سرمقاله

کابوس تابستان برای مستاجران ‪/‬ ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعطای تندیس زرین مسوولیت‌پذیری اجتماعی و‌ فرهنگ سازمانی به همراه اول
  • ثبت نام کرمان موتور اقساطی مهرماه 1403
  • یک نماینده مجلس: چند شغله بودن مدیران در بدنه دولت قابل پذیرش نیست / رئیس جمهور نظارت کند
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 12495  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 25 تیر 1402
    افغانستان، می‌تواند نقطه اتصال چین و ایران باشد
    اولین قطار باری ترکیه از مسیر ریلی ایران به افغانستان به تازگی به راه افتاد تا آغازی برای احداث کریدور ریلی چین - افغانستان - ایران باشد و در ادامه کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، افغانستان و ایران به اروپا را تکمیل کند.
    به گزارش ایسنا، راه‌آهن برون‌مرزی خواف- هرات در آذرماه سال ۱۳۹۹ بهره‌برداری شد و بهمن ماه همان سال با تشکیل کمیسیون تحویل موقت، قطعه سوم راه‌آهن خواف- هرات حدفاصل ایستگاه شمتیغ تا ایستگاه روزنک به طول ۶۲ کیلومترتحویل اداره کل خط آهن دولتی افغانستان شد؛ اما در زمان تغییرات سیاسی در این کشور بخش‌هایی از محور و ایستگاه روزنک دچار خسارات تخریبی و سرقت شد و در نتیجه عملیات اجرایی در باقی‌مانده مسیر ممکن نبود.
    در عین حال آذرماه سال گذشته بود که اعلام کرد ایران و افغانستان برای ترمیم خسارات واردشده به مسیر از سوی افغانستان توافق کردند تا پس از تایید شرکت ساخت‌وتوسعه به‌عنوان مجری طرح، عملیات بخش باقیمانده که در تعهد ایران بود آغاز شود و این خط مجدد آماده بهره‌برداری شود.
    با توجه به اهمیت بهره‌برداری راه‌آهن خواف- هرات برای دو کشور، تسهیل صادرات و واردات کالا و جابه‌جایی مسافر و همچنین دسترسی ریلی کشور افغانستان به آب‌های آزاد و کشورهای همسایه راه‌آهن خواف- هرات از مهمترین اولویت‌های زیرساختی دو کشور در توسعه ترانزیت بین‌المللی به حساب می‌آید و از این رو دو کشور برای تکمیل این خط آهن، عزم جدی دارند. از این رو هفته گذشته بود که بهره‌برداری از راه‌آهن خواف هرات که در جریان تغییر حکومت افغانستان آسیب دیده بود پس از اصلاح با اعزام یک قطار حامل ریل آغاز شد.
    در این راستا سیدحسین میرشفیع -مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور زیربنایی- به ایسنا گفت: اعزام قطارهای تجاری با مقصد روزنک هرات در افغانستان در توسعه تجارت دو کشور بسیار موثر است. بهره‌برداری تجاری از این پروژه مقدمه‌ای برای احداث راه‌آهن هرات به سمت چین با سرمایه‌گذاری و اجرا توسط شرکت‌های ایرانی محسوب می‌شود و گام موثری در توسعه همکاری‌های دو ملت است.