سرمقاله

جهانی شدن و امنیت فرهنگی/ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 22465  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 28 دی 1402
    « ابتکار» از حمله موشکی و پهپادی به پایگاه تروریست‌ها در پاکستان گزارش می‌دهد
    پاسخ امنیتی ایران به همسایگان
    گروه سیاسی - پس از آنکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مقر موساد در اربیل عراق و مقر تروریست‌های داعش در سوریه را هدف حملات موشکی قرار داد، شامگاه سه شنبه و در واکنش به اقدامات تروریستی گروه جیش العدل در حمله به پاسگاه راسک در سیاستان و بلوچستان که منجر به شهادت چند نفر از پرسنل نیروی انتظامی شد، دو مقر مهم گروهک تروریستی جیش الظلم در خاک پاکستان از سوی سپاه توسط موشک و پهپاد مورد اصابت قرار گرفته و منهدم شدند. گفتنی است منطقه هدف قرار داده شده منطقه‌ای به نام کوه سبز در استان بلوچستان پاکستان است که یکی از بزرگترین مقر‌های این گروهک تروریستی در آن قرار داشته است.
    تقدیر رئیسی از سپاه
    در همین رابطه روز گذشته سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان در جلسه هیات دولت با اشاره به تلاش‌های دشمنان برای ناامن جلوه دادن جمهوری اسلامی ایران، از اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه برای ارتقای آرامش و امنیت قدردانی و با بیان اینکه امنیت در هر کشوری مهمترین مسئله است، از همه نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی که مخلصانه، مجاهدانه و بی‌نام و نشان برای تامین و حفظ امنیت کشور شبانه‌روز تلاش می‌کنند، تقدیر کرد.
    از سوی دیگر حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان که به منظور شرکت در اجلاس داووس به سوئیس سفر کرده است، روز چهارشنبه و طی نشستی در داووس سوئیس، در پاسخ به سوال «فرید زکریا» روزنامه‌نگار و مجری آمریکایی درباره حملات ایران به اربیل عراق و همچنین حملات منتسب به ایران به مواضع تروریست‌ها در پاکستان گفت: ما با پاکستان و عراق روابط بسیار خوبی داریم. بارها در خصوص ضرورت مقابله با ترروریسم و تامین امنیت مرزهای مشترک گفت‌وگو کردیم و موافقنامه‌هایی وجود دارد.
    وزیر خارجه ایران گفت: اتفاقی که در اربیل رخ داد، موضعی است که مرتبط با عوامل موساد است. عواملی از موساد عملیات‌هایی را در ایران انجام دادند؛ به ویژه حمله‌ای که در یکی از مراکز ما انجام شد.
    امیرعبداللهیان در ادامه گفت: ایران هرگونه عملیات را با قدرت پاسخ خواهد داد. ما مقر موساد را با موشک‌های نقطه‌زن هدف قرار دادیم. این به معنای هدف قرار دادن عراق نیست. اسرائیل دشمن مشترک ماست.
    وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: در مورد پاکستان، هیچ یک از اتباع کشور همسایه، دوست و برادر ما مورد هدف پهپاد و موشک‌های ایران نبودند. گروهی موسوم به «جیش العدل» که یک گروه تروریستی ایرانی است و در بخش‌هایی از مناطق پاکستان پناه گرفته‌اند و ما بارها درمورد آن با مقام های عالی‌رتبه نظامی، امنیتی و سیاسی پاکستان گفت‌وگو کردیم، عملیات‌هایی را در روزهای گذشته در ایران انجام دادند، از جمله در پاسگاه راسک نیروهای انتظامی ما را به شهادت رساند.
    امیرعبداللهیان تاکید کرد: پاسخ ما روی تروریست‌های ایرانی در پاکستان است. من قبل از این گفت‌وگو با همکارم وزیر خارجه پاکستان در این خصوص گفت‌وگو کردم. ما به حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان و عراق احترام می‌گذاریم اما اجازه نمی‌دهیم که امنیت ملی کشورمان را به بازی بگیرند و هیچ تعارفی در تامین امنیت ملی کشورمان با طرف‌های تروریستی در داخل پاکستان و جریانات اسرائیلی در اقلیم کردستان عراق نداریم.
    دیپلمات عالی‌رتبه ایران در ادامه گفت: اقدامی که ما انجام دادیم، در راستای کمک به امنیت ایران، پاکستان، عراق و منطقه است. ما امنیت عراق و پاکستان را امنیت جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم.
    وی همچنین در دیدار با نخست وزیر موقت پاکستان در حاشیه اجلاس داووس روابط دو کشور ایران و پاکستان را عمیق و تاریخی خواند و با تاکید بر آمادگی ایران برای گسترش هرچه بیشتر روابط دو کشور، به دیدار اخیر وی با رئیس جمهور کشورمان اشاره کرد و آن را در کمک به تقویت روابط دو کشور حائز اهمیت توصیف کرد.
    وزیر خارجه کشورمان همچنین در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی درباره حمله اخیر سپاه پاسداران ایران به مقرهای جاسوسی و تروریستی ضدایرانی در عراق و سوریه گفت که حملات نیروهای مسلح ایران «مبتنی بر مبارزه با تروریسم و دفاع مشروع از خود بود.» او بیان کرد: ما در تامین منافع ملی‌مان در قبال هیچ کشوری تردید به خرج نمی‌دهیم.
    پاکستان سفیر خود از ایران را فراخواند
    در همین راستا روز گذشته وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که به دولت ایران درباره تصمیم خود مبنی بر فراخواندن سفیر اسلام‌آباد در تهران اطلاع داده است.
    در این بیانیه آمده است: «ما این پیام را به دولت ایران منتقل کرده‌ایم. ما همچنین به آن‌ها اطلاع داده‌ایم که پاکستان تصمیم گرفته است سفیر خود از ایران را فرابخواند و سفیر ایران در پاکستان نیز که در حال حاضر به ایران سفر کرده است، ممکن است فعلا به محل ماموریت  خود بازنگردد. ما همچنین تصمیم گرفته‌ایم که تمامی دیدارهای عالی‌رتبه را که در حال حاضر در جریان هستند یا میان پاکستان و ایران برای روزهای آتی برنامه‌ریزی‌ شده بودند را لغو کنیم».
    وزارت امور خارجه پاکستان حملات موشکی علیه مقر تروریست‌های «جیش‌‎العدل» در منطقه بلوچستان در جنوب غربی پاکستان را منتسب به ایران دانسته و اعلام کرد که این حملات را «بی‌دلیل و نقض آشکار استقلال پاکستان توسط ایران می‌داند» و همچنین این اقدام را «نقض آشکار قوانین بین‌المللی و اهداف و اصول منشور سازمان ملل می‌داند.» اسلام‌آباد گفت که این «اقدام غیرقانونی، کاملا غیرقابل قبول است و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد.»
    بارها به پاکستان هشدار داده بودیم
    این بیانیه از سوی وزارت خارجه پاکستان در حالی منتشر شده که امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره عملیات موشکی سپاه پاسداران علیه مواضع داعش و موساد تاکید کرد: این همان دفاع مشروع است که حق انجام آن را داریم.
    وی افزود: اگر از هر ناحیه‌ای مورد تهدید واقع شویم بایستی از تمامیت ارضی، منافع ملی و مردم خود حفاظت کنیم و در صورت وجود هرگونه تهدید حتماً به آن عکس العمل نشان خواهیم داد.
    وزیر دفاع در پایان خاطرنشان کرد: البته پیش از انجام هر اقدامی تذکر می‌دهیم و از مسیرهای دیپلماسی، گفت‌وگو و مذاکرات مرزی استفاده می‌کنیم. اما اگر نتیجه‌ای نگرفتیم حتماً اقدام خواهیم کرد که الان هم شاهد این اقدام هستیم.
    از سوی دیگر، سیدمجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به حضور برخی جریانات تروریستی در پاکستان گفت: ما با پاکستان همکاری اطلاعاتی و امنیتی داریم و در مقابله با گروه‌های تروریستی هستیم و یک ارتباط برادرانه داریم و دائماً در حال تماس و ارتباط هستیم اما متأسفانه برخی گروه‌های تروریستی در خاک پاکستان لانه کرده اند.
    وی اضافه کرد: اگرچه متولیان در پاکستان از حضور تروریست‌ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند ولی روز گذشته گروه تروریستی جیش‌الظلم  که خود را به دروغ جیش العدل نامیده رسماً اطلاعیه داد که در خاک پاکستان هستیم. البته بعد از اینکه متوجه خطای خود شدند سعی کردند این اشتباه را اصلاح کنند‌ که این بی فایده است و این اعتراف صریح خود گروهک است که در خاک پاکستان است.
     وی اظهار کرد: ما به پاکستان بارها تاکید کردیم که این تروریست‌ها در خاک شما لانه کرده اند و البته پاکستان هم همیشه قول همکاری داده است اما این نیازمند است که عزم جدی تر و قاطع‌تری را برای برخورد، اخراج و انهدام تروریست‌ها داشته باشد.
    پیام روشن ایران به آمریکا و رژیم صهیونیستی
    علاوه بر این محسن پاک‌آیین دیپلمات پیشین کشورمان در گفت‌وگو با ایسنا درباره حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه مقر برخی افراد و گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه گفت: اگرچه بخشی از پاسخ سپاه به تروریست‌ها در عراق و سوریه اقدام متقابل برای عملیات تروریستی داعش در کرمان بود، در عین حال این اقدام را باید در چارچوب راهبرد جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم در منطقه دانست.
    وی ادامه داد: واقعیت این است که گروه‌هایی مثل داعش، القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی و اشرار با هدایت سازمان سیا و موساد هدایت و تجهیز و حمایت مالی می شوند و هدف‌شان این است که کشورهای اسلامی از جمله ایران را دچار بی‌ثباتی کنند.
    پاک‌آیین با بیان اینکه راهبرد جمهوری اسلامی ایران مبارزه با تروریسم است و پرچمدار آن هم سردار شهید قاسم سلیمانی بود، گفت: اقدامی که سپاه در هفته جاری علیه برخی تروریست‌ها و گروه‌ها در کشورهای عراق و سوریه انجام داد و قابل انتظار هم بود، در چارچوب همین راهبرد تفسیر می‌شود. پاسخ ایران بسیار قاطع و مناسب بود که دشمنان و بدخواهان تصور نکنند اگر علیه مردم بی‌گناه و غیرنظامی در کشور عملیات کور و جنایتکارانه می‌کنند این اقدامات و تحرکات بی‌پاسخ می‌ماند.
    این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: اقدام سپاه علیه نیروهای تروریستی مطالبه مردم ایران بود و انتقامی بود که مردم خواهان آن بودند به ویژه مردم خونگرم کرمان که در حادثه تروریستی اخیر صدمات زیادی دیدند. امروز هم در جای جای ایران از این اقدام سپاه حمایت شده است و این یک پیام روشن به آمریکا و رژیم صهیونیستی و گروه‌های نیابتی آنها در منطقه بود که اقدامات آنها در حال رصد است و پاسخ هر اقدامی را می دهیم.
    وی درباره نقش حزب ترکستانی در این ماجرا تصریح کرد: احزاب خودخوانده و خلق الساعه‌ای که ایجاد می‌شود مثل حزب ترکستانی در چارچوب ایجاد گروه‌های تروریستی نیابتی از سوی آمریکا برای بی‌ثبات کردن کشورهای اسلامی در منطقه و ایجاد تفرقه میان کشورهای مسلمان است. در واقع یکی از ابزارهای جنگ نرم قدرت‌ها به ویژه آمریکا این است که با خلق این احزاب با اسامی تحریک‌کننده، سعی کنند کشورهای اسلامی را مقابل یکدیگر قرار دهند اما این کشورها نسبت به این تحرکات و اقدامات مطلع و آگاه هستند.