کد خبر: 25373 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 21 اسفند 1402
در جلسه هیات دولت مطرح شد
ماموریت ویژه رئیسی به وزرا
گروه سیاسی - رئیس جمهوری با اشاره به حلول ماه مبارک رمضان و فرا رسیدن ایام تعطیلات نوروزی، به همه وزرا و مسئولان مرتبط با تنظیم بازار دستور داد، با تشدید نظارتها و اتخاذ تدابیر لازم، از هرگونه اجحاف در حق مردم جلوگیری کنند.
به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر یکشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به حلول ماه مبارک رمضان، ضمن توصیه همگانی به آمادگی برای ورود به این ایام پربرکت و بهرهگیری از فیوضات بیپایان آن و نیز با اشاره به فرارسیدن ایام تعطیلات نوروزی، به همه وزرا و مسئولان مرتبط با تنظیم بازار دستور داد، با تشدید نظارتها و اتخاذ تدابیر لازم، از هرگونه اجحاف در حق مردم جلوگیری کنند.
رئیس جمهوری همچنین بالا بودن آمار تصادفات و تلفات جادهای را تلخ و ناگوار دانست و از مسئولان وزارت راه و شهرسازی خواست برای ارتقای ایمنی تردد تدابیر لازم را اتخاذ کنند، تا سفرهای نوروزی مردم با آسایش و ایمنی بیشتر انجام شود.
وزرای صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی و گردشگری نیز موظف شدند نظارت بر رستورانها و هتلها را مضاعف کنند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: از مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم با برگزاری جلسات فشرده قانون بودجه را پیش از پایان سال به نتیجه برسانند.
رئیس جمهوری همچنین از گزارش وزیر نفت درباره انعقاد قرارداد فشارافزایی در میدان پارس جنوبی با ۴ شرکت ایرانی قدردانی کرد.
قرارداد طرح ملی «فشارافزایی در میدان پارس جنوبی» امروز با ۴ شرکت بزرگ ایرانی و با ارزش ۲۰ میلیارد دلار به امضا رسید و مهندس اوجی در گزارش خود با بیان اینکه این اقدام باید هشت سال پیش و در زمان دولت قبل انجام میشد، افزود: کشورهای همسایه این اقدام را با کمک شرکتهای خارجی انجام دادهاند، اما ۴ شرکت بزرگ ایرانی طرف قرارداد اجرای این پروژه متعهد شدهاند، از تمام ظرفیتهای داخلی برای اجرای این قرارداد استفاده کنند. با اجرای این قرارداد ۹۰ تریلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت میشود که میتواند نیاز تمام کارخانجات و صنایع کشور را تامین کند.
وزیر نفت با بیان اینکه با اجرای این طرح ۲ میلیارد بشکه میعانات گازی نیز استحصال خواهد شد، افزود: با آغاز عملیات اجرایی این طرح دهها هزار فرصت شغلی هم ایجاد خواهد شد.
مهندس اوجی درباره میادین نفتی جفیر و سپهر که روز جمعه با دستور رئیس جمهوری به شکل رسمی افتتاح شدند نیز گفت: آمادهسازی این میادین تا پیش از این دولت تنها ۱۵ درصد پیشرفت داشتند که در مدت ۲ سال و نیم گذشته با تلاش جهادی مسئولان و متخصصان وزارت نفت تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار گرفتند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در جلسه امروز با اشاره به افتتاح سیستمهای پردازش (سورتینگ) هوشمند مرسولات پستی که صبح امروز انجام شد، افزود: ۷۰ درصد کسب و کارهای اینترنتی کالا محور هستند که عمده مرسولات آنها توسط شرکت ملی پست جابجا میشود.
زارعپور اظهار کرد: سیستمهای جدید پردازش و آمادهسازی مرسولات پستی از رباتهایی بهره میبرند که توسط دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و تعدادی دیگر از شرکتهای دانشبنیان ساخته شده و با دقت و سرعت بسیار بالا، تکمیل طرح هوشمندسازی شبکه پستی کشور را تسریع میکنند.
استعداد مددجویان باید شکوفا شود
رئیسی همچنین روز گذشته در مراسم جشن ملی توانمندسازی۱۰۰ هزار مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: این ایام یادآور روزهایی است که به ذهن و قلم امام خمینی(ره) تشکیل کمیته امداد جاری شد و فرمان تشکیل کمیته امداد را صادر کردند. شاید در سال ۵۷ کمیته امداد جزو اولین نهادهایی بود که بر ذهن و قلم امام جاری شد. کمیته امداد برکات بسیاری در توجه به محرومان، نیازمندان و مددجویان داشته است.
وی ادامه داد: موضوع مدد و مددرسانی بحث بسیار مهمی است که نمیتوان در این مختصر به آن پرداخت. در فرهنگ دینی ما مدد جزو بهترین کارها شمرده شده است. بعد از انجام واجبات، هیچ کاری در جایگاه مددرسانی قرار ندارد. هرکسی بتواند به دیگری مدد کند، جایگاه ممتازی دارد. امام خمینی(ره) که میخواست انقلاب جهانی را هدایت کند اما یاد مددجویان را در دل داشت.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: تربیت ما دینی است و خیرین بی نام و نشان زیادی بدون کار تبلیغاتی بسیار کار میکنند. این مربوط به افراد دارای مکنت نیست بلکه افرادی که شاید نیاز هم داشته باشند، سعی میکنند در سطح خود به دیگران هم کمک کنند. در سفر اخیر به سیستان و بلوچستان، سیلزدگان در روستاها گفتند از کمکهای هلال احمر تشکر میکنیم ولی چون این کمکها بیش از نیاز ما بود و خانههای ما سالم است این کمک ها را به آن طرف مرز دادیم چون آنها بیشتر نیازمند بودند. کسانی هستند در مرز زندگی میکنند و نیاز دارند ولی احساس کردند آن طرف مرزیها بیشتر به کمک نیاز دارند. این نگاه مربوط به همت بلند، ایثار و گذشت و توجه به دیگران برای خداست که خیلی ارزش دارد. این روحیه در مردم بوده و وجود داشته است.
وی افزود: در مساله کرونا این خبر را شنیدید که در اروپا فروشگاهها را غارت کردند ولی چنین خبری را در ایران نشنیدید چون رهبری انقلاب کمک مومنانه را مطرح کردند و تمام مساجد و خانهها به محلی برای کمک تبدیل شد. مردم به دیگران توجه دارند و دیگرخواهی درپرتو خداخواهی است و این نگاه خیلی ارزشمند است. چند وقت پیش در اخبار دیدید که یک پارکبان گفت دو نفر را در کمیته امداد را تحت پوشش گرفتم. بحث پولداری نیست و عموم جامعه به خاطر تربیت دینی خصلت ارزشمند کمک به دیگران را دارند.
رئیسی خاطرنشان کرد: کمتیه امداد مورد اعتماد همه است و مردم روز به روز توجه بیشتری به کمیته امداد داشتهاند. محور فعالیت کمیته امداد، توانمندسازی و خودکفایی مددجویان است. در آستان قدس رضوی که خادم بودم، میدیدم خانوادههایی هستند که میگفتند اگر یک فرزند ما مشغول به کار شود، مشکلات حل میشود. اشتغال خیلی اهمیت دارد و افراد میخواهند با زور بازوی خود درآمد کسب کرده و محتاج دیگرتان نشوند. ۷ هزار کارخانه و کارگاه به خط تولید آمده که موجب ایجاد اشتغال شده است.
رئیس جمهوری تصریح کرد: استعداد مددجویان باید شکوفا شود و این خودکفایی که در برنامه کمیته امداد است خبر خیلی خوبی است. ۱۰۰ هزار مددجو کمیته امداد به این توانمندی رسیده و استقلال اقتصادی پیدا کردند و این جشن دارد و خبر ارزشمند و موجب شعف است. ما این مسیر را مسیر درستی میدانیم که کمیته امداد با تسهیلات به مددجویان کمک کند ولی در نهایت خود فرد دست به بازوی خود گرفته و بلند می شود.