سرمقاله

نشانه‌گیری‌های اروپا علیه تهران ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 9548  |  صفحه ۱۰ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 03 خرداد 1402
    حسن بهشتی پور:
    بدون «FATF» از توافق با عربستان هم سود نمی‌بریم
    «اف ای تی اف» موضوعی نیست که ما از آن برداشت توطئه داریم و معتقدیم که مانع از مبادلات ایران و دوستانش می‌شود. چرا که ارتباطات اقتصادی ایران با حماس و حزب الله و گروه‌های مقاومت از مسیر بانکی صورت نمی‌گیرد.
    حسن بهشتی پور, کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با فراز، در رابطه با تشدید محدودیت‌ها و سختگیری برای ایران در جوامع بین الملل گفت:  بالاتر از سیاهی رنگی نیست. من بعید می‌دانم که بتوان بدتر از این را برای ایران و کره شمالی در نظر گرفت. کره شمالی نسبت به ایران مبادلات کمتری دارد ولی ایران حتی وقتی می‌خواهد با کشورهای همسایه‌اش مبادلاتی انجام دهد دچار مشکل است. کشور های منطقه و کشورهای همسایه هم بدون مجوز های «اف ای تی اف» نمی‌توانند با ایران مبادلات پولی و مالی داشته باشند. امروز عراق نمی‌تواند بدهی‌های ایران را بپردازد. این وضعیت دلیلی جز تحریم‌های آمریکا و مساله اف ای تی اف ندارد.
    او افزود: برخی علاقمند هستند سفره مردم و مسائل بین الملل را جدا از هم بدانند ولی واقعیت این است که این دو با هم ربط دارد. فعلا هژمون پولی آمریکا در نظام بین الملل مسلط است. اینکه بعدها بتوانند زور دلار را کم کنند یا نه مشخص نیست. ولی فعلا بالای ۸۰ درصد از داد و ستد اقتصادی جهان به طور مستقیم و غیر مستقیم با دلار آمریکا انجام می‌شود.
    بهشتی پور با تاکید بر اینکه امروز حتی مبادلات با عربستان هم امکان پذیر نیست گفت: «بعد از عادی سازی روابط با عربستان سعودی می‌خواستیم به روابط اقتصادی شکل بدهیم ولی با این مشکل روبرو شدیم و اف ای تی اف مانعی جدی برای مبادلات است.»
    او ادامه داد: :«اف ای تی اف» موضوعی نیست که ما از آن برداشت توطئه داریم و معتقدیم که مانع از مبادلات ایران و دوستانش می شود. ارتباطات اقتصادی ایران با حماس و حزب الله و گروه های مقاومت از مسیر بانکی صورت نمی‌گیرد. از این رو عضویت ما در پالرمو و سی اف تی دو معاهده مورد بحث برای ایران مشکل ساز نخواهد شد. راه حل منطقی این است. 
    بهشتی پور گفت: مخالفان این دو معاهده معتقد هستند که قبول این دو بخش برای ایران مشکل بوجود می آورد و ایران دچار خود تحریمی خواهد شد. درحالیکه به نفع ما است که مقررات اف ای تی اف را به طور کامل بپذیریم، در اف ای تی اف گروه زیر مجموعه ای وجود دارد به نام گروه اوراسیا که قزاقستان و روسیه و چین و هند وتاجیکستان و قرقیزستان و چند کشور آسیای مرکزی عضو آن هستند. ما می توانیم مشمول گروه های زیر مجموعه اف ای تی اف باشیم و با این گروه رابطه داشته باشیم و مشکلاتمان را با اجرای مقررات اف ای تی اف از این طریق حل کنیم.
     وی در پایان گفت: موضوع گره نزدن سفره مردم به مسائل بین الملل از برداشت های اشتباهی بود که از ابتدا در این دولت وجود داشت و این رویکرد از اساس غلط است؛ این واقعیت اقتصاد است که اگر مذاکرات به نتیجه برسد واکنش بازار مثبت است؛ از این رو دست غیب و گروه توطئه گری وجود ندارد واکنش بازار به تحولات همین است .