سرمقاله

«غروب برجام» با سکوت گذشت ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • هزینه های راه اندازی اینترنت ثابت در ایران
  • معرفی و بررسی 5 تا از بهترین سایت‌های اجاره خودرو در ایران
  • بزرگترین سایز میلگرد کدام سایز است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 17070  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 26 مهر 1402
    سازمان برنامه اعتبار تجهیز هنرستان‌ها را فعلا تخصیص نداده است
    ۶۰ درصد هنرستانی‌ها «پسر» هستند
    مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش از رشد ۲ درصدی تعداد هنرستان‌های کشور طی امسال خبر داد و اعلام کرد که هنوز اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی تجهیز هنرستان‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده نشده است.
    عباس بیات در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه امسال بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار هنرجو در هنرستان‌های کشور داریم، اظهار کرد: حدود ۷۵۰۰ هنرستان در کشور داریم و باید گفت امسال تعداد هنرستان‌های کشور حدود ۲ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است.
    وی با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد هنرستانی‌ها پسر و ۴۰ درصد دختر هستند، توضیح داد: این نسبت منطقی و درست هست چراکه ذات تعدادی از رشته‌های ما به ویژه در زمینه صنعت پسرانه است. در شهر تهران نیز امسال ۳۱ هزار هنرستانی در پایه دهم داریم.
    به گفته مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در حال حاضر حدود ۹۰ هزار تا ۱۰۰ هزار هنرجو در هنرستان‌های شبانه روزی کشور در حال تحصیل هستند.
    بیات در پاسخ به اینکه پیش‌تر اعلام شده بود امسال ظرفیت کافی برای ثبت نام دانش آموزان در هنرستان‌ها وجود نداشت و از این رو ثبت نام برخی دانش آموزان با معدل بالا در هنرستان‌ها صورت نگرفت، تصریح کرد: رشته‌های هنرستانی بر خلاف رشته‌های نظری نیاز به فضای خاص دارد، برای مثال بعضا حتما باید فضای آموزشی آن سوله باشد. حتی برای رشته‌ای مثل کامپیوتر هم نیاز به کلاس‌های بزرگ دارد. در واقع رشته‌های هنرستانی نیاز به تجهیزات تخصصی دارند.
    وی با ذکر مثالی افزود: برای مثال حداقل برای ۳۰ دانش آموز در رشته‌ای مثل حسابداری که کم هزینه‌ترین رشته هنرستان است، نیاز به ۱۰ رایانه داریم. از این رو هزینه لازم برای تجهیز کلاس‌ هنرستان‌ها در قیاس با کلاس رشته‌های نظری و با در نظر گرفتن تجهیزات معمولی تفاوت میلیونی دارد لذا امسال از آنجایی که در برخی مناطق تقاضا برای ثبت نام در هنرستان بیشتر بود و ما ظرفیت لازم را نداشتیم این اتفاق رخ داد. اگر ظرفیت ما بیشتر بود می‌توانستیم تعدد بیشتری از دانش آموزان را جذب کنیم.
    مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا تا کنون اعتبارات لازم برای تجهیز هنرستان‌ها تخصص داده شده است؟، بیان کرد: طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ سازمان برنامه و بودجه باید اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی به ما تخصیص می‌داد اما هنوز علیرغم پیگیری‌های مکرری که داشتیم این رقم تخصیص داده نشده است.
    بیات در عین حال ادامه داد: از سوی دیگر اما اعتباری از محل عوارض فروش گاز باید توسط سازمان نوسازی برایمان تامین می شد که در گام اول طی هفته گذشته از این محل ۲۰۰ میلیارد تومان به استان‌ها برای خرید تجهیزات هنرستانی تخصیص اعتبار داده شد.
    وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره کمبود هنرآموز در هنرستان‌ها، خاطر نشان کرد: کمبود نیرو از معضلات اساسی وزارتخانه است که ریشه در گذشته دارد، در هنرستان ها نیز از این امر مستثنی نیستیم و کمبود نیرو وجود دارد البته این کمبود نیرو عمدتا مربوط به بخش عمومی هنرستان‌ها است و در بخش‌های تخصصی کمتر مشکل داریم. سهمیه استخدامی ما حدود ۳۰۰۰ نفر بود که اگر به‌زودی نتایج اعلام شود بخش قابل توجهی از کمبود نیروی انسانی ما برطرف می‌شود.