وزیر نیرو، در زمان آغاز فعالیت دولت سیزدهم، ایجاد ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی را در طول چهار سال به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی خود معرفی کرد. اگرچه تابستان گذشته وعده او محقق شد اما همچنان مشکل قطعی برق در کشور رفع نشده است.  اواسط خرداد ۱۴۰۱ بود که برق شهرستان ورامین قطع شد. این یک نمونه از قطعی برق در سال گذشته بود.از سویی دیگر قطعی برق در تابستان برای صنایع مختلف نیز مشکل‌ساز شد.حمیدرضا صالحی، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی به تعادل گفته بود: کشور با ناترازی تولید و مصرف برق مواجه است. این موضوع به شرکت‌های بورسی لطمه می‌زند و در نتیجه مردمی که سهامدار هستند ضرر می‌کنند. به این ترتیب صنعت، پتروشیمی و فولاد نیز متحمل ضرر می‌شوند.باوجودادعاهای مسئولان صنعت برق و وزارت نیرو، احتمال قطعی برق با وجود گرمای هوا و ناترازی ۱۲ هزار مگاواتی در تولید و مصرف برق همچنان وجود دارد. بر اساس گفته‌های کارشناسان، راهکار جلوگیری از قطعی برق نه صرفه‌جویی در مصرف آن بلکه واقعی کردن قیمت‌ها، توسعه نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس و کاهش تصدی‌گری دولت است.