کد خبر: 15002 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 11 شهریور 1402
ما هم راه والت دیزنی را برویم
ناصر آویژه که این روزها نمایش «مش مش قلی خان» را روی صحنه میبرد، گفت: اگر بتوانیم عناصر کهن را با زبان امروزی برای بچهها جذاب کنیم، همچنان آن را دوست خواهند داشت و این همان کاری است که والت دیزنی انجام میدهد.
این کارگردان و بازیگر تئاتر با ارایه توضیحاتی درباره تازهترین نمایش خود به ایسنا گفت: مخاطب نمایش ما کودک است ولی خانوادهها یعنی پدر و مادرها هم به خوبی با کار ارتباط برقرار میکنند چون این نمایش برای آنان نوستالژی دارد و ما از ترانههای فولکلور بهره میبریم که شنیدن دوبارهاش برای نسل قبلی لذتبخش است.
او با ابراز خرسندی از استقبال کودکان از نمایش «مش مش قلی خان» اضافه کرد: بچهها هم به خوبی با کار ارتباط برقرار میکنند و این نشان میدهد که موسیقی و داستانهای فولکلور در ناخودآگاه جمعی ما وجود دارد و در حافظه جمعی ما محفوظ است. بنابراین اگر نسبت به داستانهای کهن و فولکلور، نگاه به روزتر و دقیقتری داشته باشیم، میتوانیم نسل جدید را هم با خود همراه کنیم و این همان کاری است که والت دیزنی انجام میدهد.
آویژه درباره داستان این نمایش توضیح داد: نمایش ما درباره پسری است به نام «مش مش قلی خان» که با رفتار نسنجیده خود، اهالی یک روستا را دچار درسر میکند. درواقع محتوای نمایش درباره آدم بودن است و اینکه انسان بودن صرفا به حرف زدن و راه رفتن و اینها نیست بلکه فراتر از همه اینها رعایت ادب و احترام، کمک کردن به دیگران و مهربانی است. این موضوع همچنان هم میتواند به روز باشد. البته این پیامها به شیوه غیر مستقیم و با زبان نمایش و به صورت موزیکال به تماشاگران ارایه میشود.
او با اشاره به اینکه دیالوگهای این نمایش مسجع است، افزود: از آنجا که کل شهر نمایش ما بر مدار درستی حرکت میکند، لازم بود تا زبان مناسبی هم برای دیالوگهای آن انتخاب کنیم و بدنی ترتیب قررا شد دیالوگها آهنگین باشند البته دیالوگهای «مش مش قلی خان» زبان دیگری دارند . با این انتخاب نشان میدهیم که برای زبان هم احترام ویژهای قائل هستیم.
این کارگردان اضافه کرد: ارایه این مفاهیم به نسل امروز بسیار مهم است و دوست داشتیم بر تماشاگران بیشتری اثر بگذاریم. خوشبختانه تماشاگرانی داریم که چندین بار به تماشای نمایش آمدهاند.
او که این نمایش را در فرهنگسرای شفق روی صحنه میبرد، ادامه داد: خوشبختانه در این مدت با استقبال کم نظیر تماشاگران مواجه شدهایم و ای کاش بعد از نمایش ما آثار دیگری هم در این فرهنگسرا اجرا داشته باشند تا تماشاگر بداند همیشه در این فرهنگسرا کاری روی صحنه است. بدین ترتیب تماشاگر این مکان را جزو مکانهای ثابت اجرای تئاتر در نظر میگیرد ولی متاسفانه اغلب فرهنگسراها اجرای روتین تئاتر ندارند و معمولا هم سالنهایشان چند منظوره است.
آویژه که در این مدت چند اثر برزگسال هم داشته است، یادآوری کرد: تصمیم دارم در هر دو رشته تئاتر کودک و بزرگسال فعالیت کنم و سال گذشته هم چند نمایش بزرگسال داشتم و حالا هم مشغول آماده کردن یک نمایش بزرگسال دیگر با نام «بالاتر از سیاهی» برای اجرا در جشنواره تئاتر آیینی سنتی هستم که متن آن را امیر حسین انصافی نوشته و گیتا داودی آن را دراماتوژی میکند و خودم هم علاوه بر کارگردانی، نقش سیاه را در آن بازی میکنم.
گروه اجرایی این تئاتر عبارتند از:
سر مطرب: فرید نوایی، رژیستور: ناصر آویژه، بازیسازان: ناصر آویژه، قاسم انصاری شاد، حمیدرضا نوری، حسین میرزائیان، محمد الهدادی، دستیار رژیستور: امید علیرضایی، مدیر تشکیلات صحنه: رها آویژه، اعلان و اخبار: تروپ (تئاتر کودک بین) ریحانه مطهری، روژین ستاری و روشنک کریمی، عکاس: اختر تاجیک، احمدرضا اطهری، فرنوش فراشیپور، طراح برگه اعلان: نازنین جواهری.
نمایش «مش مش قلی خان» مرداد و شهریور به جز روزهای شنبه ساعت ۱۸:۴۵ در فرهنگسرای شفق به نشانی خیابان سید جمالالدین اسدآبادی (یوسف آباد) بین خیابان۱۹ و ۲۳، بوستان شفق، سالن نمایش فرهنگسرای خانواده روی صحنه میرود.