کد خبر: 2166 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 05 دی 1401
لزوم اقدام جدی برای بحران فرونشست در تهران
یک عضو شورای شهر تهران بر لزوم اقدام جدی درباره بحران فرونشست در شهر تهران تاکید کرد. میثم مظفر در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکری گفت: تجربه شهرداری تهران برای مقابله و پیشگیری از فرونشست خیلی مستند، علمی و با تجهیزات و امکانات مورد نیازش روبرو نیست و در این زمینه کشورهای توسعه یافته در مدیریت شهری مکانیزم های خوبی را برای پایش، پیشگیری، کنترل، مقابله و اقدام واکنش سریع دارند.وی افزود: بحث پایش حفرههای زیرزمینی و فرونشست دغدغه من است که به نظر می رسد لازم است شهرداری تهران تجهیزات و دستگاه های خاصی را در این زمینه خریداری کند و تا جایی که من اطلاع دارم این تجهیزات بصورت محدود در وزارت نفت موجود است و شهرداری در این زمینه امکانات مورد نیاز را یا ندارد و یا اگر هم داشته باشد، بصورت محدود است.رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران ضمن اعلام آمادگی جهت اقدام ویژه در این زمینه در بودجه سال آینده تاکید کرد: در خصوص بحران فرونشست و پایش حفرههای زیرزمینی اقدام جدی انجام شود.
انباشت ۹ میلیون نفری جمعیت شبانه تهران یک بحران است
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تراکم بیش از ۱۰ میلیونی در روزهای پایتخت و ۹ میلیونی در شبهای تهران خود یک بحران است، گفت: گفتگو درباره مدیریت بحران در شرایط خاص یک شوخی است. به گزارش ایسنا، مهدی اقراریان در جریان برگزاری جلسه علنی امروز شورای شهر تهران و در جریان ارائه گزارش رییس سازمان بحران شهردای تهران در صحن شورا در تذکری در واکنش به این گزارش گفت: تجمع یک جمعیت ۹ میلیون نفری در شب در جغرافیایی مانند تهران با چنین زیرساخت های حمل و نقل، آب، ترافیک و... خود یک بحرانی جدی است.وی ادامه داد: ما در شهرداری تهران دو مدل برنامه داریم؛ یکی ۴ ساله و یکی سالانه؛ گزارش دهی های این چنیتی خوب است اما باید با پیوست برنامه عملیاتی و شاخص محوری همراه باشد و این معطوف به کل گزارش های سازمان های شهرداری تهران است.اقراریان در ادامه همچنین با اشاره به مصوبه شورا درباره ساماندهی و توسعه خدمات امداد و کوهستان، تاکید کرد: مصوبه ساماندهی و توسعه خدمات امداد و کوهستان که شورای شهر تصویب کرده، کاملا ساکت و تعطیل است.
اتمام پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه تا بهمن ماه
رئیس هیئت تحقیق و تفحص ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: فاز اول پروژه انتقال آب از سد «کانی سیب» به دریاچه ارومیه تا بهمن ماه به اتمام میرسد. به گزارش ایسنا، دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۸۰ شروع به خشک شدن کرد. با وجود اینکه در مقطعی جان دوباره گرفت اما این روزها حال خوبی ندارد. ترکیبی از خشکسالی و افزایش انحراف آب برای مصرف آبیاری کشاورزی در حوزه آبخیز این دریاچه باعث کاهش مساحت این دریاچه طی سالیان اخیر شده است.روحالله متفکر آزاد- رئیس هیئت تحقیق و تفحص ستاد احیای دریاچه ارومیه - درخصوص وضعیت انتقال آب به دریاچه ارومیه اظهار کرد: هیئت تحقیق و تفحص مجلس هفته گذشته در منطقه حضور یافت و پروژههای احیای دریاچه را از نزدیک بررسی کرد.رئیس هیئت تحقیق و تفحص ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: پروژه انتقال آب از سد «سیلوه» به دریاچه ارومیه در فصول غیرکشاورزی هم میتواند آب را تا ۱۶ مترمکعب در ثانیه منتقل کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما برای اتمام پروژههای احیای دریاچه ارومیه، دولت را تحت فشار گذاشتیم گفت: نحوه استفاده از آب، به روزرسانی آب در بخش کشاورزی، عدم حفر چاههای غیرمجاز و عدم بهره برداریهای غیر متعارف نیاز به اقدامات فرهنگی و اجتماعی با محوریت محیط زیستی در سطح ملی دارد.