سرمقاله

مرگ نهاد دموکراسی اقتصاد! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • هزینه های راه اندازی اینترنت ثابت در ایران
  • معرفی و بررسی 5 تا از بهترین سایت‌های اجاره خودرو در ایران
  • بزرگترین سایز میلگرد کدام سایز است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 17659  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 06 آبان 1402
    بورس تهران در هفته‌ای که گذشت
    7 روز خروج سرمایه متوالی از بورس
    در مجموع کل هفته هزار و 264 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 253 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین افت 33 درصدی داشته است.
    به گزارش اقتصادنیوز ، در هفته‌ اخیر روند خروج سرمایه از بورس تهران تداوم داشت و شاهد خروج پول حقیقی در تمام روزهای معاملاتی بودیم. در اولین روز هفته 117 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. رقم خروج پول حقیقی در روز یکشنبه 59 میلیارد تومان و روز دوشنبه 352 میلیارد تومان خارج شد. روز سه‌شنبه نیز رقم پول خروجی 464 میلیون تومان بود.  در آخرین روز معاملاتی هفته شاهد خروج پول برای هفتمین روز کاری متوالی بودیم و ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار 272 میلیارد تومان بود. 
    رکوردداران ورود و خروج پول حقیقی
    روز شنبه نماد معاملاتی وبملت بیشترین خروج پول حقیقی را داشت. پس از بانک ملت، نمادهای فولاد، فملی، نوری و بپاس در رتبه‌های بعدی بودند. در مقابل نمادهای وتوصا، ثامان، حسینا، دامین و سفار بیشترین ورود پول را داشتند. 
    روز یکشنبه نیز وبملت، خاور، وآیند، شاوان و فملی بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در مقابل ثشاهد، چدن، سامان، ثپردیس و فسازان بیشترین ورود را ثبت کردند.
    روز دوشنبه بیشترین خروج سرمایه به نمادهای ونوین، شبندر، سپید، بازرگام و ثفارس تعلق داشت. در سوی دیگر، نمادهای حفاری، وبملت، زملارد، وآیند و کحافظ بیشترین ورود را داشتند. در روز سه‌شنبه نیز بیشترین خروج به شبندر، شپنا، کرازی، بازرگام، وبملت و فولاد اختصاص داشت و وسدید، خودرو، نیان، وملی و حفاری بیشترین ورود را داشتند. در آخرین روز هفته نیز بیشترین خروج متعلق به شستا، ثفارس، وبملت، خساپا و فولاد بود و در سوی دیگر نیان، وآیند، سبهان، ساوه و ثرود بیشترین تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی را داشتند. 
    تعداد نماد‌های مثبت و منفی، با اختلاف کمی از یکدیگر قرار داشتند، اما به‌طور کلی، قدرت نماد‌های سبز در جهت‌دهی به شاخص‌ها بیشتر بود.
    هومن عمیدی کارشناس بورس در این باره با بیان اینکه بازار سرمایه با شرایط پارادوکسیکالی مواجه است، تصریح کرد: براساس گزارش‌هایی که روی کدال منتشر می‌شود و همچنین با توجه به شرایط بنیادی و وضعیت عمومی شرکت‌ها از نظر آمار تولید، فروش و سودآوری و مقایسه آن با سال قبل یا دوره سه‌ماهه اول سال، شرایط آن‌ها شرایط خوبی است. بازار بعد از این همه منفی خوردن و تاخیر در رشد، در حال آماده شدن برای شرایط بهتری بود. وی ادامه داد: براساس تحلیل بنیادی، بازار از اردیبهشت تاکنون منفی بوده و جمع‌بندی این بود که شاخص در مرز ۲ میلیون واحد به بازگشت برسد. از منظر تکنیکال شاخص کل در مرز ۱ و ۹۵۰تا تا ۲ میلیون مناسب ارزیابی می‌شد، همه این مسائل این نوید را می‌داد که بازار رشد کند، اما متاسفانه با تحولات منطقه و شیطنت شرکت‌های حقوقی و ضعف نظارتی سازمان بورس، عدد‌های معاملاتی به سمت منفی سوق داده شد.
    الگوریتم‌ها در بورس ایران باید متوقف شود
    عمیدی با بیان اینکه بازارگردان‌ها در شش‌ماه گذشته بسیار بد و ضعیف مدیریت شدند، به جماران توضیح داد: هرچند در چند روز گذشته، به خاطر وضعیت بد بازار، مبنی بر اینکه بازارگردان‌ها الزام به تعهد سمت فروش ندارند، مقداری بازار بهتر شد، اما معاملات الگوریتمی جزو مشکلات بازار ما است. به نظر می‌آید در حالت عادی، الگوریتم به عنوان یک ابزار، نیاز و اتفاق مثبت باشد، اما باید به شرایط فعال شدن الگوریتم‌ها هم توجه کرد. الگوریتم‌ها در بازار‌های کارا که داده‌های کلان، عمق مناسب و ارزش معاملات بسیار بالایی دارند تعریف می‌شوند، نمی‌توان چنین ابزاری را در بازاری که ۳ هزار میلیارد تومان بیشتر ارزش معاملاتش نیست، فعال کنید.