سرمقاله

نیازمند تشکیل ستاد بحران مهار برخی تریبون‌ها هستیم!! ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 2804  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 17 دی 1401
    در نماز جمعه تهران مطرح شد
    انتقاد از آلودگی هوا
    خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه افزایش سرمایه اجتماعی باید به عنوان یکی از مهمترین و اساسی‌ترین سیاست‌ها در دستور کار قرار گیرد، اظهار کرد: بعضا توصیه‌های رهبر انقلاب در این حوزه مورد غفلت قرار گرفته است.
    به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در نماز جمعه این هفته تهران که در مصلی تهران برگزار شد با اشاره به موضوع آلودگی هوا و با بیان اینکه آلودگی هوا منشاء خسارت‌ها و آسیب‌های جدی در کشور است، اظهار کرد: بر اساس آمار جهانی آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در سراسر دنیاست و بر اساس گزارش وزارت بهداشت کشورمان سالیانه حدود ۳۷۰۰ نفر از شهروندان تهرانی قربانی آلودگی هوا می‌شوند و میزان مرگ و میر به واسطه آلودگی هوا در کشور سالیانه حدود ۱۲ هزار نفر است.
    وی با بیان اینکه بر اساس گزارشی که وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۸ منتشر کرد، خسارت آلودگی هوا به شهروندان تهرانی سالیانه حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، تصریح کرد: بر اساس همین گزارش خسارت آلودگی هوا به کشور به صورت میانگین سالیانه چندین هزار میلیارد تومان است و همانطور که اشاره شد آلودگی هوا منشاء خسارت‌ها و آسیب‌های جدی است و باید رفع این مشکل در دستور کار جدی مسئولان قرار بگیرد.
    ابوترابی فرد در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه ادامه داد: خوشبختانه در سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی قانون هوای پاک را در ۳۶ ماده تصویب کرد و در آن وظایف نهادهای مسئول در این حوزه از جمله وزارت کشور، نیروی انتظامی، شهرداری، صدا و سیما، وزارت صمت، سازمان استاندارد و ... را مشخص و تعریف کرد.
    وی ادامه داد: عملکرد دولتمردان در حوزه اجرای این قانون باید مورد نقد جدی قرار بگیرد.
    وی همچنین در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به فرا رسیدن ۱۶ جمادی الثانی اظهارکرد: این روز به عنوان روز حضرت ام‌البنین (فاطمه ثانی) نامگذاری شده است.
    او در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه به بخشی از زندگی ام البنین و فداکاری‌های این بانوی اسلام اشاره کرد.
    خطیب موقت نماز جمعه تهران همچنین با بیان اینکه در هفته‌های پیش بحثی را در مورد سرمایه اجتماعی آغاز کرده بودم، تصریح کرد: همانطور که پیش از این اشاره کردم سرمایه اجتماعی به عنوان مهمترین رکن برای توسعه و پیشرفت جوامع مطرح است و اعتماد و مشارکت اجتماعی دو شاخصه اصلی سرمایه اجتماعی است.
    وی با تاکید بر اینکه اعتماد افراد جامعه به یکدیگر و اعتماد دو نهاد دولت و ملت ریشه در اتحاد و استحکام نظام خانواده دارد، گفت: دفاع مقدس محصول نظام خانواده است و مادران شهدا بزرگترین سرمایه اجتماعی این کشور هستند.
    خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع مورد اشاره تصریح کرد: از نگاه محققان مادر رکن خانواده و رمز پایداری آن است و در همین چارچوب ما شاهد این هستیم که اسلام و انبیاء الهی توجه ویژه‌ای به بانوان، منزلت و جایگاه آنها و همچنین موضوع حجاب و عفاف، پاسداری از ارزش‌ها، وفاداری به همسر به فرزند داشته‌اند و اینها همه ریشه در نگاه اسلام به نهاد خانواده دارد.
    وی ادامه داد: تمام سرمایه اجتماعی بر دوش مادران، خواهران و بانوان بزرگواری است که در این روزها و ماه‌های اخیر نشان دادند که پیوست ناگسستنی با ارزش‌های اسلامی، اخلاقی و ملی دارد.
    وی با بیان اینکه در موضوع سرمایه اجتماعی نهاد خانواده بسیار مهم است و مادران و بانوان عمود این نهاد هستند ادامه داد: دفاع مقدس را نهاد خانواده خلق کرد. شهدای عالیقدری چون شهید سلیمانی‌ها، شهید صیاد شیرازی‌ها، شهید تهرانی‌ها، شهید فلاحی‌ها، شهید تهرانی مقدم‌ها، شهید کاظمی‌ها و شهید باکری‌ها و ... این شخصیت‌های برجسته و تاریخ ساز و خالق اتحاد و امنیت تربیت شدگان مدارس و نهادی هستند که رکن و مربی این مدارس مادران این بزرگواران و همسران شهدای عالیقدر هستند که از بانوی بزرگ عاشورا حضرت زینب‌(س) و همچنین حضرت ام البنین الهام گرفته‌اند.