سرمقاله

کمیته حقیقت یاب گنگره آمریکا و ترامپ ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در الکامپ ۱۴۰۳ گیلان
  • در کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت مطرح شد دستیابی ارزش بازار سلامت دیجیتال جهانی به 858 میلیارد دلار تا سال 2030
  • آغاز پویش قرعه‌کشی جایزه بزرگ همراه اول ویژه تمامی استان‌ها
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 2387  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 10 دی 1401
    رئیس سازمان انرژی اتمی:
    قابلیت تبدیل شدن به قطب صنعت هسته‌ای دنیا را داریم
    رئیس سازمان انرژی اتمی جلوگیری از توسعه علوم را یکی از ابزارهای جنگ اقتصادی برشمرد و تاکید کرد: علی‌رغم اینکه، در صنعت هوافضا برنامه فضایی کشور با ضربه ۱۵ ساله مواجه شد، ماهواره‌های عملیاتی در مدار قرار دارند و این پیشرفت‌ها باعث شد ادبیات دنیا نسبت به جمهوری اسلامی تغییر پیدا کند.
    محمد اسلامی، در نشست “توسعه فناوری هسته‌ای، مبنای اقتدار ملی” که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، با بیان اهمیت موضوع استقلال، و هم راستا خواندن آن با مفاهیم خوداتکایی و استکبارستیزی، اظهار کرد: به برکت انقلاب اسلامی، جامعه ما از یک شعار محوری با عنوان “استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی” برخوردار است. ما برای این شعار خون‌بها و هزینه زیادی داده‌ایم، پس باید آن را بشناسیم و به آن توجه کنیم.
     وی ادامه داد: در دنیای کنونی که جز زور، قانونی حاکم نیست و دشمنان تلاش می‌کنند با قدرت رسانه و سازمان‌های بین‌المللی ما را تحت فشار قرار دهند، تلاش می‌کنیم تا از استقلال و تمامیت خود دفاع کنیم که البته اجرای این هدف نیازمند استفاده از لوازمی است.  
    رئیس سازمان انرژی اتمی یکی از لوازم سلطه را سفارتخانه‌های کشورهای غربی با محوریت آمریکایی‌ها دانست و افزود: در اکثریت قریب به اتفاق کشورها، سفارتخانه‌ها تعیین کننده جریانات هستند و مشابه به این اتفاق مربوط به زمانی می‌شود که در دوره قاجار سفارت انگلیس برای کشور ما تعیین تکلیف می‌کرد.
    وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مولفه‌های قدرت کشور، مردم و ظرفیت نیروی انسانی فاخر است و اگر در علوم و فنون پیشرفته، حرکت و فرصت شغلی ایجاد نکنیم، استعداد و فرصت‌های خود را از دست خواهیم داد. ما باید این فرآیند را به اقتصاد تبدیل کنیم تا بتوانیم رفاه اجتماعی را نیز ارتقاء دهیم.
    اسلامی گفت: امکان شبکه‌سازی با بخش‌های مختلف از جمله شرکت‌های دانش بنیان در زمینه انرژی هسته‌ای وجود دارد، از طرفی قابلیت تبدیل شدن به قطب صنعت هسته‌ای را در دنیا داریم.
    معاون رئیس‌ جمهوری، تبدیل علم و دانش به فناوری را ضروری دانست و ادامه داد: با این فرآیند می‌توان ارزش افزوده ایجاد کرد تا زنجیره آن بر زندگی مردم تاثیر بگذارد، البته دوره سخت جنگ اقتصادی کنومی با نبرد شناختی و رسانه‌ای ترکیب شده است.
    وی جنگ اقتصادی را مهم‌ترین گزینه غرب برای مقابله با جمهوری اسلامی دانست و ادامه داد: آن‌ها راه پیروزی خود را در جنگ اقتصادی می‌دانند و برای رسیدن به این هدف روی ارزش پول ملی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. هدف از ضربه زدن به ارزش پول ملی، سقوط نظام و حاکم کردن دوستان آمریکا در کشور است که این خواب آشفته‌ای است که به فرموده رهبر معظم انقلاب تعبیر نخواهد شد.
    رئیس سازمان انرژی اتمی جلوگیری از توسعه علوم را یکی از ابزارهای جنگ اقتصادی برشمرد و تاکید کرد: علیرغم اینکه، در صنعت هوافضا برنامه فضایی کشور با ضربه ۱۵ ساله مواجه شد، ماهواره‌های عملیاتی در مدار قرار دارند و این پیشرفت‌ها باعث شد ادبیات دنیا نسبت به جمهوری اسلامی تغییر پیدا کند.
    اسلامی گفت: در سند استراتژی امنیت ملی آمریکا به صراحت اعلام می‌کند که رشد علمی ایران نسبت به میانگین جهان غیرقابل کنترل است و باید با انجام اقدامات و سیاست‌هایی از آن جلوگیری شود. اغتشاشات اخیر از راهکارهای دشمن برای جلوگیری از پیشرفت ایران است. 
    وی در رابطه با اثر بخشی دستاوردهای انرژی هسته‌ای کشور به بحث رادیو درمان در درمان سرطان اشاره کرد و گفت: سالانه یک میلیون بیمار در بخش تشخیصی و درمانی از رادیوداروهای تولید سازمان انرژی اتمی بهره می‌گیرند. 
    اسلامی افزود: در حوزه مشتقات آب سنگین، تولید داروهای بایوتک را در دستور کار است. این دارو منشاء سلول سرطانی را کشف می‌کند و این دستاورد، انقلاب بزرگی در تولید داروهای نسل جدید است و به‌عنوان جایگزین داروهای شیمیایی قابل استفاده خواهد بود.
    معاون رئیس جمهوری افزود: چرخه سوخت هسته‌ای باعث تولید رادیودارو برای بیماران سرطانی در کشور می‌شود و دانشمندان در پژوهشگاه در حال تلاش برای افزایش تشخیص رادیو دارو هستند که این اقدام در گام تکمیلی می‌تواند از نظر درمانی موثر واقع شود.
    وی  همچنین از ایجاد ۱۰ هزار مگاوات برق جدید خبر داد و تصریح کرد: ما عملیات اجرایی نخستین نیروگاه اتمی مقیاس متوسط را آغاز کرده‌ایم تا بتوانیم سازنده نیروگاه اتمی شویم و ایران را به یک قطب سازنده نیروگاه تبدیل کنیم.
    وی افزود: با توجه به طرح جامع سازمان انرژی اتمی که فروردین امسال رونمایی شد، اصفهان یکی از مناطق توسعه علوم، فنون و آموزش و پرورش هسته‌ای کشور در نظر گرفته شده و امید است با توافقی که با همه ‌ذی‌نفعان در این زمینه صورت می‌گیرد، این مرکز گسترش یابد.
    رئیس سازمان انرژی اتمی، در پایان تصریح کرد: از زیست بوم فناوری هسته‌ای در استان اصفهان و با محوریت دانشگاه اصفهان، استقبال می‌کنیم، چرا که استفاده از ظرفیت و استعدادهای موجود در دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان یکی از مباحث مهم و حائز اهمیت است. با استفاده از این ظرفیت‌ها ما در تلاش هستیم تا با اثربخشی فناوری هسته‌ای در راستای قطب شدن کشور در صنعت هسته‌ای، گام‌های موثری برداریم.