صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل با حضور رئیس‌جمهور به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی همراه اول با دستور رییس‌جمهور سایت‌های 5G کشور از مرز ۱۸۰۰ عبور کرد در آستانه روز جهانی ارتباطات، سایت نسل پنجم همراه اول در کتابخانه ملی ایران افتتاح شد تا تعداد سایت‌های 5G کشور از ۱۸۰۰ عبور کند.
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 9328  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 31 اردیبهشت 1402
    زلنسکی و نشست سران گروه هفت
    ولودیمیر زلنسکی دیروز (شنبه) برای شرکت در اجلاس سران گروه هفت در ژاپن وارد هیروشیما شد. به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه یومیوری، هواپیمای ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در فرودگاه هیروشیما بر زمین نشست. این نخستین سفر زلنسکی به آسیا از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ است.
    در ابتدا گفته می‌شد که زلنسکی به صورت آنلاین در این اجلاس شرکت می‌کند، اما بر اساس اطلاعیه دولت ژاپن، او «ابراز تمایل شدیدی» کرد که شخصا در هیروشیما حاضر شود.
    زلنسکی قرار است در نشست برنامه‌ریزی‌شده یکشنبه، از اعضای گروه هفت بخواهد تا تحریم‌های خود علیه روسیه را تشدید کرده و کمک‌های مضاعفی به اوکراین ارائه کنند.
    زلنسکی دقایقی بعد از ورود به ژاپن در توییتر نوشت: ژاپن، گروه هفت، نشست‌هایی مهم با شرکا و دوستان اوکراین، امنیت و همکاری تقویت‌شده برای پیروزی. امروز به صلح نزدیک‌تر می‌شویم.
    سفر زلنسکی به هیروشیما یک روز پس از آن صورت گرفت که کاخ سفید اعلام کرد به متحدان خود اجازه می‌دهد تا جنگنده‌های آمریکایی اف-16 خود را به اوکراین بفرستند. زلنسکی پیش از سفر به ژاپن این اقدام را «تاریخی» خواند و افزود که امیدوار است در نشست‌های گروه هفت درباره مباحث عملی اجرای این طرح رایزنی شود.
    جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: می‌توان گفت که جو بایدن (رئیس‌جمهوری آمریکا) با زلنسکی دیدار خواهد کرد. بایدن مشتاق است که فرصتی برای گفت‌وگوی رو در رو با زلنسکی پیدا کند.
    سفر زلنسکی همچنین فرصت خوبی است تا او با رهبران کشورهای قدرتمندی که هنوز متحد اوکراین نیستند، گفت‌وگو کند؛ کشورهایی مانند برزیل و هند که حمله روسیه به اوکراین را محکوم نکرده‌اند.
    وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد که زلنسکی در نشست گروه هفت درباره اوکراین و همچنین جلسه‌ای با محوریت «صلح و ثبات» حضور خواهد داشت.
    جنگ اوکراین باعث شده تا نگرانی‌ها از احتمال حمله مشابه چین به تایوان افزایش یابد. تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و حمله نظامی را یکی از راه‌های پس گرفتنش می‌داند. پکن ارتباط دیپلماتیک مستقل کشورها با تایوان را مردود می‌داند.
    بحران در تنگه تایوان که یک مسیر تجاری بسیار مهم است، می‌تواند اقتصاد جهانی را دچار اختلال کرده و به مناقشات گسترده‌تر منجر شود.
    تسای اینگ ون، رئیس‌جمهوری تایوان امروز گفت که این جزیره نه قصد تحریک چین را دارد و نه در برابر فشارهایش کوتاه می‌آید.
    نشست سران گروه هفت در حالی در هیروشیما برگزار شده که با وجود تمهیدات شدید امنیتی، مخالفان تسلیحات هسته‌ای و دخالت‌های غرب در امور دیگر کشورها اقدام به برپایی تظاهرات کردند. در روز نخست برگزاری این اجلاس تظاهرکنندگان بنرهایی در دست داشتند که رویشان شعارهایی از جمله «نه به جنگ هسته‌ای» و «نه به نشست استعماری گروه هفت» نوشته شده بود.