سرمقاله

وضعیت سخت حقوق‌بگیران / نیما غلامرضایی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 20415  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 21 آذر 1402
    مقایسه تاثیر استاندارد‌های ۸۵ گانه در کارخانه و بازار
    درس بازار خودرو به شورای رقابت
    گروه اقتصاد - قیمت خودرو‌های داخلی در کارخانه با اضافه‌شدن آپشن‌های موردنظر سازمان ملی استاندارد تا ۱۵۵ میلیون بالا رفته، اما در بازار آزاد این اختلاف نهایتا به ۲۰ میلیون می‌رسد . استاندارد‌های ۸۵ گانه تا اینجای کار بیشتر از هر خودرو دیگری در تعیین قیمت پژو ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای تاثیر داشته است.
    در همین حال معاملات در بازار خودرو فروکش کرده است. برخی دست نگه داشته اند تا تکلیف ورود خودروهای وارداتی اعم از نو و کارکرده به بازار مشخص شود و ورود خودروهای جدید به بازار، تب قیمتی را اندکی کاهش دهد؛ هر چند در همین بازار کساد هم، همچنان خرید و فروش جریان دارد و اگرچه برخی خودروها روزها در صف انتظار برای فروش می مانند، اما به هر حال، خریداری پیدا می شود و خودرو را می خرد.
    در این میان، نمایشگاه داران خودرو هم که این روزها با کسادی بازار و کاهش تعداد معاملات مواجه هستند، تلاش دارند که به نوعی هزینه های خود را پوشش داده و کاهش تعداد معاملات را از محل افزایش حق کمیسیون معامله جبران کنند؛ به همین خاطر است که با توجه به قیمت های فزاینده خودروها در بازار، حق کمیسیون آنها هم رقم چشمگیری شده است و سود خوبی به جیب می زنند.
    گزارش های میدانی حکایت از آن دارد که برخی از خریداران خودرو مجبورند که رقمی بالاتر از نرخ مصوب را برای حق کمیسیون، به نمایشگاه داران خودرو بپردازند و در مبایعه نامه ها اعلام و امضا کنند که این حق کمیسیون را با رضایت خود پرداخت کرده اند تا جای شک و شبهه هم باقی نماند؛ به نحوی که برخی از نمایشگاهداران حتی تا ۲ درصد از طرفین حق کمیسیون دریافت می کنند؛ یعنی یک درصد خریدار، یک درصد فروشنده.
    به گزارش فرارو؛ پژو ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای با اضافه‌شدن آپشن‌هایی مثل سامانه کنترل پایداری و نشانگر تعویض دنده و تبدیل به پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته، در کارخانه حدود ۱۵۵ میلیون گران شده است اما همین محصول به‌محض ورود به بازار اختلاف قیمت زیادی با ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای پیدا نکرد و نهایتا ۲۰ میلیون بیشتر معامله می‌شود. از تابستان امسال که بحث اعمال استاندارد‌های ۸۵ گانه مطرح شد، حداقل چهار محصول داخلی با پسوند ارتقایافته یا تیپ DA راهی بازار شده‌اند که شیوه استقبال بازار از این مدل‌ها می‌تواند پالس معناداری برای شورای رقابت داشته باشد.
    رانا پلاس ارتقایافته؛ افزایش ۱۱۲ میلیونی
    رانا پلاس ارتقایافته اخیرا با دریافت کد جدید به فهرست محصولات ایرانخودرو اضافه شده است. مثل رانا پلاس قبلی با پیشرانه TU۵ روانه بازار شده و از همان جعبه دنده پنج‌سرعته دستی استفاده می‌کند. یعنی اساسا رانا پلاس ارتقایافته از حیث فنی تفاوتی با رانا پلاس نسخه قبلی ندارد.
    رانا پلاس ارتقایافته با این حال به‌خاطر سختگیری‌های سازمان ملی استاندارد به سامانه کنترل پایداری، سامانه پایش فشار باد تایرها، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی و نشانگر تعویض دنده مجهز شده و حالا همین چندتا آپشن قیمت رانا پلاس در کارخانه را دقیقا ۳۷ درصد افزایش داده است. قیمت رانا پلاس ارتقایافته در کارخانه درحالی به حدود ۴۳۴ میلیون تومان رسیده که رانا پلاس قبلی در کارخانه تقریبا ۳۲۲ میلیون فروخته می‌شود.
    قیمت رانا پلاس ارتقایافته به‌این ترتیب نزدیک ۱۱۲ میلیون گران‌تر از رانا پلاس معمولی تعیین شده، اما جالب است بدانید در بازار آزاد این اختلاف قیمت نهایتا ۲۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.
    ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته؛ افزایش ۱۵۵ میلیونی
    پژو ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته جزو جدید‌ترین مدل‌هایی است که به بازار رسیده است و نیمه آذر امسال نخستین نسخه‌های آن به متقاضیان تحویل شد.
    قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای با گیربکس اتوماتیک در بازار آزاد حدود ۸۳۵ میلیون تومان تعیین شده که نسبت به ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای معمولی تقریبا ۲۰ میلیون گران‌تر است.
    قیمت پژو ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای اتوماتیک ارتقایافته با این حال از نظر شورای رقابت در کارخانه نزدیک ۱۵۵ میلیون بیشتر از ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای به تصویب رسیده است. چون از متقاضیان ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته حدود ۵۸۲ میلیون دریافت می‌کنند، اما آخرین نسخه‌های ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای معمولی در نمایندگی‌های فروش ایران‌خودرو با قیمت ۴۲۶ میلیون و ۸۵۳ هزار تومان فروخته شد.
    قیمت پژو ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای دنده‌ای هم در کارخانه با اضافه‌شدن عبارت ارتقایافته از مرز ۳۴۳ به حدود ۴۹۸ میلیون تبدیل شده و این یکی هم رشد قیمت ۱۵۵ میلیونی را تجربه می‌کند. با این حال در بازار آزاد تفاوت زیادی بین قیمت ۲۰۷ سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته دنده‌ای و نسخه قبلی آن دیده نمی‌شود.
    ساینا S تیپ DA؛ افزایش ۷۵ میلیونی
    ساینا S جزو اولین مدل‌هایی محسوب می‌شود که با اعمال استاندارد‌های ۸۵ گانه و با اسم ساینا S تیپ DA به فهرست محصولات داخلی اضافه شده است.
    ساینا S تیپ DA اوایل آبان امسال به متقاضیان این محصول تحویل داده شد که یکی از مهمترین تفاوت‌های آن درمقایسه با نسخه قبلی جهش قیمت ۷۵ میلیون تومانی است. قیمت ساینا S در کارخانه تا قبل از مطرح شدن بحث اعمال استاندارد‌های ۸۵ گانه ۲۴۸ میلیون و تقریبا ۷۰۰ هزار تومان بود، اما آن‌هایی که آبان امسال همین محصول را به‌اسم ساینا S استاندارد ۸۵ گانه یا همان ساینا S تیپ DA دریافت کردند، نزدیک ۳۲۳ میلیون تومان هزینه کردند.
    قیمت ساینا S تیپ DA با این حال در بازار آزاد تفاوت چشمگیری با نسخه قبلی خودش ندارد و نهایتا پنج میلیون گران‌تر معامله می‌شود.
    کوییک S تیپ DA؛ افزایش ۱۳ میلیونی
    قیمت کوییک S در کارخانه به‌عنوان یکی از ارزان‌ترین سواری‌های تولیدی فعلی تحت‌تاثیر استاندارد‌های ۸۵ گانه ۱۳ میلیون افزایش پیدا کرد.
    قیمت کوییک S دنده‌ای در کارخانه تا اواخر شهریور امسال ۲۶۸ میلیون تومان اعلام می‌شد، اما الان در فهرست قیمت محصولات سایپا روبروی اسم کوییک S دنده‌ای تیپ DA عدد ۲۸۱ میلیون به‌چشم می‌خورد.
    قیمت کوییک S دنده‌ای تیپ DA در بازار آزاد با این حال حول‌وحوش ۳۵۷ میلیون تومان برآورد می‌شود که درمقایسه با کوییک S دنده‌ای نسل قبلی فقط پنج میلیون بیشتر است.