سرمقاله

نتیجه انتخابی درست؛ خروج ورزش از کما ‪/‬ حجت اله اکبرآبادی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مقایسه و معرفی مدل‌ های مختلف YDP یاماها
  • جشنواره زمستانه کارگاه‌های آکادمی ایرانسل
  • استانداردهای جدید وزارت صمت برای استفاده از جوش لیزری در ایران
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 13977  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 24 مرداد 1402
    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی:
    مشکل قطعی آب تبریز برطرف می‌شود
    آذربایجان شرقی - فلاح: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه کسری ۹۰۰ لیتر بر ثانیه آب شرب تبریز در آستانه تامین قرار گرفته است، گفت: مشکل قطعی آب شهرک‌های شمالی این شهر تا حدود سه روز آینده برطرف خواهد شد.
    محمد خانی، با بیان اینکه آورد رودخانه ها در زمستان در فاصله زمانی یک ماه قبل و یک ماه بعد از عید قابل بحث است، افزود: در عید امسال مشخص شد که آورد رودخانه نهند کافی نیست از این رو در اردیبهشت ماه و با دستور وزیر، پروژه جایگزین نهند با فرصت ۲.۵ ماهه آغاز شد ضمن اینکه شماره قراردادهای این پروژه برای قبل از عید است.
    وی اضافه کرد: این پروژه با هدف تامین کسری ۹۰۰ لیتر بر ثانیه آب تبریز بلافاصله آغاز شد و با همت و تلاش کارکنان شرکت، پروژه سه ساله ظرف مدت کمتر از سه ماه آماده بهره برداری شده است.
    خانی ادامه داد: آب به اندازه نیاز در تبریز تامین شده اما اینکه چرا از دهم مرداد در شهر دچار قطعی آب شدیم و شهر دچار تنش آبی شد ربطی به تامین نداشت و ناشی از مشکل توزیع به علت پمپاژ معکوس بود.
    وی افزود: دهم تیرماه گذشته و با توجه به نبود آب در نهند، این خط را از مدار خارج کردیم و ۶ شهرک باغمیشه، نصر، رشدیه، ولی امر، فرشته و ارم و ۵۰ درصد ولیعصر با ۲۸۰ هزار نفر جمعیت از این محل تامین آب می شدند از طریق پمپاژ آب از داخل شهر تامین آب شدند.
    خانی ادامه داد: این مناطق از اول اردیبهشت تا دهم تیرماه به ترتیب از مدار خط آبرسانی نهند خارج و به خط لوله جنوب شهر و آب سبک و گوارای زرینه رود وصل شدند و در واقع با این کار، رینگ داخلی شهر از طریق پمپاژ آب وارد مدار شد. وی گفت: با اتصال خطوط لوله شمال تبریز به خطوط لوله جنوب این شهر، در واقع آب زرینه رود به ۳۵ درصد از این شهر وصل شد و اهالی این مناطق از آب سبک این خط انتقال بهره مند شدند و تهدید ایجاد شده برای تبریز به فرصت تبدیل شد.
    وی با بیان اینکه تاسیسات آبیاری تبریز از بالا به پایین و اقطار بزرگ به کوچک تنظیم و نصب شده است، گفت: پمپاژ آب از جنوب به شمال، نیازمند برعکس کردن این تاسیسات و تغییر رژیم جریان بندی آب بود و جریان هیدرولیکی این شهرک ها به ناچار به هم خورد.
    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه کار متخصصان شرکت آبفای استان در اجرای این عملیات بی نظیر بود، گفت: معاون وزیر، مدیرعامل آبفای کشور و همه مسوولانی که از طرح اتصال و جایگزین نهند بازدید کردند تمامی موارد فنی، هیدرولیکی، زوم بندی، تغییر رژیم در جریان بندی و پهنه بندی را کنترل و تایید و اعلام کردند که به جز مشکل فنی و هیدرولیکی، مشکل دیگری در اجرای پروژه نبوده و نیازی به نیرو و ماشین آلات و یا کمک دیگر استان ها وجود ندارد و این تغییر در جریان آب تا سه روز آینده برطرف خواهد شد. خانی با بیان اینکه عمر متوسط تاسیسات زیرزمینی آبفای استان بین ۱۵ تا ۳۰ سال است، افزود: اتفاقات در تاسیسات این چنینی قابل پیش بینی نبوده و همین عوامل موجب طولانی شدن برخی تغییرات می شود
    مدیرعامل آبفای استان با اعلام اینکه از این بابت از مردم عذرخواهی می کنم، ادامه داد: تامین آب شرب تبریز به رغم حذف یکی از منابع تامین آب، شبیه معجزه است و ایستگاه پمپاژی که در داخل شهر نصب شده یکی از بزرگ ترین و تکمیل ترین ایستگاه هاست و به دلیل اینکه آب برداشتی از لوله انجام می شود، امکان اصافه برداشت و یا افزایش ظرفیت وجود ندارد.
    خانی با بیان اینکه در سراسر استان دچار کم آبی هستیم، گفت: اگر به موقع اقدام نمی کردیم و تزریق منابع مالی از سوی دولت سیزدهم به موقع و مناسب انجام نمی شد اکنون در ۱۰ شهر استان تنش آبی داشتیم که خوشبختانه همه این تنش ها رفع شده و تنها در تبریز و مرند به طور کامل مهار نشده است.
    وی در مورد دلیل قطعی طولانی مدت آب شرب شهرک باغمیشه افزود: ترکیدگی لوله اصلی در اتوبان پاسداران در عمق ۶ متری، زمان بر شد که قرار بود تا ظهر رفع شد اما تا ساعت ۲۱ شب به طول کشید و در حال حاضر آب این شهرک وصل شده و مشکل رفع شده است.
    وی با تاکید بر رعایت الگوی مصرف از سوی مشترکان، گفت: متاسفانه ۳۵ درصد مردم استان الگوی مصرف را رعایت نمی کنند و هر فرد در آذربایجان شرقی در طول شبانه روز ۸۰ لیتر بیشتر از میانگین کشوری آب مصرف می کند.
    شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در قالب یک میلیون و ۸۱۰ هزار مشترک، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری در ۷۳ شهر استان را تحت پوشش شبکه آشامیدنی و بهداشتی قرار داده است.
    مصرف سالانه آب در آذربایجان‌شرقی ۲.۸ میلیارد مترمکعب است.