کد خبر: 20108 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 16 آذر 1402
علی فروتن:
برای تئاتر کودک باید کلیه خود را بفروشیم
علی فروتن از اجرای دوباره نمایش «دورهگردها» در تهران و دیگر شهرها خبر داد اما در عین حال وضعیت تئاتر کودک را فاجعه خواند و گفت: کسی که میخواهد کار کودک روی صحنه ببرد، باید کلیهها و قلوههای خود را بفروشد!
او در گفتوگو با ایسنا با تشریح وضعیت تئاتر کودک، خطاب به مسئولان هنری گفت که سالنهای تئاتر کودک را هم بچه مسلمانها اداره میکنند ولی چرا هیچ گونه حمایتی از آنها نمیکنید؟!
فروتن که پیش از این نمایش «دورهگردها» را در کانون پرورش فکری و تالار هنر اجرا کرده است، خبر داد که این نمایش از دی ماه، در سالن کانون پرورش فکری در خیابان وزرا روی صحنه خواهد رفت و البته این اجرا ویژه سه روز پایانی هفته است چون نمایش در طول هفته در دیگر شهرها اجرا دارد.
او درباره اجرای نمایش در سالن خیابان وزرا که فعالیت مستمری ندارد، توضیح داد: پیش از این هم گروه ما نمایشهای «لپ گلی» و «چتر سفید» را در این سالن روی صحنه برده است. دسترسی به این سالن که خارج از محدوده طرح ترافیک است، برای تماشاگران راحتتر است ولی متاسفانه وقفههایی که در فعالیت آن رخ میدهد، سبب میشود تماشاگرانی را که به زحمت جذب کردهایم، به آسانی از دست بدهیم.
بعد میپرسیم چرا تئاتر کودک رشد نمیکند
فروتن درباره فروش بلیت ردیفی که در تالار هنر ویژه مهمان در نظر گرفته شده است و قاعدتا نمیتوان بلیتهای آن را فروخت، تصریح کرد: این موضوع جزو اعتراضاتی بود که انجمن صنفی تئاتر کودک و نوجوان هم مطرح کرد و نسبت به آن تذکر داد و آقای مهدی قلعه، به عنوان رییس انجمن هم روی این قضیه پافشاری کرد. ظاهرا در اجراهای فعلی این مشکل حل شده است. اما در اجرای ما و «سیندرلا» بلیتهای آن ردیف فروخته میشد و گفتند درآمد آن برای کمک به تعمیرات تالار است. از طرف دیگر برخلاف گذشته که کل فروش گیشه به گروه نمایشی پرداخت میشد، ۲۰ درصد گیشه گروهها هم به تالار هنر تعلق میگیرد و ۵ درصد فروش گیشه هم که سهم سایت تیوال است. به این ترتیب، عملا چیزی برای گروه نمایشی نمیماند. بعد ما میپرسیم که چرا تئاتر و تئاتر کودک رشد نمی کند.
اولویت شهرداری، اشی مشی و قاقالی است
این هنرمند با ابراز تاسف از نبود امکان تبلیغاتی برای تئاتر و به ویزه تئاتر کودک ادامه داد: شهرداری تهران که این همه بیلبورد در سطح شهر دارد، حتی یک بیلبورد هم به تئاتر کودک اختصاص نمیدهد. همه این تئاترها با تایید و مجوز وزارت ارشاد همین کشور روی صحنه رفتهاند، وزارت ارشاد که از کره مریخ نیامده، اما اولویت شهرداری، دادن بیلبورد به اشی مشی و قاقالی است چون برایش درآمدزاست.
فروتن از بیتوجهی تلویزیون هم به تبلیغات تئاتر انتقاد کرد و گفت: تلویزیون ما به صورت رایگان یک صحنه از یک نمایش تبلیغ نمیکند. حتی حاضر نیست در برنامههای کودک خود به بچهها اعلام کند که در تالار هنر یا کانون پرورش فکری تئاتر ببینند. مگر این تالارها مال کیست؟ به خدا در همین تالارها بچه مسلمانها دارند کار میکنند. در عوض تلویزیون مدام برای انواع خوراکیها، جغجغه، انواع اسباببازیهای کارشناسی شده و نشده، تبلیغ پخش میکند. یعنی همه دنبال کاسبی هستند. اینها سبب میشود که تئاتر کودک عقیم بماند. کسی که میخواهد تئاتر کودک کار کند، رسما باید قلوهها و کلیههایش را بفروشد تا بتواند یک کار روی صحنه ببرد.